Εθνική Ομάδα U20: Νίκη με 84-70 κόντρα στην Ρωσία

Εθνική Ομάδα U20: Νίκη με 84-70 κόντρα στην Ρωσία

Εθνική Ομάδα U20: Νίκη με 84-70 κόντρα στην Ρωσία

bet365

Η Εθνική Ομάδα επιβλήθηκε με 84-70 της αντίστοιχης της Ρωσίας στο πλαίσιο του FIBA European Challengers U20.

Δεύτερη νίκη για την Εθνική Ομάδα σε ισάριθμα ματς στο τουρνούα στα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης, έπειτα από την πρώτη χθεσινή απέναντι στην Ουκρανία (99-48).

Η εναρκτήρια περίοδος έκλεισε με το σύνολο του Μάνου Μανουσέλη να είναι υπολείπεται στο σκορ ενός πόντου (17-18) έναντι της Ρωσίας, σε ένα σε γενικές γραμμές ισορροπημένο παιχνίδι.

Στην δεύτερη η Εθνική Ομάδα ανέβασε στροφές, ιδίως στο επιθετικό σκέλος, κι έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 45-41. Δεν κατάφερε να πάρει «αέρα» ασφαλείας στο σκορ, αλλά η εικόνα της ήταν εμφανώς βελτιωμένη με βασικό εκφραστή της αυξημένης επιθετικής παραγωγικότητας τον Ζώη Καράμπελα.

Στην επανάληψη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έγινε πιο αποτελεσματικό και μετουσίωσε σε διψήφιες διαφορές την ανωτερότητα του, έχοντας παράλληλα και καλύτερη απόδοση στην άμυνα. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 69-59, με τους παίκτης του κόουτς Μανουσέλη να θέτουν τις βάσεις για τη νίκη τους, με τον Όμηρο Νετζήπογλου να κάνει εξαιρετική δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το σκηνικό δε διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα, με την Εθνική Ομάδα όχι μόνο να συντηρεί σχετικά άνετα, αλλά και να επεκτείνει την υπέρ της διαφορά, βγάζοντας στο γήπεδο περισσότερη ενέργεια σε σχέση με την αντίπαλο της που πέρα από την κούραση, είχε πέσει εμφανώς και ψυχολογικά.

Από ελληνικής πλευράς την διαφορά έκαναν οι Καράμπελας (15 πόντοι, 5 κλεψίματα, 3 ασίστ, 3 ριμπάουντ) και Νετζήπογλου (14 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 1 τάπα, 1 κλέψιμο), ενώ αρκετές βοήθειες προσέφεραν επίσης κι οι Τανούλης (13 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Νικολαϊδης (11 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Σωτηρίου (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Για τους Ρώσους αυτός που φάνηκε περισσότερο ήταν ο Ντανίλα Ποχοντίαεφ (18 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ) που ανήκει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής στο τουρνουά είναι αύριο (21/7) στις 18:00 με αντίπαλο το Βέλγιο και μεταδίδεται σε live streaming στο YouTube κανάλι της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

 

Τελευταία Νέα