Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Το μεγάλο κέρδος του αναπτυξιακού πρότζεκτ του Ολυμπιακού!

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Το μεγάλο κέρδος του αναπτυξιακού πρότζεκτ του Ολυμπιακού!

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Το μεγάλο κέρδος του αναπτυξιακού πρότζεκτ του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν ο πρωταγωνιστής στην αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού, μάζεψε εμπειρίες και οι εμφανίσεις του είναι ένα μεγάλο κέρδος για τους «ερυθρόλευκους»

Πριν από δύο καλοκαίρια ο Ολυμπιακός έδωσε μεγάλη «μάχη» και έκανε δικό του, τον νεαρό Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Τον πιτσιρικά που έκανε αίσθηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 που είχε γίνει στον Βόλο και κατάφερε να γίνει στόχος για πολλές ομάδες.

Η ομάδα του Πειραιά έκανε όλες τις σωστές κινήσεις για να τον κάνει δικό της και η ανακοίνωση ήρθε στο τέλος του Αυγούστου του 2019, όπου ενημέρωνε ότι ο νεαρός παίκτης θα είναι στα «ερυθρόλευκα» για τα επόμενα 6 χρόνια.

Πολλοί παίκτες έχουν προσπαθήσει να κάνουν αυτή την μετάβαση, λίγοι τα έχουν καταφέρει. Για κανέναν πιτσιρικά δεν είναι εύκολο να αφήνει το... παιδικό μπάσκετ και να βρίσκεται σε μια ομάδα πρωταθλητισμού, όπως ο Ολυμπιακός.

Χρειάζεται ταλέντο, υπομονή και άπειρη δουλειά σε όλα τα επίπεδα, για να φτάσει κάποιος να κερδίσει έστω και μισή ευκαιρία Τις σεζόν που έχει βρεθεί στον Ολυμπιακό ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο αθλητισμός έχει δεχτεί πάρα πολλά χτυπήματα, αφού η πανδημία έχει δυσκολέψει τις ζωές όλων. Όμως ο νεαρός γκαρντ φαίνεται πως ακολουθεί το σωστό μονοπάτι, για να φτάσει στον καλύτερο προορισμό.

ΝΙΚ

Από πολύ μικρός μέσα στα γήπεδα και με ερεθίσματα από τους κορυφαίους του είδους ο Αλέξανδρος δεν είχε πολλές ευκαιρίες να ξεφύγει από την μοίρα του. Αγάπησε το μπάσκετ και έδειξε ότι είναι ικανός να ξεχωρίσει σε αυτό. Με θράσος που δεν βρίσκεις εύκολα σε τέτοιες ηλικίες, ο νεαρός κατάφερε να συστηθεί στο ευρύ κοινό με τις εμφανίσεις του στον Βόλο, με την Εθνική Εφήβων, όπου ήταν εκείνος που ξεχώρισε στο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18.

Την μεταγραφή του την κέρδισε με όσα έκανε στο παρκέ και από την πρώτη του σεζόν ακολούθησε την ομάδα των Ανδρών στην προετοιμασία της. Από εκεί βρέθηκε στην Α2 και την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού στην οποία έδειχνε να δυσκολεύεται. Σε μια εξαιρετικά σκληρή λίγκα, με παίκτες έμπειρους, ο νεαρός έδειξε αρχικά να αντιμετωπίζει θέματα και προσπάθησε κυρίως μέσω της άμυνας να δώσει ενέργεια στην ομάδα του.

Έχει τεράστιο ενδιαφέρον πως από την Α2 κλήθηκε να βοηθήσει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πέρυσι στην Euroleague, με τους τραυματισμούς που είχαν χτυπήσει την ομάδα του, να τον κάνουν λύση ανάγκης. Ο πιτσιρικάς βγήκε στο παρκέ σαν έτοιμος από πάντα και έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα. Έβγαλε ενέργεια, άφησε την ψυχή του στο παρκέ και αυτό τον έκανε να ξεχωρίσει. Στα παιχνίδια που πήρε από λίγο χρόνο συμμετοχής, κάνοντας ντεμπούτο με την Ζαλγκίρις Κάουνας, έκανε όλα εκείνα τα μικρά που δίνουν κάτι και ξεσηκώνουν το κόσμο. Πάλεψε κάθε μπάλα, κυνήγησε τους παίκτες που ανέλαβε και φυσικά έκανε και τα λάθη του.

