Α1 Γυναικών: Αλλάζει και αυτό βγήκε... στην πρεμιέρα

Α1 Γυναικών: Αλλάζει και αυτό βγήκε... στην πρεμιέρα

bet365

Τα πρώτα δείγματα της σεζόν επιβεβαιώνουν τη δυναμική των ομάδων που μετέχουν στην Α1 και βάζουν δύσκολα στους... μεγάλους.

Από το ξεκίνημα κιόλας της σεζόν, ή για να γίνουμε πιο ακριβείς, πριν ακόμη αυτή αρχίσει, η πρώτη κατηγορία του μπάσκετ γυναικών είχε δώσει δείγματα αλλαγής και το πρωτάθλημα φάνταζε πιο αμφίρροπο από ποτέ. Κανείς, ωστόσο δεν περίμενε εκπλήξεις σαν αυτές που πρόσφερε η πρεμιέρα, ασχέτως αν ολοκληρώθηκαν ή όχι.

Τόσο το δικαίωμα συμμετοχής των τεσσάρων ξένων παικτριών, όσο και το γεγονός πως 5(!) από τις 9 ομάδες, που θα κυνηγήσουν την καλύτερη κατάταξη τη φετινή σεζόν έχει... εκτοξεύσει την ανταγωνιστικότητα, η οποία φάνηκε να δυσκολεύει τις δύο φιναλίστ της περασμένης σεζόν, παρά τα πιο «πλούσια» ρόστερ που διαθέτουν. Κατ' επέκταση Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρέθηκαν να αγωνιούν για την πρώτη τους νίκη, αντιλαμβανόμενοι πως η υπόθεση «τίτλος» μπορεί να απειληθεί ή έστω να μην αποτελέσει μία εύκολη υπόθεση.

Χαρακτηριστική μπορεί να είναι μία αναδρομή στο παρελθόν, όπου κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει τον τροπαιούχο ακόμη και αν ήταν η πρώτη αγωνιστική, με τις ομάδες που κυριαρχούσαν ανά περίοδο να έχουν σταθερή πορεία.

Για τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, λίγο έλειψε να επαναληφθεί η εικόνα του πρόσφατου ευρωπαϊκού παιχνιδιού απέναντι και στην Ελευθερία Μοσχάτου, αφού τελευταία στιγμή «έκλεψε» το ροζ φύλλο αγώνα. Ήταν αδιαμφισβήτητα μία ανάσα για τις παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη, ώστε να πάρουν ώθηση για μία δύσκολη συνέχεια. Θα ήταν διαφορετική η ψυχολογία των «πρασίνων» αν ταξίδευαν στην έδρα της Ενισέι έχοντας παρακαταθήκη δύο ήττες σε ισάριθμα ματς. Ωστόσο δεν θα μπορούσε να περάσει με ψιλά γράμματα η προσπάθεια των γηπεδούχων που κοίταξαν κατάματα την πρωταθλήτρια.


Μία ανατροπή μέσα σε λιγότερα από πέντε λεπτά, διαφοροποιεί τα δεδομένα και αναδεικνύει πρόσωπα στα οποία θα βασιστεί το «τριφύλλι» για την επανάληψη μιας επιτυχημένης σεζόν.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός που ήταν εκκωφαντικός στην ευρωπαϊκή του υποχρέωση, προβληματίστηκε με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, και χρειάστηκε το τελευταίο δεκάλεπτο για να ανατρέψει το προβάδισμα του αντιπάλου. Μάλιστα, έχασε και ένα σημαντικό «γρανάζι» από το πλάνο του Ζίμπαρτς όταν τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγώνα η Σταμολάμπρου.

Το θετικό σε αυτήν την υπόθεση, ήταν πως οι «ερυθρόλευκες» ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση έχοντας σε διψήφιο αριθμό πόντων 4 παίκτριες (Κούπερ,Τόλφρι, Σταμάτη, και Βίτολα) και κατάφερε να βγάλει αντίδραση αξιοποιώντας τις επιλογές του. Ο ΠΑΣ που βρήκε σε καλή μέρα την Κούπερ έφτασε μία ανάσα από το να σοκάρει τον τελικό νικητή του αγώνα, που αν μη τι άλλο επιδιώκει να πάρει τη ρεβάνς του πρωταθλήματος. Ο στόχος που καλείται να φτάσει αυτή τη στιγμή είναι η νίκη με τον Ερυθρό Αστέρα στο EuroCup, για να στραφεί ξανά στο πρωτάθλημα.

Σε κάθε περίπτωση οι δύο «μεγάλοι» έπρεπε να πιεστούν για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα, απέναντι σε συλλόγους που δείχνουν τη δυναμική τους.

@Photo credits: INTIME
 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα