Μάντζαρης: «Με την ίδια συγκέντρωση στο Κάουνας, στο μυαλό μας το περσινό»

Αντωνία Σπανού
Μάντζαρης: «Με την ίδια συγκέντρωση στο Κάουνας, στο μυαλό μας το περσινό»
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο gazzetta.gr για την «εύκολη» νίκη κόντρα στην Ούνικς Καζάν και τόνισε ότι το περσινό ματς με την Ζαλγκίρις υπάρχει στο πίσω μέρος τους μυαλού των «ερυθρόλευκων».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έσφιξε τελικά τα δόντια και βρέθηκε στην αποστολή για τον αγώνα της 11ης αγωνιστικής της Euroleague κόντρα στην Ούνικς Καζάν.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήξερε ότι έπρεπε να κερδίσει μέσα στο... σπίτι της ώστε να έχει και αντίκρισμα η μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Νταρουσάφακα. Αυτή η επιτακτική ανάγκη... βγήκε τελικά σε συγκέντρωση στον Ολυμπιακό.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο διεθνής γκαρντ μίλησε στο gazzetta.gr για το παιχνίδι κόντρα στους Ρώσους, έμαθε από εμάς ότι οι 88 πόντοι ήρθαν με μόλις 3 τρίποντα, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση με το Ρέθυμνο και τέλος τόνισε ότι η περσινή «βαριά» ήττα στην Ζαλγκίρις δεν γίνεται να... ξεχαστεί.

Το πρώτο σχόλιο του Βαγγέλη Μάντζαρη για το παιχνίδι είχε να κάνει φυσικά με την συγκέντρωση που έδειξε η ομάδα του στα 40 λεπτά του παιχνιδιού και την καλή άμυνα που ήταν το στοιχείο που έδωσε τελικά την νίκη.

«Σίγουρα μπήκαμε δυνατά, από την αρχή ελέγξαμε το παιχνίδι κάτι που ήταν βασικός μας στόχος. Ήμασταν 40 λεπτά απόλυτα συγκεντρωμένοι γι αυτό και πήραμε αυτήν την διαφορά.

Επίσης παίξαμε πολύ καλή άμυνα, πιέσαμε πάρα πολύ την Ούνικς και αυτό μας βοήθησε επίσης να πάρουμε τη νίκη.

Για αυτό φάνηκε εύκολη, χρειάστηκε να μας προσφέρει η άμυνα πολλές λύσεις».

Ο γκαρντ των πρωταθλητών Ελλάδος στάθηκε και στον τρόπο που βρήκε η ομάδα του για να περιορίσει τα επιθετικά όπλα των Ρώσων που μπορεί να προσπάθησαν αλλά ήταν μεμονωμένες οι ενέργειες και δεν κατάφεραν τελικά να αλλάξουν τα δεδομένα της ομάδας τους.

«Μπορεί ο Λάνγκφορντ να έβαλε 25 πόντους, αλλά ήταν πολύ κακά τα ποσοστά του (7/17 δίποντα, 3/6 τρίποντα) και παράλληλα τον αναγκάσαμε να... έχει μηδέν ασίστ.

Δεν αφήσαμε και τους υπόλοιπους να μπουν ποτέ στο παιχνίδι.

Ο Κόλομ ο οποίος αποτελεί τον βασικό δημιουργό τους, μπορεί να έδωσε 6 ασίστ, αλλά αφενός ήταν λίγες για αυτόν και αφετέρου δε μας δημιούργησε άλλο πρόβλημα.

Επίσης ο Παρακχούσκι που βάζει γύρω στους 15 πόντους σε κάθε ματς δε βρήκε χώρους δράσης αφού οι ψηλοί μας έκαναν πολύ καλή δουλειά στην αντιμετώπισή του ενώ υπέπεσε και σε 4 λάθη. Γενικά πιστεύω είχαμε πολύ καλή εικόνα».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 2 προσπάθειες για τρίποντο και ευστόχησε σε μια από αυτές. Η έκπληξη ήρθε όταν του ανακοινώσαμε ότι όλη η ομάδα του Ολυμπιακού έφτασε τους 88 πόντους με μόλις 3 εύστοχα τρίποντα. Αυτό σημαίνει;

«Τρία τρίποντα; Δεν το ήξερα αυτό, αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Το συγκεκριμένο στοιχείο δείχνει πως και αυτό βγήκε μέσα από την άμυνα μας. Όταν πιέζεις καλά στην άμυνα, τρέχεις στο γήπεδο και βρίσκεις ευκαιρία για εύκολα καλάθια.

Αυτό κάναμε κι εμείς. Δεν χρειάστηκε να βασιστούμε μόνο στα σουτ και θεωρώ πως είναι καλό που βρήκαμε εύκολα καλάθια μέσα από την ρακέτα».

Τέλος, κλείνοντας δεν γινόταν να μην μιλήσουμε για την δύσκολη συνέχεια κόντρα σε Ρέθυμνο για την Basket League αλλά και Ζαλγκίρις Κάουνας, ένα γήπεδο που πέρυσι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί με 75-55 σε ένα δύσκολο βράδυ για εκείνους.

«Παίζουμε το επόμενο παιχνίδι μέσα στην έδρα μας με το Ρέθυμνο το οποίο παίζει στον ρυθμό του, διαθέτει ταλέντο και εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να συνεχίσουμε αήττητοι στο πρωτάθλημα.

Μετά ακολουθεί το παιχνίδι στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις... πέρυσι δυστυχώς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, το έχουμε όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού μας και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να μην επαναληφθεί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.