ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ξεσπούν παίκτες για την κατάσταση στον Εθνικό: «Είναι ντροπή»! (pics)

Ξεσπούν παίκτες για την κατάσταση στον Εθνικό: «Είναι ντροπή»! (pics)

Ξεσπούν παίκτες για την κατάσταση στον Εθνικό: «Είναι ντροπή»! (pics)

Το κλίμα στον Εθνικό είναι... βαρύ και οι Μάριος Σκιαθίτης και Δημήτρης Μπινιάκου, αφού αποχώρησαν από την ομάδα, μίλησαν με σκληρή γλώσσα στα προφίλ τους στο facebook. «Καλύτερα η ομάδα να είχε βρεθεί στα τοπικά με τιμή, κύρος και αξίες, παρά να την συζητάνε και να την δυσφημίζουν σε όλη την Ελλάδα», «Αφήνεις παιδιά στο δρόμο, το να είσαι άνθρωπος είναι πιο πάνω από το μπάσκετ»!

Ο Μάριος Σκιαθίτης έγραψε πριν από λίγες ημέρες: «Θα ήθελα να ανακοινώσω σε όλους και κυρίως στους φίλους του Εθνικού ότι εδώ και 3 εβδομάδες αποφάσισα να αποχωρήσω από την ομάδα. Δεν θα μακρηγορήσω, γιατί δεν θεωρώ ότι αν αναλύσω κάτι τώρα, θα βοηθήσει τους συμπαίκτες μου. Απλώς θέλω να πω ότι λυπάμαι που εξελίχθηκαν όλα έτσι φέτος. Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να αποχωρεί από μια ομάδα στην μέση της σεζόν, αλλά πραγματικά αυτά που έζησα φέτος ήταν όλα σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Έκανα αρκετή υπομονή, διότι περίμενα ότι κάποια στιγμή τα πράγματα (και η διοίκηση) θα άλλαζαν. Νόμιζα ότι η όποια διοίκηση θέλει να αυτοαποκαλείται διοίκηση του Εθνικού, φέτος θα ήταν πιο σοβαρή, υπεύθυνη και δεν θα άφηναν καταστάσεις να ξεφεύγουν και αντιθέτως να εστίαζε μόνο στο "φαίνεσθαι". Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κάποιοι πάτησαν πάνω στην ομάδα για να κερδίσουν φήμη, που δεν ήταν άξιοι και δεν κατάφεραν ως παίκτες, να λένε ψέματα για να καλύψουν το "μαγείρεμα" τους και οι ίδιοι άνθρωποι που λέγαν ότι δεν είναι διοικητικοί, αλλά την ίδια στιγμή λέγαν σε όλους ότι είναι πρόεδροι και κάνουν κουμάντο, κατάφεραν να διασύρουν το ιστορικό όνομα του ΕΘΝΙΚΟΥ ένα στολίδι της Α2 τα προηγούμενα χρόνια.

Ειλικρινά είναι ντροπή. Καλύτερα η ομάδα να είχε βρεθεί στα τοπικά με τιμή, κύρος και αξίες που την αντιπροσωπεύουν, παρά να την συζητάνε και να την δυσφημίζουν σε όλη την Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο και να γράφουν κάθε εβδομάδα για τα παρατράγουδα της ομάδας (παραδείγματα υπάρχουν πολλά αλλά δεν είναι της παρούσης). Ο ΕΘΝΙΚΟΣ, που όλοι αγαπάμε, είναι αντάξιος σεβασμού και έχει ψυχή και πολύ βαριά φανέλα, όπως μου έμαθαν οι πιο έμπειροι συμπαίκτες μου πέρυσι, που παραλίγο να ανεβάσουμε την ομάδα στην Α1 και τους ευχαριστώ για αυτό (Μαχαίρας, Τσούτσος, Μάρτζος, Λάανε κ.α).

Δεν πρόλαβα να αποχαιρετήσω τους συμπαίκτες μου, όποτε θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή συνέχεια σε ό,τι κάνουν, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, ακόμα και αν παίζουν για να επωφελούνται κάποια συγκεκριμένα άτομα, να μην το βάζουν κάτω και να κρατάνε χαρακτήρα ανέπαφο, γιατί αυτό θα τους μείνει μετά από αυτή την σεζόν και δεν το κατάφερε κανένας, καθώς πάντα υπήρχε ο εκφοβισμός της διοίκησης ότι θα έδιωχνε παίκτες (αν δεν έκαναν τα στραβά μάτια). Κάποιες φορές, όσο δύσκολο και να είναι, ο χαρακτήρας και το επίπεδο που πρέπει να κρατάμε στην ζωή είναι αξίες που πρέπει να βάζουμε σε προτεραιότητα, ακόμα και αν στερηθούμε το "παιχνίδι" που όλοι αγαπάμε. Ελπίζω ο κόσμος του ΕΘΝΙΚΟΥ ή κάποια παλιά διοίκηση που έχει δείξει τις αξίες και τους σκοπολυς της να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να ξαναδούμε όλοι τον ΕΘΝΙΚΟ εκεί που του αξίζει. Στην κορυφή!!!».

Τώρα ήρθε και το ξέσπασμα του Δημήτρη Μπινιάκου.

«Είναι πολύ δύσκολο και σκληρό να αφήνεις μια ομάδα στην μέση της χρονιάς.. Και πλέον να κάνεις προπόνηση μόνος σου σε ένα άδειο γήπεδο... Όμως, η αξιοπρέπεια και το ήθος είναι δυο πράγματα που πρέπει να έχεις για να πας μπροστά σε ό,τι και να κάνεις στην ζωή σου.

Το να είσαι άνθρωπος είναι πολύ πιο πάνω από το μπάσκετ... Και σίγουρα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να διδάσκετε από τους προπονητές και την διοίκηση μιας ομάδας προς τους αθλητές της, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για μια ομάδα που αποτελείται από παιδιά.

Αθλητές είμαστε, 3 από τις 24 ώρες της μέρας... Τις υπόλοιπες 21 ώρες είμαστε άνθρωποι. Το να αφήνεις παιδιά στον δρόμο… Και όταν μιλάμε για μπάσκετ… Να τα θέτεις εκτός ομάδας, επειδή προσπαθούν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και επειδή δεν έχεις κάποιο όφελος από αυτά... Για εμένα είναι ντροπή.

Όλα είναι ένας κύκλος… Και όλες οι συμπεριφορές επιστρέφονται, αυτό που πραγματικά μετράει είναι στο τέλος της μέρας πριν κοιμηθούμε να έχουμε την συνείδηση μας καθαρή, να είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας και να ξέρουμε ότι καμιά πράξη μας δεν έβλαψε κανέναν συνάνθρωπο μας.

Εύχομαι ο Εθνικός να γυρίσει εκεί που πραγματικά αξίζει, γιατί είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Είχα όλη την καλή διάθεση να παλέψω για αυτήν την φανέλα μέχρι τέλους».

Στις 08/22, ο 28χρονος Σέρβος Νίκολα Στανόγιεβιτς έκανε επίσης σοβαρές καταγγελίες, αναφέροντας πως ο Εθνικός δεν του κάλυψε ιατρικά έξοδα κι έξοδα διαμονής, ωστόσο ζήτησε συγγνώμη και επέστρεψε στην ομάδα στις 24/11.