Η σεζόν πέρυσι τέλειωσε άδοξα, ενώ και η φετινή είχε πολλές δυσκολίες με τον νεαρό πάντως να είναι σαφώς πιο ώριμος. «Ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο ειδικά για εμάς τους νέους να ενταχθούμε σε ομάδα Α2. Από πέρυσι ξεκίνησε με μικρότερο ρόλο και χρόνο ώστε να προσαρμοστούμε στην ομάδα. Δεν μετράνε μόνο οι πόντοι. Η νίκη μετράει. Κάθε μέρα στην προπόνηση ήταν μια ευκαιρία».

Όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Α2 ξέρουν πολύ καλά πόσο δύσκολο πρωτάθλημα είναι. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης παραδέχτηκε και μόνος του ότι δυσκολεύτηκε. Χρειάστηκε χρόνο να καταλάβει τι πρέπει να κάνει, να προετοιμαστεί κατάλληλα, να συνηθίσει και τελικά να ανταποκριθεί στον ρόλο του. Ο Ολυμπιακός Β' πήρε την άνοδο στην Basket League, άγνωστο αν θα αγωνιστεί, αλλά ο νεαρός είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος.

Έκανε μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις, πήρε χρόνο, ανέλαβε την οργάνωση της ομάδας του και στο τέλος ήταν ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών, βάζοντας το όνομα του δίπλα σε εκείνον των έμπειρων συμπαικτών του. Κατά μέσο όρο αγωνίστηκε 30:12'' και σε αυτά είχε 14,5 πόντους, με 36,4% στο τρίποντο, 5,2 ριμπάουντ, 4,5 ασίστ και 1,7 κλεψίματα. Είναι φανερό ότι έκανε ένα άλμα στην καριέρα του με την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού. Η σκληρή δουλειά τον έφερε να είναι πρωταγωνιστής στην Α2 μόλις στα 18 του χρόνια.

Αυτό αποτελεί τεράστιο κέρδος για τον Ολυμπιακό, αφού έχει επενδύσει στο ταλέντο του νεαρού και θέλει να τον δει να ακολουθεί την καλύτερη διαδρομή. Είναι φανερό ότι έχει πολλά να δουλέψει ακόμα, αλλά το μέλλον του είναι λαμπρό. Αν συνεχίσει να εξελίσσεται με αυτόν τον ρυθμό είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στα χέρια τους ένα απίθανο ταλέντο, που μπορεί να προσφέρει και στην πρώτη ομάδα μιας και διαθέτει την ανάλογη έντονη προσωπικότητα για να το υποστηρίξει.

Πλέον μένει να φανεί αν ο Ολυμπιακός θα τον παραχωρήσει σε ομάδα με μορφή δανεισμού στην οποία θα έχει σημαντικό χρόνο συμμετοχής και ρόλο ή αν θα μείνει έβδομο γκαρντ έχοντας μπροστά του τους Ουόκαπ, Σλούκα, Λάιτι, ΜακΚϊσικ, Λαρεντζάκης και Λούντζη.

Λογικά θα συμβεί το πρώτο αφού ο Μπαρτζώκας πιστεύει στις δυνατότητές του και πως έχει τα εφόδια να βοηθήσει μακροπρόθεσμα τον Ολυμπιακό. Η Α2 του έκανε καλό και πλέον πρέπει να περάσει στο επόμενο στάδιο το οποίο είναι η Basket League, αλλά ενδεχομένως όχι για το υψηλό επίπεδο των «ερυθρόλευκων».

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα