Παρτίζαν: Ένας ημιτελικός στην Štark Arena (όχι) σαν τους άλλους

Παρτίζαν: Ένας ημιτελικός στην Štark Arena (όχι) σαν τους άλλους

Οι φίλοι της Παρτίζαν στη Stark Arena

bet365

Το Gazzetta βρίσκεται στο Βελιγράδι ενόψει του Final 8 στο Champions League του πόλο και «τρύπωσε» στην Štark Arena για τον ημιτελικό της Παρτίζαν με την Τσεντεβίτα για να σας μεταφέρει το μαγικό σκηνικό. Αποστολή στο Βελιγράδι - Σταυρούλα Μουστακάτου.

Οι προβολείς έσβησαν και μερικές χιλιάδες φλας έντυσαν ιδανικά το σκηνικό της Stark Arena… Η παρουσίαση της Παρτίζαν είχε τον χαρακτήρα ενός τελετουργικού όπου κόσμος και ομάδα γίνονται ένα. Ήταν το πρώτο παιχνίδι της σειράς με την Τσεντεβίτα για τα ημιτελικά της ABA Liga. Μπορεί η εξέλιξη των play-offs της EuroLeague να ήταν σκληρή, παρόλα αυτά ένας στόχος παραμένει ανοιχτός.

Ο κόσμος ήταν εκεί! Με άλλη δυναμική και ένα μοναδικό μπασκετικό σκηνικό.

Σε ρυθμούς που δεν άφηναν περιθώρια παρά να ακολουθήσεις τους παλμούς των 15.000 και πλέον φιλάθλων των Σέρβων που έδιναν το παρών για να στηρίξουν με την φωνή τους όσα συνέβαιναν μέσα στο παρκέ. Η ενέργεια που μεταφερόταν από τους γύρω δρόμους της αρένας ακόμη και δύο ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης έκανε την εμφάνισή της στις κερκίδες το Κυριακάτικο απόγευμα στο Βελιγράδι.

Η σύνδεση των “ασπρόμαυρων” φίλων με την ομάδα αγγίζει μία δική τους διάσταση. Οι επευφημίες και τα χειροκροτήματα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπορούν να το αποτυπώσουν σε μεγάλο βαθμό. Για ένα πρόσωπο, τον “Obradovic Zeljko” που έδωσε και πάλι ελπίδα στην Παρτίζαν και προκάλεσε τα βλέμματα να γυρίσουν προς το μέρος της στην επιστροφή της στα ψηλά ευρωπαϊκά στρώματα.

Για περισσότερη από μία ώρα η φωνή των φιλάθλων που κατέκλυσαν την εξέδρα ήταν αστείρευτη.

Ο Παπαπέτρου και η λατρεία του Βελιγραδίου

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν από τους πρώτους που έκανε τα καθιερωμένα σουτάκια πριν από το παιχνίδι. Μιάμιση ώρα προτού πραγματοποιηθεί το τζάμπολ, όσος κόσμος βρισκόταν στο γήπεδο τον πλησίαζε με αίτημα μία φωτογραφία. Ο Έλληνας άσσος αποκρινόταν με χαμόγελο και δεν άφησε κανένα μικρό φίλο παραπονεμένο.

Με το τέλος του αγώνα και με τα χαμόγελα να είναι στην πλευρά της Παρτίζαν ως αποτέλεσμα της νίκης επί της Τσεντεβίτα, η λατρεία που βιώνει ο Ιωάννης στην παρουσία του στο Βελιγράδι συγκεντρωνόταν στο βλέμμα του πιτσιρικά που περίμενε υπομονετικά έξω από τα αποδυτήρια. Οι δυο τους συνομίλησαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μία υπογεγραμμένη φανέλα με τον αριθμό 10.

Οι νέοι της αγέλης

Η Παρτίζαν τη δεδομένη στιγμή έχει στο ρόστερ της αρκετούς παίκτες ως το νέο... αίμα της ομάδας. Πέρα από τον γνωστό στο ευρύ κοινό, Γιαμ Μαντάρ που φαντάζει πλέον με προσωπικό “στοίχημα” του “Ζοτς” και παίρνει την εμπιστοσύνη του στο παρκέ, σταθερά βήματα κάνει και ο Ούρος Τριφούνοβιτς που τα λάθη του χειροκροτούνταν και σε κάθε του επιτυχημένη προσπάθεια ακουγόταν κύμα ενθουσιασμού.

Το γήπεδο σύστηκε και πάλι την ώρα που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έβαλε στην άκρη του πάγκου τον νεαρό Μπάλσα Κοπρίβιτσα με στόχο εκείνος να πάρει τη θέση του στο “5” για τον (αρκετό) χρόνο που απέμενε για το τέλος του παιχνιδιού. Και παρότι το παιχνίδι αποδείχθηκε έξω από τα νερά του αφού αποβλήθηκε με 5 φάουλ, η παρουσία του δεν περνούσε απαρατήρητη από το κοινό. Το κερασάκι στην τούρτα της Stark ήρθε με την είσοδο του Σάβο Ντρέζγκιτς. Ο γεννημένος το 2006 γκαρντ αποθεώθηκε και κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα, ολόκληρο το γήπεδο τον προέτρεπε να σουτάρει προκειμένου να πάρει τη δική του στιγμή δόξας, όπως κάθε νέος της… αγέλης που αντιμετωπιζόταν με τον ίδιο τρόπο.

Σε άτυπες και off the record συζητήσεις, η αίσθηση που επικρατούσε ήταν πως η ατμόσφαιρα με την Τσεντεβίτα είχε την κατάλληλη ένταση για τα παιχνίδια της ABA Liga, ωστόσο δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με αντίστοιχα της EuroLeague που όπως έλεγαν μοιάζουν “unmatched”. Σε κάθε περίπτωση η εμπειρία είναι μοναδική!

@Photo credits: Twitter/ @ABA_League
 

ABA LIGA Τελευταία Νέα