Κλειστές Λίγκες: Η ολομέλεια της Ευρωβουλής ψήφισε κατά της δημιουργίας τους

Newsroom
Κλειστές Λίγκες: Η ολομέλεια της Ευρωβουλής ψήφισε κατά της δημιουργίας τους

bet365

Με ψήφους 597 υπέρ, 36 εναντίον και 55 απόντες, τα μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου υποστήριξαν την επιθυμία τους να μη δημιουργηθούν κλειστές Λίγκες.

Μία αρκετά σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε την Τρίτη (23/11), στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου ήρθε σε ψηφοφορία το ζήτημα της αντίθεσης σε κάθε Λίγκα, ή διοργάνωση, που έρχεται κόντρα με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τα ιδανικά του.

Ετσι, με ψήφους 597 υπέρ, 36 εναντίον και 55 απόντες, τα μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου υποστήριξαν την επιθυμία τους ώστε η αθλητική κουλτούρα της Ευρώπης, να είναι ευθυγραμμισμένη με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη, η περιεκτικότητα, τη βιωσιμότητα, τις διοργανώσεις που είναι προσβάσιμες σε όλους, την αθλητική αξία και τη δικαιοσύνη.

Η Ευρωβουλή, με το ψήφισμά της, όπως αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση, αντιτίθεται με σθένος στις διοργανώσεις που έχουν αποσχιστικό χαρακτήρα και που υποβαθμίζουν, βάζοντας κίνδυνο, τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού αθλητικού οικοσυστήματος.

Εισηγητής του θέματος, ήταν ο Πολωνός Ευρωβουλευτής και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Τόμας Φρανκόφσκι, ο οποίος, με αφορμή τη δημιουργία της European Super League και τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει, το έφερε προς ψήφιση στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας, όπου συγκέντρωσε θετικές τις 29 από τις 31 συνολικά ψήφους.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες, η εισήγηση του Φρανκόφσκι, ήρθε προς ψήφιση στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η οποία πήρε σαφέστατη θέση εναντίον των κλειστών Λιγκών και των αποκλεισμών.

Την απόφαση χαιρέτισε αμέσως η UEFA με ανακοίνωσή της. Πρόκειται για μία ισχυρή απόφαση που είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει βάθρο λήψης αποφάσεων για την ανοιχτή νομική διαμάχη της FIBA και της ULEB με την EuroLeague.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME

NEWS FEED