Με Διαμαντίδη, Γιαννάκη και Παπανικολάου η δεύτερη Αιμοδοσία του ΣΠΑΚΕ

Newsroom
Με Διαμαντίδη, Γιαννάκη και Παπανικολάου η δεύτερη Αιμοδοσία του ΣΠΑΚΕ

bet365

Στο πλαίσιο της 2ης Αιμοδοσίας του ΣΠΑΚΕ πραγματοποιήθηκε αγώνας μεταξύ της Ομάδας των Επίλεκτων του Συλλόγου και της Ομάδας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Aναλυτικά

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση παλαίμαχων μπασκετμπολιστών, φίλων του μπάσκετ και γενικότερα αιμοδοτών πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς η 2η Αιμοδοσία του Σύλλογου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της 2ης Αιμοδοσίας του ΣΠΑΚΕ πραγματοποιήθηκε αγώνας μεταξύ της Ομάδας των Επίλεκτων του Συλλόγου μας και του Ομάδας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Η νίκη (με 61-46 για τον ΣΠΑΚΕ) δεν ήταν, ασφαλώς, ο σκοπός της αναμέτρησης. Στόχος ήταν να προωθηθεί ο ιερή πράξη της αιμοδοσίας.

Για τον ΣΕΗ αγωνίστηκαν οι Ζώης, Ευθυμίου, Μπατσακούτσας, Λέκκας, Ζαχαράκης, Μαρκάτης, Νεγκρίν, Κατσώλης, Βλάχος, Γκάτσης, Γαρναβός, Μπαρμπαγιάννης, Κοψιδάς, Τσιόβας, Τσιμάνος.

Για τον ΣΠΑΚΕ έπαιξαν οι Βουγιούκας, Γάσπαρης, Καταρτζής, Βαρβερή, Κυρίτσης Αλ., Μπουγιούκος, Βλάχου, Βουρτζούμης, Μάλαμα, Παπανικολάου Δ., Κομματάς.

Διαιτητές ήταν οι Κώστας Κορομηλάς, Νίκος Ζαβλανός

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Δημήτρης Διαμαντίδης, ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, οι Κώστας Τσαρτσαρής, Γιώργος Καλαφατάκης, Θύμιος Μπακατσιάς, Γιώργος Μποσγανάς κ.α.

Για την 2η Αιμοδοσία ΣΠΑΚΕ δήλωσαν:

Μιχάλης Κυρίτσης (πρόεδρος του Συλλόγου μας): «Η 2η Αιμοδοσία του ΣΠΑΚΕ γίνεται για να ενισχύσουμε την Τράπεζα Αίματος που δημιουργήσαμε τον Ιούνιο του 2021. Όλοι γνωρίζουμε πόσο απαραίτητο είναι το αίμα αλλά και πόσο δυσεύρετο. Ο Σύλλογος μας για να βοηθήσει τα μέλη του δημιούργησε την Τράπεζα Αίματος του ΣΠΑΚΕ και ήδη έχουμε βοηθήσει πολύ κόσμο.

Η πρώτη αιμοδοσία που κάναμε ήταν στην περίοδο έξαρσης της πανδημίας και δεν μπορέσαμε να κάνουμε αθλητική εκδήλωση. Μας δόθηκε φέτος η ευκαιρία με την βοήθεια των φίλων Ηθοποιών και αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό τον ωραίο αγώνα επίδειξης με την ομάδων των Επίλεκτων Παλαίμαχων ώστε να προσελκύσουμε κόσμο στην αιμοδοσία μας».

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Είναι υποχρέωση όλων μας να συμπαραστεκόμαστε σε τέτοιες ωραίες δράσεις. Να παρακινούμε τον κόσμο να δώσει μια πάσα. Γιατί η αιμοδοσία τελικά είναι μια καλή πάσα. Να γίνουμε δύο ευτυχισμένοι και εμείς που την δίνουμε την πάσα, και εκείνος που την παραλαμβάνει».

Γιάννης Μπέζος:«Η δουλειά η δική μας έχει να παραδειγματιστεί από τον τρόπο αντιμετώπισης της ζωής, της πειθαρχίας, της οργάνωσης των αθλητών. Χρειάζεται η οργάνωση, είναι απολύτως απαραίτητη. Οι αθλήτες παίρνουν από τους καλλιτέχνες άλλα πράγματα όπως η φαντασία.

Η εκδήλωση και ο αγώνας για την 2η Αιμοδοσία του ΣΠΑΚΕ είναι ένα ακόμη παράδειγμα ότι ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα χαρά, είναι ένα προσωπικό στοίχημα του καθενός για να αναμετρηθεί με τον εαυτό του, με τις δυνάμεις του, να συνυρπάξει, να συναγωνιστεί και όχι να ανταγωνιστεί με εντάσεις.

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αναδειχθεί ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός και το λέω έχοντας έναν πολύ μεγάλο πρωταθλητή δίπλα μου, τον Παναγιώτη Γιαννάκη».

Γιώργος Κοψιδάς: «Είναι τεράστια η χαρά μου γιατί παίξαμε μπάσκετ, που το αγαπάμε όλοι, αλλά και διότι ο βασικός σκοπός ήταν η 2η Αιμοδοσία του ΣΠΑΚΕ. Είναι μεγάλη μου τιμή που συμμετείχα σε αυτή την εκδήλωση. Ελπίζω να βοηθήσαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να συγκεντρωθεί όσο περισσότερο αίμα γίνεται για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ο Σύλλογος Ηθοποιών έχει την ομάδα του, μαζευόμαστε και περνάμε πολύ ωραία».

Δημήτρης Παπανικολάου: «Όλα τα παιδιά του μπάσκετ είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένα, σίγουρα και οι αντίπαλοι οι Ηθοποιοί. Είναι πολύ ωραίες κινήσεις όπως η 2η Αιμοδοσία του ΣΠΑΚΕ, γιατί ο αθλητισμός δεν είναι μόνο θέαμα. Είναι φοβερό κοινωνικό «όχημα» και φοβερή κοινωνική βοήθεια.

Γενικά ο κύριος Κυρίτσης κάνει καταπληκτική δουλειά ως πρόεδρος του ΣΠΑΚΕ για την βοήθεια των παλαιμάχων μπασκετμπολιστών.

Το θέμα με την αιμοδοσία είναι ότι δεν είναι μόνο για τα μέλη του ΣΠΑΚΕ, αλλά γενικότερα για τους ανθρώπους που χρειάζονται αίμα. Συνεπώς πρέπει να καταλάβουμε ότι δέκα λεπτά από την ζωή μας για μια αιμοληψία δεν είναι τίποτα, αντίθετα μας κάνει και καλό και κάνουμε καλό στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

κκ

οο

5

 

Τελευταία Νέα