Τσαρτσαρής: «Βίωνα bullying στο σχολείο, το μπάσκετ μου έδωσε τη διέξοδο που χρειαζόμουν» (vid)

Τσαρτσαρής: «Βίωνα bullying στο σχολείο, το μπάσκετ μου έδωσε τη διέξοδο που χρειαζόμουν» (vid)

bet365

Ο Κώστας Τσαρτσαρής σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την πορεία της Εθνικής στο Eurobasket και τις δικές του εικόνες από τη «γαλανόλευκη», ενώ στάθηκε στο μπάσκετ που τον έκανε να νιώθει πως είναι καλός σε κάτι όταν άκουγε αρνητικά σχόλια για το ύψος του.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής είδε το μπάσκετ και την αγάπη του για την πορτοκαλί μπάλα ως διέξοδο! Από τα σχόλια που άκουγε ως μικρό παιδί για το ύψος του και από όσα... βλέμματα μπορούσε να έχει γύρω του.

Ο άλλοτε μπασκετμπολίστας και πλέον υπεύθυνος αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας σε συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε πως «Ως μικρός είχα φοβερό bullying στο σχολείο. Ήμουν ψηλός, πολύ αδύνατος και άκουγα διάφορα κοσμητικά επίθετα που με στεναχωρούσαν και το μπάσκετ μου έδωσε τη διέξοδο που χρειαζόμουν. Μέσα από αυτό καταλάβαινα ότι είμαι καλός σε κάτι. Το ύψος με βοηθούσε, άρα το ότι με κορόιδευαν άλλοι δεν ήταν τίποτε άλλο πέρα από κακία της στιγμής. Αυτό με σκληραγώγησε και τα σχόλια που άκουγα αργότερα δεν με ακούμπησαν ποτέ».

Και εν συνεχεία, κάνοντας έναν αρχικό απολογισμό από το φετινό Eurobasket και την πορεία της Εθνικής, γύρισε τον χρόνο στη δική του εμπειρία με την «γαλανόλευκη» και αναφέρθηκε στην πιο δυνατή στιγμή με αυτή!

«Το ότι συσπειρώναμε όλη την Ελλάδα στο πλάι μας, το ότι καταφέραμε και τους βγάλαμε και στους δρόμους δύο φορές... Το 2005 με το Ευρωπαϊκό και το 2006 με το Παγκόσμιο ήταν κάτι το συγκλονιστικό...».

Ενώ, μίλησε για τα "γούρια" του... «Θυμάμαι ακόμη και την ίδια διαδρομή από το σπίτι μου μέχρι το γήπεδο, να μην παρεκκλίνω καθόλου. Τί ώρα θα φτάσω, ακόμη και το πώς θα χαιρετήσω κάποιους ανθρώπους μέσα στο γήπεδο, που ήταν πάντα στο πόστο τους. Ποιος θα βρει πρώτος από τα αποδυτήρια να πάει στο γήπεδο... Όλα αυτά ήταν μία ρουτίνα που την ακολουθήσαμε όλοι μας».

Στάθηκε σε εποχές Ιωαννίδη και όσα ακολουθούσε ο κόουτς στη θητεία του στην Εθνική, αλλά και στον Βασίλη Σπανούλη με τα πολλά γούρια που κράτησε μέχρι και το τέλος της καριέρας του. Μάλιστα, ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στα παιδιά του και τη σχέση τους με το μπάσκετ λέγοντας πως η κλίση του γιου του στη ζωγραφική και της κόρης του στο χορό, δεν τους... αφήνουν περιθώρια να ασχοληθούν με το άθλημα στο οποίο έζησε και διακρίθηκε ο μπαμπάς τους!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα