Λαύριο - Παναθηναϊκός 60-84

Γιώργος Κούβαρης
Λαύριο - Παναθηναϊκός 60-84

bet365

Οι «πράσινοι» πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα στο Λαύριο κερδίζοντας την ομώνυμη ομάδα με 84-60 έχοντας στραμμένο το ενδιαφέρον τους και στο παιχνίδι με την τουρκική ομάδα.

Ήταν δεδομένο ότι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν θα πάταγε το πόδι στο γκάζι και ούτε θα φόρτσαρε ιδιαίτερα στο Λαύριο. Άλλωστε ο Καταλανός τεχνικός ήθελε να κάνει και πάλι rotation ώστε να ξεκουράσει τους παίκτες του ενόψει του «must win» αγώνα απέναντι στη Γαλατασαράι για την 11η αγωνιστική στην EuroLeague.

Οι «πράσινοι» τα κατάφεραν πολύ καλά και μάλιστα στο... ρελαντί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά έφτασε και τους 30 πόντους ένα λεπτό πριν από το τέλος (84-54), δείγμα της τεράστιας διαφοράς των δύο ομάδων και την καθολική υπεροχή του «τριφυλλιού» στο ματς. Ο Πασκουάλ μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, με τους παίκτες... κλειδιά να παίζουν όσο ακριβώς χρειαζόταν για να έχουν ρυθμό.

Το μεγάλο κέρδος ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος άγγιξε το ρεκόρ καριέρας του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (σ.σ. πέτυχε 10 πόντους ενώ το ρεκόρ του στην Basket League είναι οι 11 πόντοι που έχει σημειώσει δύο φορές), ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Κέι Σι Ρίβερς όση ώρα έμεινε στο παρκέ. Βέβαια καλύτερος όλων ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος... επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις ύστερα από το κακό του βράδυ -και σαφώς επηρεασμένος από την γαστρεντερίτιδα που τον είχε ταλαιπωρήσει- στην Βαρκελώνη.

Φυσικά πρόθεση των «πρασίνων» ήταν να «καθαρίσουν» το ματς από το ξεκίνημα του αγώνα προκειμένου να ρίξουν ταχύτητα και να είναι πιο... άνετοι ενόψει του αγώνα με τη Γαλατασαράι την ερχόμενη Παρασκευή (9/12) στο «Νίκος Γκάλης». Σε αυτό βοήθησε πολύ το τραγικό ποσοστό του Λαυρίου στις βολές (3/10 στο α' δεκάλεπτο και 4/13 μέχρι το ημίχρονο), όπως επίσης και η ευκολία με την οποία οι παίκτες του Πασκουάλ έφταναν στο αντίπαλο καλάθι.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξεκίνησε... φουριόζος και ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά για λογαριασμό της ομάδας του, γεμίζοντας παράλληλα και με ψυχολογία την οποία έχει μεγάλη ανάγκη. Άλλωστε το φετινό του ξεκίνημα δεν είναι καθόλου καλό και ήθελε πολύ -κάτι που είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες- μια καλή εμφάνιση για να... πάρει μπροστά.

Είχε πετύχει οκτώ πόντους στο πρώτο ημίχρονο (2/2τρίπ., 1/3δίπ.) και μαζί με τους Ρίβερς και Καλάθη οδήγησαν τον Παναθηναϊκό και σε διαφορά 17 πόντων (27-10 στο 12') «καθαρίζοντας» την υπόθεση της νίκης από πολύ νωρίς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια, αφού οι «πράσινοι» δεν χρειάστηκε καν να... προσπαθήσουν προκειμένου να επιβληθούν -και μάλιστα πολύ εύκολα- του Λαυρίου εκτός έδρας.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού και στα 16:24 που έμεινε στο παρκέ μέτρησε 14 πόντους με 4/5 δίποντα, 6/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 λάθη. Πολύ καλοί και οι Τζέιμς Φελντέιν (13π., 2/2δίπ., 3/4τρίπ.), Κέι Σι Ρίβερς (13π., 2/5δίπ., 3/3τρίπ.).

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Άσλεϊ Χάμιλτον ήταν εκτός... αγώνα αφού έμεινε στους 2 πόντους με 1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος σε 18:27.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το σημείο που οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν ένα επιμέρους 18-3 και μετέτρεψαν το 7-9 στο ξεκίνημα του αγώνα σε 27-10 με την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Έκτοτε το ματς εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν εκείνος που βοήθησε για να ανοίξει η ψαλίδα της διαφοράς στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας 10 πόντους με 2/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 18 λεπτά συμμετοχής,

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το Λαύριο θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στο Shaqtin' A Fool! Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος αγωνίστηκε με... έξι παίκτες στο παρκέ (!) κάτι που πήραν χαμπάρι οι Πατ Καλάθης και Παππάς ζητώντας τεχνική ποινή!

ΤI ΠΕΤΑΝΕ: Το Λαύριο την αστοχία από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, αφού τελείωσε το ματς με 6/18 βολές, δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 33%. Ο Παναθηναϊκός αν πρέπει να πετάξει κάτι είναι τα 15 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 10-25, 32-48, 44-64, 60-84

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα