Παβλίσεβιτς: «Ο Ντράζεν ήταν πολύ κοντά στο να υπογράψει στον Παναθηναϊκό»! (vids)

Παβλίσεβιτς: «Ο Ντράζεν ήταν πολύ κοντά στο να υπογράψει στον Παναθηναϊκό»! (vids)

Παβλίσεβιτς: «Ο Ντράζεν ήταν πολύ κοντά στο να υπογράψει στον Παναθηναϊκό»! (vids)

bet365

Ο Ζέλικο Παβλίσεβιτς επιβεβαίωσε πως ο Ντράζεν Πέτροβιτς ήταν κοντά στον Παναθηναϊκό το 1993, εξηγώντας πως η πρόταση των «πράσινων» ήταν καλύτερη από εκείνη των Νετς.

Ήταν 7 Ιουνίου 1993 όταν ο Ντράζεν Πέτροβιτς άφησε την τελευταία του πνοή σε αυτοκινητικό δυστύχημα σε ηλικία 28 ετών ενώ η πληροφορία ότι είχε συμφωνήσει σε όλα με τον Παναθηναϊκό και ετοιμαζόταν να φορέσει τα πράσινα συνοδεύει τον άδικο θάνατο του.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε παραδεχτεί πως του πρόσφερε συμβόλαιο που έφερε την υπογραφή του ιστορικού προέδρου του μπασκετικού Παναθηναϊκού και το μόνο κενό που υπήρχε σε εκείνο το... χαρτί ήταν το ποσό. Ο ίδιος ο Ντράζεν θα το συμπλήρωσε, επικυρώνοντας τη συμφωνία των δυο πλευρών...

Από την πλευρά του, ο Ζέλικο Παβλίσεβιτς ήταν από τους πρώτους προπονητές που εμπιστεύτηκε ο Παύλος Γιαννακόπουλος στον Παναθηναϊκό, κοουτσάροντας μεταξύ άλλων στους «πράσινους» τους Νίκο Γκάλη, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Άριαν Κόμαζετς και Τιιτ Σοκ.

Ο 70χρονος προπονητής και δυο φορές πρωταθλητής Ευρώπης με την Τσιμπόνα (1986) και την Ποπ 84 (1991) φιλοξενήθηκε στο βιβλίο για τον Ισπανό Φερνάντο Μαρτίν, όπου αναφέρθηκε στον Ντράζεν Πέτροβιτς για τον οποίο ανέφερε: «Μερικές μέρες πριν από το δυστύχημα, ο Ντράζεν ήταν πολύ κοντά στο να υπογράψει στον Παναθηναϊκό όποτυ ήμουν προπονητής. Η πρόταση της ελληνικής ομάδας ήταν καλύτερη από αυτήν των Νετς, περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια "καθαρά", τα διπλά από ό,τι θα έβρισκε στο ΝΒΑ. Δυστυχώς, δεν ήμουν αρκετά τυχερός στο να δουλέψω ξανά με τον Ντράζεν».

Στο ίδιο βιβλίο μίλησε και ο πρώην εκπρόσωπος του Κροάτη, Χοσέ Αντόνιο Αριθάγκα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Μια από τις προτάσεις που είχα στο μυαλό μου να του φέρω ήταν αυτή του Παναθηναϊκού, επειδή είχα πολύ καλή φιλία με το αφεντικό της ομάδας. Του πρόσφεραν πολλά χρήματα. Θυμάμαι πως μου είχε πει: Σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ευρώπη»!

 

Τελευταία Νέα