Λιόλιος σε ημερίδα για χειραγώγηση παιχνιδιών: «Όσο δεν μιλάμε θα αφήνουμε όσους εμπλέκονται να ρίχνουν λάσπη»

Newsroom
Λιόλιος σε ημερίδα για χειραγώγηση παιχνιδιών: «Όσο δεν μιλάμε θα αφήνουμε όσους εμπλέκονται να ρίχνουν λάσπη»

bet365

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε σε ημερίδα για το θέμα της χειραγώγησης παιχνιδιών και στάθηκε σε έρευνα που είχε γίνει πριν 4 χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ στην ημερίδα

Πριν 4 χρόνια είχε γίνει μία Ημερίδα. Τότε παρουσιάστηκε έρευνα από το Αριστοτέλειο. Ώρες ώρες κουβιεντάζουμε κάτι και λέμε είναι υπαρκτό; Συμμετείχαν 650 αθλητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Περίπου το 50% ήταν από το ποδόσφαιρο. Το δώδεκα τοις εκατό απάντησε ναι έχουμε συμμετάσχει σε αναμέτρηση που έχει χειραγωγηθεί.

Που είναι αυτοί; Είπαν τίποτα; Το 15% είπε ναι σε ερώτηση εάν τους τελευταίους 12 μήνες τον είχαν πλησιάσει για χειραγώγηση αγώνα. Το 35% είπε ναι στο εάν τους τελευταίους 12 μήνες είχε λόγο να θεωρεί πως ίσως αγώνας στο πρωτάθλημά του έχει χειραγωγηθεί. Πόσες φορές; 50% απάντησαν από 2-5 φορές. Μετά υπήρξε η άποψη για ποιόν λόγο λοιπόν. Ποιοι είναι υπεύθυνοι; Το 40% ανέφερε αξιωματούχους ομάδων. Για ποιον λόγο έγιναν αυτά; Το 35% απάντησε φτώχεια και οικονομικά προβλήματα και το 27% πίεση από συμπαίκτες ή αξιωματούχους. Το 24% εύκολο χρήμα. Τα υπόλοιπα είναι απειλές.

Για ποιον λόγο δεν συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία; Οι απαντήσεις είναι 1) προσωπική αξιοπρέπεια, 2) Απογοήτευση οικογένειας και 3) Απογοήτευση οπαδών. Μέτρα πρόληψης. Τα ξέραμε 4 χρόνια πριν. Αυτά κουβεντιάζουμε σήμερα. Αυτό γίνεται σήμερα. Τα μέτρα. Υπάρχει η λογική της κολοβής αλεπούς. Όσοι εμπλέκονται ρίχνουν λάσπη. Το 2ο είναι ότι φοβούνται. Σήμερα - σας το λέω και ανατριχιάζω - στην Ομοσπονδία έλαβα μία επιστολή για ένα άλλο θέμα. Ένα ανώνυμο γράμμα που μου κατήγγειλε κάτι ένας γονέας. Κατέληγε αναφέροντας 'ένας δειλός γονέας θαυμαστής των προσπάθειών σας'.

Εμείς λέμε να μην φοβούνται. Να έρθουν και καταγγείλουν και να προστατευθούν. Όσο δεν μιλάμε θα αφήνουμε όσους εμπλέκονται και είναι μέρος του προβλήματος να ρίχνουν λάσπη. Ενώ το γνωρίζαμε χρόνια το πρόβλημα δεν έχουν γίνει κινήσεις. Τώρα γίνεται. Εμείς θα είμαστε μπροστάρηδες σε αυτήν την προσπάθεια. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα