Σπανούλης: «Δεν έχω ξαναδεί τόση κακοδαιμονία όση υπάρχει στον Ολυμπιακό αυτά τα 6 χρόνια»

Gazzetta team
Σπανούλης: «Δεν έχω ξαναδεί τόση κακοδαιμονία όση υπάρχει στον Ολυμπιακό αυτά τα 6 χρόνια»
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο gazzetta.gr για τη νίκη επί της Ζαλγκίρις, τους τραυματισμούς των Πρίντεζη, Χάκετ και τα αυτοκόλλητα στα παρκέ της Euroleague. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΑΟΥΝΑΣ: Κων/νος Μελάγιες

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του στο Κάουνας αναρριχήθηκε ακόμη περισσότερο στην κατάταξη της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη επί της Ζαλγκίρις την οποία όμως δε χάρηκαν λόγω του τραυματισμού του Γιώργου Πρίντεζη. Σε ένα ακόμη παιχνίδι η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη ήταν επιβλητική με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να τελειώνει με 10 πόντους, 8 ασίστ και 6 λάθη. Το σημαντικότερο όμως ήταν πως σε ένα ακόμη ματς στις δύσκολες στιγμές του αγώνα κουβάλησε την ομάδα παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις.

Μετά τη λήξη του αγώνα στο Κάουνας ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο gazzetta.gr για το αποτέλεσμα, για τον τραυματισμό του Πρίντεζη και την γενικότερη κακοδαιμονία που κυνηγά τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του «Kill Bill»:

«ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ ΘΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΝΤΑΝΙΕΛ»

Να ξεκινήσουμε από τα ευχάριστα ή από τα δυσάρεστα;

Και τα δύο στο πρόγραμμα είναι οπότε από όποιο θες.

Τι κάνατε τόσο καλά και νικήσατε την Ζαλγκίρις;

Έχουμε μάθει πως κάθε παιχνίδι στην Euroleague είναι δύσκολο, έτσι ήταν και με την Ζαλγκίρις. Βρισκόμαστε σε καλό momentum και προερχόμασταν από δύο καλές νίκες. Πιστεύω πως μας επηρέασε αρκετά τις τελευταίες μέρες ο τραυματισμός του Ντάνιελ. Μας στεναχώρησε, μας προβλημάτισε αρκετά επειδή όλοι ξέρουμε τον ρόλο του Ντάνιελ στην ομάδα. Παίξαμε και για αυτόν σήμερα όπως θα συμβαίνει και σε κάθε παιχνίδι από δω και πέρα.

Αυτά σας βοήθησαν στο πνευματικό κομμάτι, αλλά στο παρκέ τι κάνατε καλύτερα από τους Λιθουανούς;

Παίξαμε καλή άμυνα και δείξαμε μεγάλη σοβαρότητα. Η Ζαλγκίρις μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις κι εμείς έπρεπε να δείξουμε σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Στο τέλος κάναμε ένα ξέσπασμα και πήραμε τη νίκη.

Αυτή η σοβαρότητα και η σταθερότητα που ανέφερες, είχε να κάνει και με την περσινή συντριβή;

Δε νομίζω. Στην άκρη του μυαλού μας ίσως να υπήρχε κάτι, αλλά όχι σε σημαντικό βαθμό που να μας επηρέασε με κάποιον τρόπο. Αν μπεις σε ένα παιχνίδι έχοντας την εκδίκηση στο μυαλό σου, είναι σίγουρο πως θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Ο αθλητισμός έτσι είναι. Κάποιες φορές θα νικήσεις και κάποιες θα χάσεις. Ο έξυπνος μαθαίνει από τα λάθη κι αυτός που δεν είναι έξυπνος κάνει τα ίδια. Εμείς λοιπόν θεωρώ πως είμαστε έξυπνοι.

Κάποτε πάλευες στην επίθεση και έψαχνες βοήθεια στο σκορ. Πως σου φαίνεται να τελειώνει ένα ματς και έξι παίκτες να έχετε διψήφιο αριθμό πόντων;

Φανταστικό για την ομάδα, δείχνει πλουραλισμό. Υπάρχουν παιδιά που βγαίνουν μπροστά. Σε κάθε ματς και διαφορετικός. Όλοι ξέρουμε τους ρόλους μας και τους παίζουμε σωστά. Ακόμη και παιδιά που δεν σκόραραν πάντως, πρόσφεραν πολλά για να φτάσουμε στη νίκη. Το έχω πει πολλές φορές, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα στην οποία όλοι οι παίκτες μπορούν να έχουν επίδραση στον τρόπο που αγωνίζεται.

Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ

Τι αισθάνθηκες όταν είδες τον Πρίντεζη ξαπλωμένο στο παρκέ και πόσο δύσκολο ήταν να μείνετε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι;

Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή. Φοβηθήκαμε είναι η αλήθεια έχοντας στο μυαλό μας την κακοδαιμονία που κυνηγάει τον Ολυμπιακό τα τελευταία 6 χρόνια. Δεν το έχω ξαναδεί σε ομάδα τόσο πολύ, τι να πω… Εύχομαι να έχουμε υγεία και ο Γιώργος να μην έχει κάτι σοβαρό. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει ο Γιώργος για τον Ολυμπιακό και ελπίζουμε να μην έχει κάτι για να προχωρήσουμε.

Πολλά ακούγονται, αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα. Για τους τραυματισμούς φταίνε τα αυτοκόλλητα στο παρκέ; Φταίει η κούραση από τα πολλά ματς;

Πολλά παίζουν ρόλο. Τα αυτοκόλλητα σίγουρα παίζουν ρόλο και η Euroleague οφείλει να το κοιτάξει. Τουλάχιστον τέσσερις παίκτες έχουν τραυματιστεί πολύ σοβαρά από την ολισθηρότητα στο συγκεκριμένο σημείο των γηπέδων. Από εκεί και πέρα οι Ευρωπαίοι παίκτες δεν έχουν συνηθίσει σε τόσα πολλά ματς χωρίς ξεκούραση. Η αλλαγή είναι ριζική στις προπονήσεις, στον τρόπο σκέψης, στη διαχείριση της νίκης, της ήττας. Πρέπει να το συνηθίσουμε. Οι παίκτες πάντα θέλουν να παίζουν παιχνίδια. Όσα περισσότερα τόσο καλύτερα, αλλά να μην υπερφορτώνονται. Εύχομαι να βγει σε καλό αυτή η αλλαγή και να μην υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί.