Μπιρτς: «'Επικίνδυνες' οι δύο κενές εβδομάδες»

Αντωνία Σπανού
Μπιρτς: «'Επικίνδυνες' οι δύο κενές εβδομάδες»
Ο Κεμ Μπιρτς εμφανίστηκε, πάλι, εκεί που ο Ολυμπιακός τον χρειάστηκε και μιλώντας στο gazzetta.gr τόνισε την ανάγκη συγκέντρωσης που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» στην διακοπή.

Ο Ολυμπιακός πήρε άλλη μια νίκη στην Euroleague κόντρα στην Ζαλγκίρις και σταδιακά εδραιώνει την θέση του στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν κάπως νωθρά στο ματς, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο «έσφιξαν» την άμυνα τους και έφτασαν σε άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Κεμ Μπιρτς με 8 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν και πάλι εκεί στις κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού και μετά τον εξαιρετικό Γιώργο Πρίντεζη είχε το μεγαλύτερο ranking με 15.

Ο βασικός σέντερ του Ολυμπιακού μίλησε για το ματς κόντρα στους Λιθουανούς, ενώ δε παρέλειψε να «χτυπήσει» τον κώδωνα του κινδύνου για την διακοπή.

Για το ματς ο Μπιρτς τόνισε:

«Ήταν αρκετά δύσκολο παιχνίδι και η αλήθεια είναι πως με την απόδοση μας στο πρώτο ημίχρονο το κάναμε δυσκολότερο.

Μπήκαμε κάπως νωθρά στο ματς, νομίζω χάσαμε κάποια ριμπάουντ και αυτό μας έκανε ζημιά. την ίδια στιγμή όμως δεχτήκαμε μόλις 35 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και αυτό ήταν σημαντικό.

Μπήκαμε με επιθετική νοοτροπία όμως στο δεύτερο ημίχρονο, κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ και αυτό έπαιξε ρόλο.

Για μια ακόμη φορά η άμυνα μας λειτούργησε ιδανικά και ειδικά στο τέλος οπού ξεφύγαμε στο σκορ.

Δεν επιτρέψαμε στη Ζαλγκίρις να μας πλησιάσει και έτσι φτάσαμε στην νίκη».

Όσο για το αν ο στόχος είναι το πλεονέκτημα πλέον και ότι υπάρχει παιχνίδι για την Euroleague μετά από δύο εβδομάδες ο Καναδός σέντερ ήταν ξεκάθαρος:

«Προσπαθούμε να μην το σκεφτόμαστε.

Όλη τη σεζόν κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και να είναι κάπως... κλισέ αυτό, άλλα έτσι λειτουργούμε.

Σίγουρα κερδίζουμε αυτοπεποίθηση κοιτώντας τη βαθμολογία, άλλα έχουμε δρόμο ακόμη.

Η φετινή διοργάνωση είναι απρόβλεπτη και μπορεί να δημιουργήσει παγίδες αν χαλαρώσεις. Κάλο λοιπόν είναι να μην χαλαρώσουμε.

Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Έχουμε 2 εβδομάδες μέχρι το επόμενο παιχνίδι και είναι πολύ πιθανό να χαθεί η συγκέντρωση σε αυτές τις δύο εβδομάδες.

Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε τον ρυθμό μας.

Η συγκέντρωση είναι απαραίτητη για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε».

Διπλή... αγωνιστική για το πρωτάθλημα με τον Κολοσσό να είναι το επόμενο παιχνίδι και τον Άρη, πριν τον τελικό του, να ακολουθεί:

«Ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Πρέπει να μπούμε στα ματς όπως μπαίνουμε πάντα. Δεν έχει σημασία με ποιον ή για ποια διοργάνωση παίζουμε.

Πρέπει να παίξουμε σκληρά, να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό επιθετικά και να παίξουμε δυνατά στην άμυνα για να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα».