Σαμοντούροβ και Βασιλείου μεταξύ των κορυφαίων Ευρωπαίων prospects στο Basketball Without Borders

Newsroom
Σαμοντούροβ και Βασιλείου μεταξύ των κορυφαίων Ευρωπαίων prospects στο Basketball Without Borders

bet365

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ και ο Νίκος Βασιλείου συμπεριλήφθηκαν στους κορυφαίους νεαρούς Ευρωπαίους παίκτες που θα συμμετάσχουν στο Basketball Without Borders το διάστημα 1-4 Ιουνίου στο Μιλάνο.

Το NBA, η FIBA και η Ιταλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσαν σήμερα (31/5) πως το Basketball Without Borders Europe θα διεξαχθεί στο Μιλάνο από την Τετάρτη 1 Ιουνίου έως το Σάββατο 4 Ιουνίου. Το 19ο BWB Europe camp επιστρέφει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος από το 2019 όπου είχε διεξαχθεί στη Λετονία και σε αυτό θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ και ο ο 17χρονος γκαρντ (2005, 1μ.95) του Προμηθέα Πατρών, Νίκος Βασιλείου.

Το BWB Europe 2022 θα καλωσορίσει 62 από τα κορυφαία αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14-17 ετών από 24 χώρες από όλη την Ευρώπη. Οι prospects θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν απευθείας από ενεργούς παίχτες και βετεράνους του NBA, του WNBA και της FIBA, από θρύλους του αθλήματος αλλά και προπονητές. Οι συμμετέχοντες και οι προπονητές θα λάβουν επίσης μέρος σε σεμινάρια ηγεσίας, life skills και κοινωνικής προσφοράς.

Οι συμμετέχοντες θα προπονηθούν από τους παίχτες του NBA Ντανίλο Γκαλινάρι (Χοκς), Τέρανς Μαν (Κλίπερς) και Κέμπα Γουόκερ (Νικς). Η ομάδα των προπονητών του BWB Europe συμπληρώνεται από τον head coach των Γκρίζλις, Τέιλορ Τζένκινς, τους assistant coaches Ντέιβιντ Άντελμαν (Νάγκετς), Τζόνι Μπράιαντ (Νικς), την πρώην παίκτρια του WNBA Ραφαέλα Μασκιάντρι (Ιταλία) και την αρχηγό της Εθνικής Ομάδας της Ιταλίας και φόργουορντ της Βίρτους, Σαμπρίνα Τσινίλι (Ιταλία).

Το NBA και η FIBA έχουν διοργανώσει 63 BWB camps σε 30 χώρες από το λανσάρισμα του προγράμματος το 2001. Περισσότεροι από 3.700 παίκτες από 133 χώρες και περιοχές έχουν συμμετάσχει στο BWB, ενώ 96 συμμετέχοντες έχουν γίνει draft στο NBA και το WNBA ή έχουν υπογράψει ως free agents.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα