Ένας Έλληνας της Ιαπωνίας εξηγεί γιατί είναι «ευεργετική» η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Gazzetta team
Ένας Έλληνας της Ιαπωνίας εξηγεί γιατί είναι «ευεργετική» η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

bet365

Ένας Έλληνας ο οποίος εργάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο σκιαγράφησε την κατάσταση στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Ο λόγος για τον Τάσο Παππά ο οποίος είναι υπεύθυνος του αγωνιστικού χώρου αλλά και του εξοπλισμού στην άρση βαρών.

Ο κ. Παππάς παραχώρησε συνέντευξη στον Ρ/Σ «Metropolis 95.5» και αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στο Τόκιο έπειτα από την απόφαση αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων. «Καταρχήν, μένω 12 χρόνια στο Τόκιο, εργάζομαι σε εταιρία εξοπλισμού αθλητικού υλικού στην άρσης βαρών, ζητήθηκε η βοήθειά μου και είμαι υπεύθυνος στον αγωνιστικό χώρο του συγκεκριμένου αθλήματος. Πριν από λίγο διάβασα ότι η αναβολή των αγώνων θα στοιχίσει επιπλέον 2.5 δις ευρώ , ωστόσο είναι πολλά τα θέματα που προέκυψαν είναι πολλά. Μεταξύ αυτών είναι για παράδειγμα και το Ολυμπιακό χωριό που έχει κατασκευαστεί. Πρόκειται για ένα τεράστιο συγκρότημα κατοικιών οι οποίες έχουν πωληθεί και χιλιάδες κόσμος είχε προγραμματίσει να μετακομίσει εκεί τον Οκτώβριο. Τώρα θα πρέπει να κανονίσουν άλλα πράγματα. Υπάρχει πρόβλημα και με τους εθελοντές. Ως επί των πλείστων ήταν φοιτητές πανεπιστημίων οι οποίοι είναι στο 4ο έτος και μέχρι τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων θα έχουν τελειώσει τις σπουδές τους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εκπαιδευτούν νέα άτομα και φυσικά να αντικατασταθούν οι υπάρχοντες. Πρόβλημα υπάρχει για παράδειγμα και με τον εξοπλισμό που έχει παραδοθεί και ο οποίος φέρει το λογότυπο του 2020. Υπάρχουν πάσης φύσεως ζητήματα, από μικρά μέχρι μεγαλύτερα».

Αναφερόμενος στην απόφαση αναβολής των αγώνων, στάθηκε στα κρούσματα κορονοϊού στην Ιαπωνία αλλά και στα μέτρα που πήραν οι Ιάπωνες. «Θα ήταν πολύ άδικο για κάποιους αθλητές να γίνουν με το ζόρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στην Ιαπωνία έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης, θα έλεγα ότι φοβούνται να πάρουν δραστικές αποφάσεις. Για να καταλάβετε, μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν έπαιζε πουθενά στην τηλεόραση το θέμα του κορονοϊού παρά τον πανικό που γίνεται σ’ όλο τον κόσμο. Με εξαίρεση τα σχολεία και τη Ντίσνεϊλαντ τα πάντα είναι ανοιχτά και ο κόσμος είναι κανονικά έξω. Την επομένη της ανακοίνωσης της αναβολής των αγώνων, ξαφνικά ανακοινώθηκε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο Τόκιο.

Δεν μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για Ολυμπιακούς Αγώνες όταν υπάρχει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων λόγω κορονοϊού. Να σας πω επίσης ότι μόνο στο κέντρο του Τόκιο, ο πληθυσμός ανέρχεται στα 14 εκατομμύρια ανθρώπων. Αν συμπεριλάβουμε και τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής καταλήγουμε σε 38 εκατομμύρια ανθρώπους. Δεν άλλαξε κάτι στα μέσα συγκοινωνίας κι εμείς που βλέπουμε τι συμβαίνει στο εξωτερικό, έχουμε μια ανησυχία, από την άλλη πλευρά όμως είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργήσουμε στους ρυθμούς της χώρας».

Σε ερώτηση για το πιθανό διάστημα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, ο κ. Παππάς στάθηκε στις κλιματολογικές συνθήκες. «Καταρχήν είναι πολύ νωρίς ακόμη. Πάντως, προς το τέλος του Ιούλη και αρχές του Αυγούστου, ο καιρός στο Τόκιο είναι απαίσιος. Μιλάμε για θερμοκρασία τουλάχιστον 35ο Βαθμών Κελσίου, υγρασία στο 100%, τυφώνες, βροχές… Δεν είναι καλοκαίρι. Εκτιμώ ότι τον Μάιο θα έχει λιγότερη υγρασία γιατί είναι πριν την εποχή των βροχών η οποία αρχίζει στα μέσα του Ιούνη. Για να φανταστεί και ο κόσμος, πέρυσι, στην εποχή των βροχών είχαμε 22-23 τυφώνες. Θέλω να πω ότι το να γίνουν οι αγώνες τον Μάιο, θεωρώ ότι η περίοδος είναι πιο βολική και κυρίως ανθρώπινη για τους αθλητές. Με 100% υγρασία δεν μπορείς να περπατήσεις. Φανταστείτε τους αθλητές οι οποίοι δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους κλιματολογικές συνθήκες, πέραν ασφαλώς του κορονοϊού. Συν τοις άλλοις, τον Μάιο θα ευχαριστηθεί τους αγώνες και ο κόσμος. Φανταστείτε να γίνεται η τελετή έναρξης και ταυτόχρονα να έχει τυφώνα».

Σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις κι αν είναι έτοιμες, ήταν ξεκάθαρος: «Οι εγκαταστάσεις τους είναι έτοιμες. Σας είπα για το Ολυμπιακό Χωρίο το οποίο είναι χτισμένο στη θάλασσα. Στο Τόκιο δεν υπάρχει άλλη γη και οι Ιάπωνες ουσιαστικά μπαζώνουν τη θάλασσα. Είναι λαός που έχει το δικό του σύστημα εργασίας κι όταν υπάρχει ένας χρονικός ορίζοντας δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον τηρήσουν. Αν βγουν εκτός προγράμματος ουσιαστικά τα χάνουν. Δεν θα πάνε ποτέ στο περίπου…».

 

Τελευταία Νέα