Κικίλιας για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: Διαμόρφωσε τον αγωνιστικό μου χαρακτήρα!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Κικίλιας για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: Διαμόρφωσε τον αγωνιστικό μου χαρακτήρα!»
Ο υπουργός Τουρισμού και βετεράνος διεθνής μπάσκετμπολίστας του Πανιωνίου και της ΑΕΚ, Βασίλης Κικίλιας, αποχαιρετά τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και μέσω του Gazzetta θυμάται πόσο επιδραστικό ρόλο έπαιξε στην διαμόρφωση του αγωνιστικού του χαρακτήρα.

Η έναρξη της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο και η διετία στη Νέα Σμύρνη (1994-1996) τον καθιέρωσε στην πεντάδα των «κυανέρυθρων» και στον ρόλο του αμυντικού «εξολοθρευτή». Ο “Ντούντα” του ανέθεσε το μαρκάρισμα του μεγάλου Ντομινίκ Ουίλκινς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 1995-96, ενώ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν ο προπονητής που τον πήρε και στην ΑΕΚ, ζητώντας του να καθοδηγεί τα νέα παιδιά που είχε τότε 1999-2001) στην “Ένωση”.

Ο λόγος για τον Βασίλη Κικίλια, τον μέχρι πρότινος υπουργό Υγείας και νυν Υπουργό Τουρισμού που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ την τεράστια συμβολή που είχε ο θρυλικός Σέρβος τεχνικός που έφυγε το πρωί από την ζωή, στην διαμόρφωση του μπασκετικού χαρακτήρα.

«Τα παρατσούκλια του “Γιατρού” και του “Κίκι”, που με ακολούθησαν σε όλα μου τα μπασκετικά χρόνια είχαν νονό” τον “Ντούντα”. “Κίκι, έλα εδώ να σου πει ο κοουτς” μου έλεγε και συνέχιζε: “εσύ βρε παιδί μου έχεις μυαλό, μίλα σε αυτά τα παιδιά, να τα βοηθήσουμε λίγο”. Τον είχα δύο χρόνια στον Πανιώνιο και δύο στην ΑΕΚ και διαμόρφωσε τον μπασκετικό μου χαρακτήρα και όχι μόνο. Δεν θα ξεχάσω πότε ότι άφησε παιχταράδες στον πάγκο και με ξεκίνησε στο Παναθηναϊκός-Πανιώνιος για να μαρκάρω στον πρώτο του αγώνα στην Ευρώπη, τον Dominique Wilkins. Και στην τελευταία μοιραία φάση του τελικού Παναθηναϊκού-ΑΕΚ, τον Ντέγιαν Μποντιρογκα.
Καλό ταξίδι δάσκαλε!
», ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω του Gazzetta για τον «θρύλο της προπονητικής», o πετυχημένος και στον πολιτικό στίβο, βετεράνος διεθνής μπασκετμπολίστας.