O Βασιλακόπουλος κατάφερε να κάνει μπάχαλο ακόμη και την Α2!

O Βασιλακόπουλος κατάφερε να κάνει μπάχαλο ακόμη και την Α2!
Το gazzetta.gr αποκαλύπτει την «ωμή» παρέμβαση του προέδρου της ΕΟΚ και τις τηλεφωνικές «απειλές» προς τις ομάδες της Α2 Κατηγορίας που τάσσονται υπέρ της συμμετοχής κοινοτικών παικτών. Η ειδική προκήρυξη που εξέδωσε και το χάος που έχει δημιουργηθεί και στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα του ελληνικού μπάσκετ.

Δεν μας έφτανε η πανδημία και η αγωνιστική αδράνεια που ακόμη δεν ξέρουμε πότε και πως θα σταματήσει... Δεν μας έφτανε το θολό τοπίο στην Α1 Κατηγορία των 16 ομάδων που έχουν γίνει 13, αλλά στην ουσία, ζήτημα αν οι 10 εξ΄ αυτών μπορούν να εκπληρώσουν τα κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα (ναι αυτά που ακόμη δεν έχουν ψηφιστεί από την Πολιτεία και μάλλον δύσκολα θα ισχύσουν)...

Δεν μας έφτανε η αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την χρηματοδότηση του Παναθηναϊκού και η απουσία του Ολυμπιακού από την Basket League. Πλέον έχουμε να ασχοληθούμε και με το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί και στην Α2 Κατηγορία, με ευθύνη του άλλοτε ευεργέτη αλλά τα τελευταία χρόνια βασικού υπαίτιου για την κατηφόρα που έχει πάρει το ελληνικό μπάσκετ.

Να πάρουμε, όμως, τα πράγματα με την σειρά. Πριν από δυο εβδομάδες έγινε συνάντηση τεσσάρων εκπροσώπων ομάδων της Α2 Κατηγορίας. Είχαν προηγηθεί δυο τηλεδιασκέψεις όλων των ομάδων για τα προβλήματα της κατηγορίας. Το βασικότερο θέμα ήταν και παραμένει το οικονομικό με τις ομάδες να έχουν ήδη ζητήσει την βοήθεια της ΕΟΚ και της Πολιτείας όσον αφορά στα έξοδα των μετακινήσεων τους αλλά και της οργάνωσης των αγώνων.

Η ομοσπονδία απάντησε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά αλλά δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα με την Πολιτεία. Κάπου εκεί έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να μην επιτραπούν οι κοινοτικοί παίκτες. Οι τέσσερις ομάδες ζήτησαν από την ΕΟΚ επίσημη ενημέρωση (γραπτώς) με όλες τις προτάσεις, έτσι ώστε συζητήσουν το θέμα συνολικά με όλα τα σωματεία. Και μάλιστα γι’ αυτό ενημέρωσαν μετά την πρώτη συνάντηση όλες τις ομάδες.

Αντί για επίσημη ενημέρωση (μέσω email), όμως, η ομοσπονδία έβγαλε ειδική προκήρυξη με την οποία καταργεί το δικαίωμα των ομάδων για κοινοτικό παίκτη και μάλιστα αναφέρει, ψευδώς, ότι η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων. Και μάλιστα ενώ στις 16 Ιουνίου, είχε βγάλει τη Γενική Προκήρυξη των πρωταθλημάτων, με βάση την οποία επέτρεπε κανονικά τον κοινοτικό παίκτη στην Α2 Κατηγορία.

Όπως ήταν φυσικό, οι περισσότερες ομάδες ξεσηκώθηκαν και υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Χρήστου Δεληγιάννη από την Καρδίτσα με τον Τάκη Τσαγκρώνη, στο πλαίσιο της οποίας του μεταφέρθηκε η έντονη αντίδραση και δυσαρέσκεια των ομάδων. Τότε, λοιπόν, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας ζήτησε (μέσω του εκπροσώπου της Καρδίτσας) από τις ομάδες που επιθυμούν τη συμμετοχή κοινοτικού παίκτη, να ενημερώσουν γραπτώς για την θέση τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του gazzetta.gr, συνολικά έντεκα από τις 18 ομάδες έστειλαν το σχετικό email που τους ζητήθηκε, ενώ ο Ολυμπιακός απέστειλε εξώδικο που αναφέρει ότι η απόφαση είναι παράνομη και καλεί την Ομοσπονδία να την αποσύρει από την ειδική προκήρυξη.

Χθες Δευτέρα (20/07), υπήρξε νέα συνάντηση τεσσάρων εκπροσώπων των ομάδων της Α2 με την ΕΟΚ, στην οποία οι ίδιοι οι παράγοντες της Ομοσπονδίας τους είπαν ότι 12 ομάδες (οι άλλες έξι δεν είναι αρνητικές, αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί γραπτώς) είναι υπέρ του κοινοτικού παίκτη και ότι θα αλλάξει η ειδική προκήρυξη.

Σήμερα το πρωί, όμως, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος άρχισε τα τηλέφωνα στις ομάδες και τις «απειλούσε» να αποσύρουν το email. Μάλιστα, όταν αυτό συζητήθηκε σε ειδικό γκρουπ επικοινωνίας των εκπροσώπων των ομάδων της Α2, κάποιος έκανε print-screen διαλόγους και τους έστειλε στον πρόεδρο της ΕΟΚ, θέλοντας να τον… ενημερώσει σχετικά.

Το θέμα είναι ότι το νέο «επεισόδιο» στην πολύχρονη και πολυδιάστατη εναντίωση του ισχυρού άνδρα του ελληνικού μπάσκετ απέναντι σε oποιαδήποτε θέση υποστηρίζεται και από τους «ερυθρόλευκους», επί της ουσίας στερεί από το πρωτάθλημα της Α2 τον ανταγωνισμό. Ο Βασιλακόπουλος δηλαδή κοιτάει το δέντρο (πως θα κοντράρει τον Ολυμπιακό) και χάνει το δάσος (αν κάποια ομάδα μπορεί να κοντράρει αγωνιστικά τους Πειραιώτες στην Α2, θα χρειαστεί σίγουρα την ενίσχυση από κοινοτικό παίκτη).

Το συμπέρασμα είναι ότι κατάφερε να δημιουργήσει άλλο ένα μπάχαλο. Οι ομάδες αυτή τη στιγμή είναι σε κόντρα και η μια κατηγορεί την άλλη για τις διαρροές, την ώρα που ο 81ενός ετών πρόεδρος ασχολείται με τους συμβούλους του και με το πώς θα μπορέσει να μπλοκάρει την συμμετοχή κοινοτικού παίκτη.

Η λύση, όπως όλα δείχνουν, θα δοθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη αφού σύμφωνα με τις διατάξεις της Υ.Α. 14484/2001 (Φ.Ε.Κ. 788/22.06.2001), που επιτρέπει την συμμετοχή κοινοτικών παικτών στα πρωταθλήματα της Α1 και Α2 Εθνικής κατηγορίας (οι διοργανωτές ορίζουν τον αριθμό) και το νόμο 2725/1999, μπορεί να παρέμβει και να ακυρώσει τελικά την ειδική προκήρυξη. Εκτός κι αν η ΕΟΚ την αλλάξει τελικά.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα