Αρβανίτης: «Αυτοί είναι οι στόχοι μας στον ΑΣ Άρης»

Gazzetta team
Αρβανίτης: «Αυτοί είναι οι στόχοι μας στον ΑΣ Άρης»

bet365

Ο Λευτέρης Αρβανίτης παρουσίασε το πλάνο του για τον ΑΣ Άρης, αναφέρθηκε στον ρόλο που πρέπει να επιτελέσει το ερασιτεχνικό σωματείο, στις σχέσεις με ΠΑΕ και ΚΑΕ αλλά και στα προβλήματα που επιζητούν λύσεις.

Στο πάνελ βρέθηκε και ο Ντίνος Κούης ο οποίος δέχθηκε να συνεισφέρει στη νέα προσπάθεια. Στην πρώτη τοποθέτησή του, ο νέος πρόεδρος του ΑΣ, Λευτέρης Αρβανίτης, υποστήριξε… «είμαστε μία διοίκηση που πιστεύει στην ομαδικότητα, στην συνεργασία, στην αλληλεγγύη όσον αφορά το καλό του συλλόγου και όλων των τμημάτων. Η βάση μας, είναι αυτή. Η ενότητα και η αγάπη μεταξύ μας. Θα ήθελα να πω τι σημαίνει για εμάς και τον Αρειανό ο ΑΣ. Ο ΑΣ είναι αυτός από τον οποίο ξεκίνησαν όλα και φτάσαμε 105 χρόνια επιτυχιών. Μας ιστορίας γεμάτης δόξα και τιμή. Και έφτασε ο ΑΡΗΣ μετά από 105 χρόνια να παραμένει πρωταγωνιστής, το προσκήνιο των εξελίξεων και να παρεμβαίνει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας. Να βάζει τα παιδιά στον αθλητισμό. Ο ΑΡΗΣ είναι ένα τεράστιο σωματείο. Το πρώτο σε τίτλους και επιτυχίες σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα. Και το τρίτο στην Ελλάδα. Ενας φορέας που θα πρέπει να είναι υγιής και πρωταγωνιστής. Να έχει έναν ηγεμονικό ρόλο στον σύλλογο.

Ως νέα διοίκηση έχουμε στο μυαλό μας την οικονομική ανασυγκρότηση. Παραλαμβάνουμε κάποια μεγάλα προβλήματα που θα αναλύσω αμέσως. Είναι δύο. Το θέμα της ΔΕΗ για το οποίο ο ΑΣ δεν ευθύνεται. Υπήρχε μία συμφωνία της ΠΑΕ να αναλαμβάνει το έξοδο αυτό και ο ΑΣ άφηνε το 15% που βάσει Νόμου είχε δικαίωμα να εισπράξει. Η παλιά ΠΑΕ όμως πτώχευσε και το χρέος μεταφέρθηκε στον ΑΣ. Την Παρασκευή έχω ραντεβού στην Αθήνα για να δούμε πως θα λύσουμε οριστικά το θέμα αυτό, με ένα δίκαιο τρόπο για τον ΑΡΗ και την ΔΕΗ και πιστεύουμε ότι θα γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας. Προτάσεις δίκαιες για τον ΑΡΗ και την ΔΕΗ.

Το άλλο θέμα είναι τα χρέη προς το Δημόσιο. Προτείνουμε στην Πολιτεία να το δει σύντομα και με νηφαλιότητα ώστε να λυθεί και οι σύλλογοι να αναπνεύσουν. Μεγάλος μέρος αυτού του ποσού είναι πρόστιμα και προσαυξήσεις. Δεν είμαστε ανώνυμες εταιρίες αλλά οργανισμοί που προσπαθούμε να κάνουμε καλό στην κοινωνία. Αυτό που θα ζητήσουμε είναι κάτι που θα βοηθήσει το κράτος. Το 2013 το δικαστήριο Θεσσαλονίκης έβγαλε μία σοφή απόφαση, όταν κατέρρεε η ΚΑΕ. Μας ενέταξε στο άρθρο 99 και το Δημόσιο δεν έχασε ούτε 1 ευρώ από αυτά που όφειλε η ΚΑΕ. Κοντεύουμε την πλήρη εξόφληση του Δημοσίου. Αν κατέρρεε η ΚΑΕ, κανείς δεν θα έπαιρνε τα χρήματά του».

Τρίτος στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τα τμήματά μας για να έχουν την άνοδο που αξίζουν και όλοι θέλουμε ως Αρειανοί. Από το πιο μικρό τμήμα μέχρι το ποδοσφαιρικό. Στόχος, πέμπτος κατά σειρά, είναι οι ακαδημίες να προσελκύουν νέα παιδιά. Να τα φέρουμε κοντά στον ΑΡΗ και στον αθλητισμό. Να τα βοηθάμε ώστε η ζωή και το μέλλον τους να διέπονται από αρχές και σωστή γαλούχηση. Μία παρένθεση για τις ακαδημίες μπάσκετ. Από το 2001 μου είχε ανατεθεί το μπάσκετ όσον αφορά τις ακαδημίες. Παραλάβαμε 49 παιδιά και το 2012 παραδώσαμε 465 παιδιά και πολλά πρωταθλήματα».

Ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι η ίδρυση του εμπορικού τμήματος. Ηδη ανακοινώθηκαν τα ονόματα που θα ασχοληθούν. Η αξιοποίηση του σήματος και της ιστορίας του ΑΡΗ, ώστε να έχουμε όφελος. Μερικές δράσεις στο εμπορικό κομμάτι. Πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς είναι το τι γίνεται με τα μέλη του ΑΣ. Εκεί σχεδόν έχουμε αποφασίσει να έρθουμε πιο κοντά στα μέλη μας. Θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα ασχολείται με αυτή την επαφή».

«Αδελφικές σχέσεις με ΠΑΕ»

Στη δική του τοποθέτηση ο Ντίνος Κούης εξήγησε ότι… «δέχθηκα την πρόταση με μεγάλη ευχαρίστηση. Με τα προβλήματα που έχουμε και με την ένωση που υπάρχει μεταξύ της διοίκησης, μπορούμε να τα μειώσουμε και να τα σβήσουμε, ώστε ο ΑΡΗΣ να επανέλθει. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα βοηθήσουμε για το καλό της ομάδας».

Στη συνέχεια ο Λευτέρης Αρβανίτης ρωτήθηκε για τις σχέσεις με ΠΑΕ και ΚΑΕ: «Με την ΠΑΕ έχουμε κάνει πολλές επαφές πριν αποφασίσουμε να βγούμε μπροστά. Χωρίς την βοήθεια της ΠΑΕ ο ΑΣ είναι δύσκολο να συντηρείται σε ένα καλό επίπεδο. Έχουμε αδελφικές σχέσεις. Σε ότι αφορά την ΚΑΕ έχω μιλήσει με τον κ. Γουλιέλμο μετά την άρση των ban. Θα οικοδομήσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης με βάση την ειλικρίνεια και την αγάπη για τον σύλλογο».

Υποστήριξε επίσης ότι οι οφειλές που υπάρχουν από ΠΑΕ και ΚΑΕ θα λυθούν ενδοοικογενειακά. «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ΠΑΕ και ΚΑΕ είναι τα κύρια έσοδα του ΑΣ. Από την ΠΑΕ έχουμε γνώση ότι λάβαμε όλες τις εκκαθαρίσεις μέχρι και την προηγούμενη σεζόν. Όσον αφορά την ΚΑΕ, έχουμε λάβει μέχρι την σεζόν 2017-18 και αναμένουμε εκείνες της περσινής σεζόν ώστε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ποσοστά που έχουμε να παίρνουμε από την ΚΑΕ. Χρήματα δεν πήραμε αλλά είναι κάτι που θα δούμε ενδοοικογενειακά».

Αναφορικά με το πρόσφατο ξέσπασμά του στα social media, είπε: «Ήταν ένα ξέσπασμα που βγήκε μέσα από κάποιες διαδικασίες που πλέον δεν ισχύουν. Έχουν τελειώσει. Πήγαμε ένα βήμα μπροστά. Ξέρετε πολύ καλά ότι είμαι πάρα πολύ ήρεμος, ψύχραιμος και με κρύο μυαλό ως παράγοντας. Για να φτάσω σε αυτό το σημείο, σημαίνει ότι έγιναν κάποια πράγματα που δεν έπρεπε. Αλλά ξεπεράστηκαν και συνεχίζουμε», για να αναφερθεί στον οικονομικό έλεγχο που είχε ζητηθεί για την ΚΑΕ: «Είχε γίνει ένα αίτημα από την προηγούμενη διοίκηση. Δεν είδα τα στοιχεία που δόθηκαν. Θα κάνουμε μία συνάντηση με την διοίκηση της ΚΑΕ για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις. Ο δικός μας ρόλος είναι αυτός του θεματοφύλακα».

Σε ότι αφορά την παραχώρηση του Παλέ, είπε… «Είναι στόχος. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Το οφείλει η Πολιτεία στον ΑΡΗ και θα το κοιτάξουμε θερμά ώστε να το πετύχουμε. Ο ΑΣ ΑΡΗΣ θα πάρει τις πρωτοβουλίες που πρέπει» και κατέληξε σχετικά με το πλάνο ανοικοδόμησης του «Κλ. Βικελίδης». «Έχουμε συζητήσει για αυτό το θέμα. Είναι ένα σχέδιο, είναι όραμα. Θα το δούμε μαζί. Θέλει συνεργασία με την ΠΑΕ. Δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι αλλά είναι κάτι που ο μεγαλομέτοχος έχει στο μυαλό του. Και είμαστε δίπλα του για να το υλοποιήσει. Είτε μιλάμε για ανακαίνιση είτε για ανακατασκευή. Θα το δούμε. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Βέβαια είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ΓΣ του ΑΣ. Διότι το γήπεδο ανήκει στους Αρειανούς. Πρέπει να γίνει ολοκληρωμένη πρόταση. Σχεδιασμός, μπάτζετ, κεφάλαια και από που θα αντληθούν. Και σε μία ΓΣ θα το συμφωνήσουμε όλοι μαζί. Αλλά όταν έρθει η ώρα».

 

Τελευταία Νέα