ΠΑΟΚ: Η κλήρωση του BCL τον «έριξε» στα δύσκολα

ΠΑΟΚ: Η κλήρωση του BCL τον «έριξε» στα δύσκολα

ΠΑΟΚ: Η κλήρωση του BCL τον «έριξε» στα δύσκολα
Εκτιμήσεις είναι αδύνατο να γίνουν, καθώς οι ομάδες βρίσκονται ακόμα στο στάδιο δημιουργίας, ενώ και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ δεν γνωρίζει το δικό του «αύριο». Ωστόσο, το gazzetta.gr παρουσιάζει τα πρώτα στοιχεία των αντιπάλων του «Δικεφάλου» και ο όμιλός του είναι θεωρητικά από τους πιο δύσκολους του BCL.

Προκριματικά Europa League με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ουσιαστικά συμπεράσματα θα αναδειχθούν, αφού οι ομάδες σχηματίσουν τα ρόστερ και κυρίως ξεκαθαρίσει «τι ΠΑΟΚ» θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά. Σε πρώτη φάση, είναι δεδομένο ότι η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει συγκροτήματα με σταθερή παρουσία στη διοργάνωση, αλλά και φιλόδοξα, όπως είναι η ισπανική Σαραγόσα. Πέραν τούτου, το επίπεδο δυσκολίας του ομίλου θα διαμορφωθεί αναλόγως και από τη δυναμική των ομάδων που θα «έρθουν» από την προκριματική φάση.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: «Τα χρήματα δεν φέρνουν τη ευτυχία» κι αυτό το γνωμικό αποδεικνύεται μέσα από την περίπτωση της Μπεσικτάς. Πολλά χρόνια τώρα, η τουρκική ομάδα προχωρά σε αξιόλογες επενδύσεις, για να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά απέχει πολύ για να φθάσει ακόμη και στο σημείο της διεκδίκησης. Έχει σταθερή παρουσία στο BCL των τελευταίων χρόνων, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει πιο μακριά από τη φάση των «16» του θεσμού. Στο τουρκικό Πρωτάθλημα και μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2012, ζει κι αυτή στη σκιά των Φενέρμπαχτσε, Εφές και Γαλατάσαραϊ, ασχέτως του ότι θεωρείται ισάξιο brand. Πέρυσι, έφτασε στους «8» του Πρωταθλήματος αλλά αποκλείστηκε από την Τόφας Μπούρσα. Μέχρι στιγμής, το συγκρότημα του γνωστού και μη εξαιρετέου, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστικές κινήσεις, πέρα από την απόκτηση του Αμερικανού, Σακίλ ΜακΚίσιτς. Έχει μια βάση Τούρκων παικτών, προεξέχοντος του Κενάν Σιπάχι.

ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ: Η ιταλική ομάδα ζει μεγάλες στιγμές με την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και φυσικά, έπειτα από την περσινή τρομερή πορεία της. Γιατί τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια, αλλά έπεσε θύμα του… τυφώνα Σάσαρι στον πρώτο γύρο των Playoffs. Η περίοδος αναγέννησης αποδεικνύεται και μέσα από τα αποτελέσματα του «κλεισίματος» της πρώτης περιόδου διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας καθώς διατέθηκαν 1.809. Η καλή περσινή σεζόν διατήρησε τον Φραντσέσκο Βιτούτσι στην τεχνική ηγεσία. Σε επίπεδο παικτών, οι Ιταλοί απέκτησαν τον Ραφαέλ Γκασπάρντο, αλλά η πιο ηχηρή κίνησή τους είναι η προσθήκη του Κέλβιν Μάρτιν, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στη Βίρτους Μπολόνια και κατέκτησε το τρόπαιο. Ο Άντριαν Μπανκς, εκ των ηγετών της ομάδας, θα παραμείνει, όπως και ο Ιρίς Ικάνγκι.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ: Εδώ υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς η ισπανική ομάδα ήταν η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1991 στη Γενεύη. Προέρχεται από μια εξαίσια σεζόν, καθώς μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της έφτασε στα ημιτελικά του ισπανικού Πρωταθλήματος και είναι αλήθεια ότι προκάλεσε ισχυρό κρότο, καθώς απέκλεισε την Μπασκόνια. Επιστρέφει, επίσης, στην Ευρώπη έπειτα από πολλά χρόνια. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, η Σαραγόσα δεν θα ξεκινήσει από το μηδέν, καθώς εκτός του ότι διαθέτει προπονητή (σ. σ. Πορφίρο Φίτσακ), έχει και μια βάση παικτών. Συμβόλαια από την περσινή χρονιά έχουν οι Νεμάνια Ράντονιτς, Ρεινάλντας Σεϊμπούτις, ενώ πριν από λίγα 24ώρα ανακοινώθηκε και η παραμονή του Φραν Βάσκεθ. Δεν είναι ξεκάθαρο όμως αν θα παραμείνουν στην ομάδα οι παίκτες που την οδήγησαν στην περσινή σεζόν, Μπο ΜακΚάλεμπ, Λατάβιους Ουίλιαμς. Η Σαραγόσα αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση από την Μπαρτσελόνα.

ΝΤΙΖΟΝ: Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Γαλλίας το 2006 μοιάζει με πολύ μακρινή ανάμνηση για τη γαλλική ομάδα. Προέρχεται βέβαια από μια σεζόν, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετική δεδομένου του ότι έφτασε έως τα ημιτελικά του Γαλλικού Πρωταθλήματος, αλλά εκεί «σκουπίστηκε» από τη Μονακό. Η Ντιζόν θα αγωνιστεί στο BCL για δεύτερη διαδοχική χρονιά, καθώς πέρυσι ήταν στον όμιλο της ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια, εξελίχθηκε ωστόσο σε… σάκο του μποξ, καθώς μέτρησε μόλις τρεις νίκες σε σύνολο 11 αγώνων. Σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστικές κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ, συνεπώς είναι πολύ νωρίς για εκτίμηση περί του ρόλου που θα έχει στον όμιλο.

ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ: Από τους σταθερούς… πελάτες του BCL, καθώς κι αυτή θα αγωνιστεί για 4η συνεχή χρονιά στη διοργάνωση. Το highlight της ευρωπαϊκής πορείας της είναι η συμμετοχή στην Euroleague τη σεζόν 2014-15, αλλά από τότε άλλαξαν πολλά. Ωστόσο, οι Λιθουανοί διακρίνονται από εκπληκτική σταθερότητα υπό την έννοια ότι κάθε χρόνο φθάσουν στους «16» του BCL. Πέρυσι, αποκλείστηκε από τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Βασιζόμενοι κατά κύριο λόγο στους εγχώριους παίκτες, σ’ ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών. Στην πρώτη συνομοταξία ανήκει ο Τόμας Ντελινινκάιτις. Μέχρι στιγμής προχώρησε σε μια αρκετά ηχηρή κίνηση με την απόκτηση του Γκαίλιους Ντειβίντας, ενώ απέκτησε και τον Οσβάλντας Ολισεβίτσιους. Στο λιθουανικό Πρωτάθλημα ζει κι αυτή στη σκιά των Ζαλγκίρις Κόυνας, Λιέτουβος Ρίτας, οπότε η 3η θέση που κατέκτησε πέρυσι, μάλλον ήταν ό,τι περισσότερο θα μπορούσε να πετύχει.

Επίσης, μία εκ των Μπρατισλάβα/Φριμπούρ/Βόννη και Φάλκον Σομπατέλι/Οραντέα/Βέντσπιλς θα συμπληρώσουν την οκτάδα στον Δ' Όμιλο.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα