Η ΕΟΚ ενεργοποίησε την επιλογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Η ΕΟΚ ενεργοποίησε την επιλογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

bet365

Η ΕΟΚ προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να «κλειδώσουν» οι εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου, καθώς ζήτησε να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Το... σίριαλ των εκλογών της ΕΟΚ, φαίνεται πώς οδεύει στα τελευταία του επεισόδια!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έκανε αίτημα στον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών μέσω του νομικού της εκπροσώπου Γιώργου Κόνιαρη και ζήτησε τρεις δικηγόρους προκειμένου να κινήσουν όλες τις διαδικασίες προετοιμασίας για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών εκλογών.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά: Αρχικά η Κ.Υ.Α. του περασμένου Μαΐου (για ομοσπονδίες που αριθμούν πάνω από 150 μέλη) ανέφερε ότι οι εκλογές της ΕΟΚ έπρεπε να γίνουν υποχρεωτικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία, βάζοντας απαγορευτικό στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΟΚ που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή 30/5 στη Λεωφόρο. Στη συνέχεια οι εκλογές μετατέθηκαν για τις 12 Σεπτεμβρίου αλλά σύμφωνα και με πληροφορίες του Gazzetta, το κλειστό του ΟΑΚΑ αρνήθηκε να φιλοξενήσει τις αρχαιρεσίες!

Στη συνέχεια η ΕΟΚ απευθύνθηκε σε ανοικτά γήπεδα με τελευταίο αυτό της Ριζούπολης, αλλά και πάλι οι απαντήσεις που έπαιρνε ήταν όλες αρνητικές. Γι' αυτόν τον λόγο, την Τετάρτη (18/8), τελευταία μέρα της διορίας των 25 ημερών πριν από τις εκλογές, υπέβαλλε αίτημα στον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών και ζήτησε τρεις δικηγόρους ώστε να τρέξουν όλες τις διαδικασίες προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά οι αρχαιρεσίες βάσει της Κ.Υ.Α.

Με αυτόν τον τρόπο η ΕΟΚ ουσιαστικά «κλειδώνει» την διεξαγωγή των εκλογών, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνουν και ηλεκτρονικά.

 

Τελευταία Νέα