Αγώνας μπάσκετ στο γήπεδο του Πανελληνίου για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας

Newsroom
Αγώνας μπάσκετ στο γήπεδο του Πανελληνίου για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας ESGO - ENGAGe (World GO Day, 20/09), ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. διοργανώνουν για τρίτη χρονιά αγώνα μπάσκετ, για την ευαισθητοποίηση κι ενημέρωση του κοινού.

GOforAction: Βάλε την δράση στην ζωή σου - Βάλε ένα καλάθι για την Γυναίκα της ζωής σου

Στο πλαίσιο της δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας, o Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η Ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. συμμετέχουν στη διεθνή πρωτοβουλία της ESGO-ENGAGe για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των γυναικολογικών καρκίνων και καλούν τις γυναίκες στην Ελλάδα στη δράση «GOforAction -Βάλε την δράση στην ζωή σου».

Δίνουμε το τρίτο μας ραντεβού με τον αγώνα μπάσκετ, όπου γνωστοί αθλητές όλων των αθλημάτων ενώνουν τις δυνάμεις τους με μέλη οικογενειών ασθενών, γιατρών, και άλλων φίλων για να «Βάλουν ένα καλάθι για την Γυναίκα της ζωής τους».

Συμμετέχουν οι: Κώστας Τσαρτσαρής (Ολυμπιονίκης), Ρένα Σταχτιάρη (Ολυμπιονίκης), Άννυ Κωνσταντινίδου (Πρωταθλήτρια Ελλάδος), Γιάννα Ρήγα (Πρωταθλήτρια Ελλάδος), Δήμητρα Καλέντζου (Ολυμπιονίκης), Κύριλλος Μακρυμίχαλος (Πρωταθλητής ), Δήμητρα Χαρίτου (Πρωταθλήτρια), Στέιση Γκρίτζαλη (Πρωταθλήτρια), Μαρία Σαμορούκοβα (Ολυμπιονίκης), Γιώργος Χειμωνέτος (Ολυμπιονίκης Ποδηλασίας), Χάρης Θεοφανάκης, Γιάννης Παπαπαναγιώτου, Σταύρος Μωραΐτης, Αθανάσιος Ζέττος, Δημήτρης Χαϊδόπουλος, Σταύρος Αθανασίου, Χριστίνα Αθανασίου, Βάσια Μανωλά, Κωνσταντίνος Νάνος, Παναγιώτης Νιάκαρος, Γιώργος Ταγκλής.

Ο αγώνας είναι συμβολικός και οι ομάδες έχουν ένα μόνο στόχο, Την νίκη ενάντια στον καρκίνο.

Η συμμετοχή αντρών και γυναικών στην δράση επίσης πολύ σημαντική, αφού οι γυναικολογικοί καρκίνοι, όσο και αν αφορούν μόνο την γυναίκα, επηρεάζουν το σύνολο της κοινωνίας.

Ο αγώνας φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 10.00 το πρωί στο κλειστό Γήπεδο του Πανελληνίου, Ευελπίδων 2, στο Πεδίο του Άρεως.

Όπως αναφέρει και η Μαρία Παπαγεωργίου, Υπεύθυνη ομάδας ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι.: «Φέτος το μότο είναι "#GOforAction", δηλαδή "Βάλε την δράση στην ζωή σου" και ζητάμε από τις γυναίκες να εισαγάγουν την δράση, την κίνηση, την άθληση στην ζωή τους που έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει, όχι μόνο στην πρόληψη, αλλά και στην διαχείριση της νόσου.

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας,World GO Day, να ευαισθητοποιήσουμε και να τονίσουμε τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας, της διατροφής και της γενετικής συμβουλευτικής».

 

Τελευταία Νέα