Το Γήπεδο Ζωής ξεκίνησε τις δράσεις του στα σχολεία της Νίκαιας

Newsroom
Το Γήπεδο Ζωής ξεκίνησε τις δράσεις του στα σχολεία της Νίκαιας

bet365

Τα παιδιά στο 12ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας γνώρισαν από κοντά το Γήπεδο Ζωής και συμμετείχαν γεμάτα χαρά στις δράσεις που διοργάνωσε τον Νοέμβριο.

Το Γήπεδο Ζωής είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που γεννήθηκε με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και προέκυψε μέσα από το όραμα του Πρόεδρου του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλου, να βοηθήσει ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες εξέλιξης για όλα τα παιδιά και τους νέους, ειδικά σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε τέτοιες ευκαιρίες, και το όραμα του Παναγιώτη Γιαννάκη, CEO του οργανισμού, να βοηθήσει τις νέες γενιές και να προσφέρει, όσο μπορεί, στη Νίκαια, την περιοχή που τον ανέδειξε. Το Γήπεδο Ζωής είναι ανοιχτό για όλα τα παιδιά, πατώντας γερά στα θεμέλια της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, με στόχο να συμβάλει τελικά στη διαμόρφωση δυνατών χαρακτήρων.

Οι δράσεις του Γηπέδου Ζωής ξεκίνησαν τον Νοέμβριο από το 12ο και το 17ο Δημοτικό Νίκαιας, στο σχολείο που φοίτησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης ως μαθητής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε πολλές δράσεις, βασισμένες σε τρεις πυλώνες: Αθλητισμό, Παιδεία και Πολιτισμό. Στις αθλητικές δραστηριότητες, τα παιδιά έπαιξαν μπάσκετ με τον special Guest Νίκο Λινάρδο και χόρεψαν Hip Hop Dance, στο ομώνυμο πρόγραμμα. Στις εκπαιδευτικές δράσεις, ανακάλυψαν τον κόσμο της αστρονομίας και της ρομποτικής, ενώ είδαν τον ήλιο με ειδικό τηλεσκόπιο. Ακόμα, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στην τέχνη του Graffiti και μεταμορφώθηκαν σε ειδικούς ντεντέκτιβ που έψαχναν την κλεμμένη Μόνα Λίζα. Τέλος σχεδίασαν τα δικά τους κόμικς και έκαναν ένα πάντρεμα μαθηματικών και τέχνης στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

O Coach Γιαννάκης ήταν δίπλα στα παιδιά σε όλες τις δράσεις, μαζί με τους έμπειρους εκπαιδευτές, μιλώντας τους και βοηθώντας τα σε κάθε βήμα. Στο τέλος και των δύο ημερών, τους μίλησε από καρδιάς, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να κάνουν το κάτι παραπάνω για να κερδίζουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ήταν δύο μέρες γεμάτες από αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, με τη «διασκέδαση» να είναι για μια ακόμα φορά η λέξη-κλειδί στην επιτυχία των πολύπλευρων δράσεων, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει, η διαδικασία της εκπαίδευσης γίνεται ευκολότερη. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, δόθηκε στα παιδιά ένα υγιεινό lunch box καθώς και αναμνηστικά δώρα, για να τους θυμίζουν τις ωραίες στιγμές που πέρασαν στις δράσεις του Γηπέδου Ζωής.

Από την πλευρά τους, κατά τη διάρκεια των τρίωρων προγραμμάτων, οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το ειδικά διαμορφωμένο παράλληλο πρόγραμμα, σεμινάρια πρώτων βοηθειών και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Μέλη της ομάδας του ΙΣΝ αλλά και στελέχη του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου, Γιώργου Ιωακειμίδη, παρακολούθησαν τις δράσεις και ενθουσιάστηκαν με την ανταπόκριση παιδιών και γονέων σε αυτές τις πρώτες διοργανώσεις.

Τα ραντεβού του Γηπέδου Ζωής με τα παιδιά θα συνεχιστούν, στα σχολεία της Νίκαιας. Μείνετε συντονισμένοι για τις νέες τοποθεσίες και τις ημερομηνίες!

Σχετικά με το Γήπεδο Ζωής

Το Γήπεδο Ζωής προσφέρει την υποδομή και τα εφόδια σε παιδιά και νέους, για να εξερευνήσουν τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά τους, να παίξουν, να γυμναστούν και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους. Στόχος είναι να ενθαρρύνουμε έναν υγιή τρόπο ζωής, δίνοντας στα νέα παιδιά τον χώρο να βρουν τι τους αρέσει, να χτίσουν τον χαρακτήρα τους και να φτάσουν πιο κοντά στα όνειρά τους.

Ένας νέος, ελκυστικός χώρος 5.300 τ.μ. θα δημιουργηθεί στη Νίκαια, στεγάζοντας όλες τις δραστηριότητες του οργανισμού μέσα στα επόμενα χρόνια. Υπαίθριοι και εσωτερικοί χώροι αναψυχής, μελέτης, αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και τα γραφεία του οργανισμού, θα φιλοξενήσουν το όραμα του «Γηπέδου Ζωής» από το 2023. Ο χώρος θα υποδέχεται αποκλειστικά παιδιά. Το όνομα του νέου μας χώρου θα είναι Γήπεδο Ζωής – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), καθώς δημιουργείται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ. Μέχρι να κατασκευαστεί το καινούριο μας κτίριο, σας περιμένουμε στις γειτονιές της Νίκαιας, αρχικά, αλλά και όλης της χώρας, το επόμενο διάστημα, με πλήθος εκδηλώσεων για τα παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και για τη συμμετοχή σε αυτές, μπορείτε να βρείτε στο: gipedozois.org και στα Social Media του Γηπέδου Ζωής.

 

Τελευταία Νέα