Σπανούλης: «Έπρεπε να παίξουμε και για τον Γιώργο»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Σπανούλης: «Έπρεπε να παίξουμε και για τον Γιώργο»
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο gazzetta.gr για τη νίκη επί της Μπάμπεργκ και εκμυστηρεύτηκε τι είπε στους συμπαίκτες του όταν έμαθαν για την απουσία του Πρίντεζη.

Ο Ιανουάριος είναι δύσκολος μήνας για τον Ολυμπιακό και τον αρχηγό του. Ο Βασίλης Σπανούλης τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι του 2016 κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε. Το πάθος του να βοηθήσει την ομάδα, στοίχισε στον ίδιο μία θλάση. Με αμέτρητες θεραπείες και ώρες προφύλαξης αφού στα ματς με τον Παναθηναϊκό η παρουσία του ήταν αναγκαία, ο αρχηγός του Ολυμπιακού αισθάνεται καλύτερα αν και ακόμη δε βρίσκεται στο 100%.

Στο ματς με τη Μπάμπεργκ ο Σπανούλης ξεκίνησε εντυπωσιακά (8π. 2ασ. στο δεκάλεπτο) και ουσιαστικά ήταν αυτός που βοήθησε τους συμπαίκτες του να ξεπεράσουν το σοκ της απουσίας του Γιώργου Πρίντεζη ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 15 πόντους, 6 ασίστ και 3 λάθη..

Περίπου μιάμιση ώρα μετά το ματς και αφού είχε ολοκληρώσει τη θεραπεία του δέχτηκε με χαρά παρά την κούρασή του να μιλήσει στο gazzetta.gr για τη σημαντική νίκη επί των Γερμανών και φυσικά ανέφεερε τι σκέφτηκε όταν ο Πρίντεζης βγήκε off και τι είπε στους συμπαίκτες του.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει μετά την ήττα στο Μιλάνο επικρατώντας της Μπάμπεργκ. Πώς τα καταφέρατε;

Σε γενικές γραμμές κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Ελέγξαμε το ρυθμό του αγώνα από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος με κάποια μικρά διαστήματα τα οποία είναι λογικά να συμβούν αφού στην Euroleague αντιδρούν οι ομάδες. Ήμασταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, κάποια στιγμή μας έφτασαν, αλλά και πάλι βρήκαμε τις λύσεις και πήραμε τη σημαντική νίκη.

Στο τέλος όταν η Μπάμπεργκ μείωσε στο καλάθι (71-69) μπήκε στο μυαλό σας το γεγονός πως σας είχε νικήσει τρεις σερί φορές; Λειτούργησε γενικά ως επιπλέον κίνητρο για σας;

Την ώρα του ματς δε σκέφτεσαι τις παραδόσεις. Προσπαθείς να είσαι συγκεντρωμένος στο πλάνο και να ψάξεις τρόπους να βοηθήσεις την ομάδα σου. Αυτό κάναμε κι εμείς.

Πριν το ματς συζητούσαμε για τις τρεις συνεχόμενες ήττες από τη Μπάμπεργκ οπότε ήταν κίνητρο. Όχι τόσο μεγάλο πάντως, όσο η ήττα στο Μιλάνο. Μας πείραξε πολύ. Έπρεπε να ανακάμψουμε με τη Μπάμπεργκ γιατί χρειαζόμασταν τη νίκη ώστε να μείνουμε ψηλά στη βαθμολογία.

Τι σκέφτηκες όταν ενημερώθηκες πως ο Πρίντεζης δε θα παίξει; Τι είπες στους υπόλοιπους;

Το μάθαμε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Όταν ενημερωθήκαμε, όλοι μας λίγο μουδιάσαμε, «κολλήσαμε»… παραξενευτήκαμε γιατί ήταν κάτι πολύ ξαφνικό. Πολύ απότομο. Δεν υπήρχε χρόνος.

Μιλήσαμε λίγο μεταξύ μας και σκεφτήκαμε πως έπρεπε να παίξουμε και για αυτόν όπως κάνουμε κάθε φορά όταν λείπει ένας συμπαίκτης μας. Κάποια παιδιά έπρεπε να παίξουν ακόμη καλύτερα… όχι για να καλύψουμε την απουσία του διότι το κενό του Γιώργου δεν καλύπτεται, αλλά για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις και να κερδίσουμε το παιχνίδι.