Άρης… Εξαρχείων

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης… Εξαρχείων

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος στέκεται ελάχιστα στη νίκη του Άρη στην Αμαλιάδα καθώς δεν είναι αρκετή για να κρύψει την εικόνα ντροπής του πρώτου ημιχρόνου και το γεγονός ότι κέρδισε η απόλυτη αναρχία.

Στον Άρη θα πρέπει να νιώθουν τυχεροί διότι δεν υφίσταται αστυνομία του μπάσκετ. Αν υπήρχε, άπαντες θα είχαν ήδη συλληφθεί με την κατηγορία της αναρχίας, της κακοποίησης του αθλήματος και της προσβολής των ιδεών που πρεσβεύει ο σύλλογος. Τα φαινόμενα αναρχίας που κυριάρχησαν στον σημερινό Άρη ξεπερνούν ακόμη και καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στην ιδιαίτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η φετινή ομάδα στερείται σοβαρότητας, ασχέτως της νίκης της στην Αμαλιάδα. Αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο προς ως παυσίπονο για τον πονοκέφαλο.

Γιατί μια σοβαρή ομάδα 1) προσεγγίζει όλους τους αγώνες με την ίδια σοβαρότητα και πάντα εμφανίζεται υποψιασμένη στο παρκέ, 2) δεν δέχεται 34 πόντους σε δέκα αγωνιστικά λεπτά αλλά βρίσκει τον τρόπο καταστροφής του παιχνιδιού του αντιπάλου 3) οι παίκτες λειτουργούν βάσει συστήματος και δεν θυμίζουν… περιπλανώμενους, όπως «αποκάλυψε» ο τηλεοπτικός φακός στο (έστω) περιορισμένο οπτικό υλικό του πρώτου ημιχρόνου 4) δεν βασίζεται στην αφέλεια του αντιπάλου με πιο χαρακτηριστικό γεγονός το ότι ο Κόροιβος δεν έκανε φάουλ στο φινάλε της πρώτης παράτασης κι ενώ προηγούταν με διαφορά τριών πόντων, 5) δεν επιτρέπει στον καλύτερο παίκτη του αντιπάλου (σ. σ. Κεν Μπράουν) να σουτάρει ανενόχλητος από τα τρία μέτρα στην εκπνοή της πρώτης παράτασης.

Μπορούμε να σημειώσουμε ακόμη… εκατό επιχειρήματα που αποδεικνύουν ότι ο φετινός Άρης δεν έχει τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις σοβαρές ομάδες. Στην άμυνα ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις όπου υπήρχε αλληλοκάλυψη με συνέπεια ο Κόροιβος να σουτάρει έξω από τα 6,75 υπό συνθήκες προπόνησης αλλά είχε 7/36 τρίποντα μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Δεν έβαλε τα σουτ κι έτσι δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις ανατροπής του σκηνικού.

Στην επίθεση, οι περισσότεροι από τους 99 πόντους που σημείωσε σε 50 αγωνιστικά λεπτά στην Αμαλιάδα δεν ήταν προϊόν οργανωμένων επιθέσεων, αλλά αποτέλεσμα του ατομικού ταλέντου και της κόπωσης του αντιπάλου. Αυτό μαρτυρούν οι μόλις 14 ασίστ, ενώ χρίζει έρευνας το γεγονός ότι ο Βασίλης Ξανθόπουλος δεν είχε τελική πάσα σε 21 λεπτά συμμετοχής.

Λόγω του τρόπου παιχνιδιού του Κόροιβου, ο Ουίλ Κάμινγκς συνάντησε ιδανικές συνθήκες ούτως ώστε να κάνει αυτό που ξέρει στο ανοιχτό γήπεδο. Ο δε Ντέβιν Μαρμπλ πέτυχε τουλάχιστον τους 14 από τους 28 πόντους του μέσα από επιθετικά ριμπάουντ και όχι μέσα από σύστημα.

Η συνολική εικόνα στην Αμαλιάδα εκθέτει τον Δημήτρη Πρίφτη και τους παίκτες του. Έχει στερέψει η δεξαμενή των δικαιολογιών. Μοναδικό κέρδος είναι ότι αποφεύχθηκε η δημιουργία μιας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στο εσωτερικό της ομάδας δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει έντονος προβληματισμός. Αυτή η νίκη παρέχει χρόνο και ηρεμία. Τίποτε περισσότερο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.