ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Σε σύνοδο Γ.Γ Αθλητισμού της ΕΕ ο Συναδινός

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Σε σύνοδο Γ.Γ Αθλητισμού της ΕΕ ο Συναδινός

Σε σύνοδο Γ.Γ Αθλητισμού της ΕΕ ο Συναδινός

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 6.0px 0.0px; text-align: justify; line-height: 21.0px; font: 12.0px Times; background-color: #ffffff} Η Ελλάδα, εκπροσωπούμενη από τον γγΑ, Ιούλιο Συναδινό, συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου των Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού των χωρών μελών της ΕΕ, οι οποίες διεξάγονται στην Προεδρεύουσα Βουλγαρία, στις 11 και 12 Ιουνίου 2018.

Βασικό θέμα της Συνόδου αποτελεί η υλοποίηση ενιαίων ευρωπαικών πολιτικών για την αποτροπή της χειραγώγησης στις αθλητικές διοργανώσεις. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ καλούνται να λάβουν μέτρα λόγω της αναμόρφωσης του πλαισίου προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Οδηγία 95/46/ΕΚ).

Η ελληνική αντιπροσωπεία τόνισε ότι, με στόχο την αποτροπή της χειραγώγησης, η χώρα μας είναι υπέρ του μέγιστου συντονισμού, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο όλων των εμπλεκόμενων φορέων (κρατικών, αθλητικών και των νόμιμων εταιρειών στοιχηματισμού).

Η ελληνική αθλητική ηγεσία, αντιλαμβανόμενη ότι η χειραγώγηση δεν αφορά μόνο στον παράνομο στοιχηματισμό, αλλά στη συνολική ακεραιότητα και διαφάνεια στον αθλητισμό και στην ανάγκη εφαρμογής πολιτικών πρόληψης κι εκπαίδευσης, επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ:

1) της δημιουργίας εθνικής πλατφόρμας με διεθνή διασύνδεση, σύμφωνα με τη σύμβαση  Macolin για τη χειραγώγηση, την οποία η Ελλάδα έχει προσυπογράψει,

2) της διασφάλισης επιβολής ποινικών κυρώσεων, μέσω διεθνών και εθνικών νόμων, ιδιαίτερα όταν η χειραγώγηση περιλαμβάνει πρακτικές καταναγκασμού, διαφθοράς ή εξαπάτησης.