«Δεν μπορεί να ανοίγουν τα νυχάδικα κι όχι τον αθλητισμό» (vids)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
«Δεν μπορεί να ανοίγουν τα νυχάδικα κι όχι τον αθλητισμό» (vids)

bet365

Οι πρωταγωνιστές του Ερασιτεχνικού και Ημιεπαγγελματικού αθλητισμού ενώνουν τη φωνή τους και μέσω του gazzetta.gr βγάζουν κραυγή αγωνίας για την επιστροφή τους σ' αυτό που αγαπούν και γι' αυτό που έχουν μάθει να παλεύουν!

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, αρκετοί αθλητές του Ερασιτεχνικού και του Ημιεπαγγελματικού αθλητισμού βρέθηκαν στο Σύνταγμα, για να διαδηλώσουν κόντρα στην αδικία, την οποία όπως υποστηρίζουν, συμβαίνει καθότι δεν επιτρέπεται η δράση.

«Ο αθλητισμός είναι ζωή, στηρίξτε τον τώρα», είναι το σύνθημα το οποίο φώναξαν σύσσωμοι όσοι βρέθηκαν στην πιο πολυσύχναστη πλατεία της Ελλάδας, ζητώντας από την Πολιτεία να ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή τους στα γήπεδα.

Aνθρωποι του αθλητισμού, που ζουν την καθημερινή αγωνία για το μέλλον τους, μίλησαν στην κάμερα του gazzetta.gr, εκφράζοντας την οργή τους, ενώ έκαναν λόγο για αδιαφορία από την Κυβέρνηση.

Γιάννης Καραλής: «Όλοι παίζουμε στα ίδια τετραγωνικά με την ίδια μπάλα»

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός κατηγοριών. Αγωνιζόμαστε στα ίδια τετραγωνικά με την ίδια μπάλα και επειδή έχω αγωνιστεί και στις παραπάνω κατηγορίες νομίζω δεν υπάρχει διαφορά. Θα θέλαμε να δοθεί επανέναρξη και στη δική μας κατηγορία, όπως και στ' άλλα αθλήματα. Όπως βλέπεις έχει γίνει μια μαζική συγκέντρωση και θέλουμε να είμαστε ενωμένοι για να κυνηγήσουμε τους στόχους μας, να μας αφήσουν.

Οι επαγγελματίες, σ' αυτό το κομμάτι είναι πιο ευνοημένοι - ήμουν και 'γω επαγγελματίας - υπάρχουν συμβόλαια και υπήρχε ένα επίδομα για τους παίκτες της Β' Εθνικής που δεν μπορούσαν να αγωνιστούν. Υπάρχουν νέα παιδιά που παίζουν για το χαρτζιλίκι τους ή για τη στέγη και την τροφή τους. Νομίζω ότι η Κυβέρνηση θα έπρεπε να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο στον Ερασιτέχνη αθλητή γιατί υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν επαγγελματίες και να κυνηγήσουν το όνειρό τους κι αυτήν τη στιγμή τους στερείται η δυνατότητα και να αθληθούν και να έχουν κάποιο εισόδημα όπως είπα. Μαθαίνουμε καθημερινά ότι εκατοντάδες Ερασιτέχνες αθλητές προσπαθούν να κάνουν άλλη δουλειά για να βιοποριστούν μη έχοντας τα βασικά για να ζήσουν τις οικογένειές τους».

«Δεν αντέχουμε άλλο»

Εκ μέρους της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Αιγάλεω, μίλησαν οι Κατερίνα Βλάχου, Αγγελική Οικονομάκη, Μαριαλένα Λύρα και Ερμίνα Γκένκοβιτς, οι οποίες δήλωσαν:

«Εχουμε έρθει για να καταφέρουμε πραγματικά να μας ανοίξουν. Εχουμε φτάσει στα όριά μας, ζούμε απ' αυτό, θέλουμε να μας βάλουν στο χώρο που αγαπάμε και έχουμε επιλέξει να είμαστε όσο πιο σύντομα γίνεται. Διεκδικούμε μέχρι τέλος του μήνα να είμαστε στα γήπεδα».

Μπορεί να δοθεί λύση από την Κυβέρνηση έστω και τώρα;

«Φυσικά και μπορεί να δοθεί λύση, έχει δοθεί σε άλλα πράγματα που ίσως και να μην ήταν αναγκαία. Ο αθλητισμός είναι αναγκαίος, θα πρέπει να κάνουν δωρεά κάποια τεστ. Οι ομάδες, πλέον, δεν αντέχουν άλλο, δεν είναι ανοιχτές οι Ακαδημίες, δεν υπάρχουν έσοδα, οι χορηγοί μας είναι κλειστοί... Θα πρέπει να βοηθήσει η Κυβέρνηση και εμάς τους Ερασιτέχνες».

Υπάρχει κάποια εξέλιξη; Βλέπετε να έρχεται η λύση;

«Εχει σταλεί μια επιστολή που περιμένουμε άμεσα να απαντηθεί, για το άνοιγμά μας στις 15 Φεβρουαρίου, αλλά αν δεν προσπαθήσουμε γενικά - γι' αυτό είμαστε και εδώ σήμερα - δεν θα γίνει αυτό. Μας εκπροσωπεί ως χώρα αυτή η Κυβέρνηση, να κάνει κάτι και για εμάς».

«Να χτυπήσουμε την πόρτα μήπως και ξυπνήσει κανένας»

Ο Δημήτρης Λεβέντης, που παίζει ποδόσφαιρο στον Γ.Σ Αργυρούπολης, δεν μπορεί να κρύψει την οργή του, κάνοντας λόγο για αδιαφορία από την Κυβέρνηση.

«Κολλάνε όλα στους λοιμωξιολόγους»

Ο προπονητής της ομάδα μπάσκετ ανδρών του Εθνικού, Κωνσταντίνος Οικονομάκης, είπε με τη σειρά του:

«Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι υπάρχει κι ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός. Παρόλο που είμαστε στις εθνικές κατηγορίες δεν υπάρχει πρόβλεψη που να μας λέει ότι κάτι θα γίνει. Εχει γίνει μια κίνηση, βέβαια για την ώρα που ήταν να γίνει, τα παιδιά στις εθνικές κατηγορίες που δουλεύουν ήταν πολύ δύσκολο να έρθουν. Είναι εδώ, όμως, κάποιοι από εμάς. Θέλουν οι παίκτες μας να προπονηθούν, αλλά το σημαντικότερο είναι να ανοίξουν οι ακαδημίες, για τα πιτσιρίκια. Προσπαθούμε, υπάρχει θετικότητα από την Κυβέρνηση, όπως μαθαίνουμε, αλλά όταν κολλάνε όλα στους λοιμωξιολόγους δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Σας λένε κάτι συγκεκριμένο;

«Κάτι συγκεκριμένο δεν έχουν πει ακόμη. Απλώς, θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα διαδικαστικά για να ξέρουμε τι τελικά θα γίνει. Επρεπε να έχουν ξεκινήσει πιο νωρίς. Κατανοούμε αυτά που γίνονται, αλλά και από την άλλη σ' αυτό το θέατρο του παραλόγου να ανοίγουν να μην ανοίγουν οι ακαδημίες, να ανοίγουν τα μαγαζιά, τα νυχάδικά κι αυτά... και να μην ανοίγει ο αθλητισμός, είναι λίγο τραβηγμένο. Μέσα στον κοινωνικό μας ιστό, ο αθλητισμός είναι το πιο υγιές μας κομμάτι και πρέπει αυτό το πράγμα να το προφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού και για τη νεολαία μας και για τους εργαζομένους».

«Ο οργανισμός μας έχει μάθει να πολεμάει, αυτό είναι ψυχοφθόρο»

Ντέιβιντ Βιζνιέφσκι, ο οποίος έπαιζα στη Νίκη Αμαρουσίου στη Γ' Εθνική κι Νίκος Οκεκουόγεν παίκτης της Α2 με τον ΑΟ Αγρινίου μέχρι και που σταμάτησε το πρωτάθλημα, στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Αμφότεροι στέκονται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να κάνουν αυτό που αγαπούν κι αυτό που έχουν μάθει τόσα χρόνια.

 

Τελευταία Νέα