Το Κ.Ε.Φ.Ι διοργανώνει διαδικτυακό ποδηλατικό αγώνα ενάντια στον καρκίνο

Gazzetta team
Το Κ.Ε.Φ.Ι διοργανώνει διαδικτυακό ποδηλατικό αγώνα ενάντια στον καρκίνο

bet365

Στις 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό ποδηλατικό ιβέντ από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων Ιατρών Αθηνών στη μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Στις 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ποδηλατικός γύρος σε… Virtual έκδοση.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, διοργανώνει τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο - Virtual Edition, με το σύνθημα «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο». Ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του τονίζει πως λόγω των συνθηκών της πανδημίας, ο ποδηλατικός γύρος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και μπορεί να συμμετάσχει κάθε άτομο ή ομάδα «από όπου δύναται και θέλει».

Ο αγώνας γίνεται ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Επιζώντων του Καρκίνου.

«Παίρνοντας τη σκυτάλη από την 3η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου, σας καλούμε να φορέσουμε τις μπλούζες και τα καπέλα μας, να ανέβουμε ξανά στα ποδήλατά μας, στο σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο, μεμονωμένα ή με παρέα, και να στείλουμε τις φωτογραφίες μας ως μηνύματα ενσυναίσθησης, αισιοδοξίας για τη συνολική αντιμετώπιση της ασθένειας κι ενδυνάμωσης όλων των μικρών και μεγάλων μαχητών» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Κ.Ε.Φ.Ι.

«Παράλληλα, δράττουμε την ευκαιρία να συνδέσουμε τη σημασία της άσκησης και της προπόνησης με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία των ογκολογικών ασθενειών αλλά και την επανένταξη των επιζησάντων στην κοινωνία.Οι ενδείξεις ολοένα και περισσότερων ερευνών καταδεικνύουν τις θετικές συνέπειες της γυμναστικής ως μέσο περιφρούρησης της σωματικής και ψυχικής υγείας των καρκινοπαθών. Με την καθοδήγηση των αρμόδιων γιατρών, κάθε ασθενής μπορεί να επωφεληθεί από τις ευεργετικές ιδιότητες ενός συνολικά προσαρμοσμένου τρόπου ζωής» επισημαίνεται ακόμη.

«Πέραν της προώθησης των ζητημάτων γύρω από την ασθένεια και την ενεργοποίηση των πολιτών στη μάχη ενάντιά της, με αυτή τη δράση αποσκοπούμε και στην ενίσχυση των προγραμμάτων του συλλόγου. Ενδεικτικά και πιο συγκεκριμένα, ένα πρόγραμμα που αφορά στην προσφορά στήριξης ογκολογικών ασθενών σε κοινωνικό, ψυχολογικό και νοσηλευτικό επίπεδο στο σπίτι με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, το «Μαζί και στο Σπίτι» προσθέτει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Για πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6979529571 και 6986333316 και τις κυρίες Ζωή Γραμματόγλου (πρόεδρος Κ.Ε.Φ.Ι) και Ζωή Κώννα (υπεύθυνη επικοινωνίας) αντίστοιχα ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του οργανισμού https://www.anticancerath.gr/.

 

Τελευταία Νέα