Νέα στοιχεία στο φως για Σουμάχερ

Δημήτρης Τομαράς
Νέα στοιχεία στο φως για Σουμάχερ
Το υλικό από την κάμερα στο κράνος του Μίκαελ Σουμάχερ προσέφερε στις γαλλικές αρχές νέα στοιχεία για τις συνθήκες του ατυχήματός του.

Οι γαλλικές αρχές έχουν στα χέρια τους και μελετούν βίντεο και φωτογραφικό υλικό από την κάμερα που ήταν στο κράνος του άτυχου πιλότου. Τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν είναι πως ο Σουμάχερ δεν έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα την ώρα που χτύπησε.

Ο Γερμανός οδηγός ουσιαστικά -όπως φαίνεται από τα υπάρχοντα στοιχεία- προσέκρουσε αρχικά σε μία πέτρα που ήταν καλυμμένη με χιόνι και ως εκ τούτου δεν ήταν ορατή σε αυτόν και στην συνέχεια χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο. Λίγη ώρα πριν το ατύχημά του είχε... αποχωριστεί τον γιό και έναν φίλο της κόρης του, που επίσης έκαναν σκι σε σχετικά κοντινή απόσταση από αυτόν.

Ως προς την ταχύτητα οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν ισχύει και το εξής σενάριο: ο Σουμάχερ την ώρα της διαδρομής του ένιωσε πως κάτι δεν πήγαινε και τόσο καλά και όσο έκανε την πορεία του μείωνε και άλλο την ταχύτητά του. Το ατύχημα πάντως έγινε σε σημείο που βρίσκεται εκτός της πίστας που έκανε σκι ο Γερμανός.

Το στοιχείο αυτό για την μειωμένη ταχύτητα έρχεται βέβαια σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζαν Γάλλοι γιατροί. Οι γιατροί στην Γκρενόμπλ τόνιζαν πως ο Σουμάχερ είχε αναπτύξει αρκετά μεγάλη ταχύτητα που επέφερε και την πτώση του.

Όσο για το πως ακριβώς έγινε το ατύχημα; Ο Σουμάχερ αφότου βρίσκει πάνω στην καλυμμένη από χιόνι πέτρα αρχίζει να χάνει σταδιακά την ισορροπία του. Προσπαθεί να κρατηθεί όμως πέφτει προς τα κάτω με αρκετή δύναμη και μέσα στο χιόνι. Δευτερόλεπτα αργότερα το κεφάλι του πέφτει πάνω στον βράχο.

Ο βράχος προκαλεί σοβαρή φθορά στο κράνος του και επιφέρει και το χτύπημα στο κεφάλι που τον έστειλε στο νοσοκομείο. Σημειωτέον και η πέτρα που έκανε την... ζημιά και ο βράχος όπου χτύπησε πάνω ο Σουμάχερ δεν φαίνονται καθαρά στο υλικό της κάμερας.

Την ίδια στιγμή οι γαλλικές αρχές ετοιμάζουν συνέντευξη Τύπου πιθανότατα για την Πέμπτη. Εκεί θα εκθέσουν περισσότερα στοιχεία και θα μιλήσουν εκτενώς για την υπόθεση του Μίκαελ Σουμάχερ, απαντώντας και στις ερωτήσεις που θα τους τεθούν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!