Οι αθλητές θα εκλέγουν τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Gazzetta team
Οι αθλητές θα εκλέγουν τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

bet365

Mια σειρά σημαντικών αποφάσεων πήρε η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στη συνεδρίαση της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επικυρώθηκε η απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής για τον κανονισμό εκλογής δύο αθλητών (ενός άνδρα και μιας γυναίκας) , ως μέλη της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ Οι οποίοι θα και εκπρόσωποι της συγκεκριμένης Επιτροπής στην Ολομέλεια της ΕΟΕ. Η εκλογή τους θα γίνεται από τα μέλη της τελευταίας αποστολής των εκάστοτε θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με το νέο καταστατικό της ΕΟΕ. Και οι δύο αθλητές θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στις επιτροπές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Με την απόφαση αυτή οι εν ενεργεία αθλητές εκλέγουν για πρώτη φορά δημοκρατικά τους εκπροσώπους τους, που θα έχουν πλέον ενεργό ρόλο στις αποφάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προς όφελος του συνόλου των Ελλήνων αθλητών.

Επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα, η υποψηφιότητα του Προέδρου της ΕΟΕ κ. Σπύρου Καπράλου ως Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών στις επερχόμενες εκλογές του Απριλίου 2021.

Παράλληλα εγκρίθηκαν, ο προϋπολογισμός της ΕΟΕ οικονομικού έτους 2021, ο ταμειακός απολογισμός οικονομικού έτους 2020 και οι οικονομικές καταστάσεις χρήσεως 2019.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα