Επανεκκίνηση τώρα!

Επανεκκίνηση τώρα!

Αλέξανδρος Λυμπέρης Αλέξανδρος Λυμπέρης
Επανεκκίνηση τώρα!

bet365

Ο Κώστας Βασιλόπουλος αναλύει στο gazzetta.gr την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό και τονίζει ότι η μόνη λύση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι η επανεκκίνηση.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό –και κυρίως η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ– επιβεβαίωσε ότι η ομάδα διέρχεται αγωνιστική κρίση.

Η ισοπαλία στον αγώνα με τον ΟΦΗ, η δύσκολη επικράτηση επί της Σάμροκ Ρόβερς, η ισοπαλία με τον μετριότατο Άρη και η απελπιστική εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό αποδεικνύουν ότι σε αγωνιστικό επίπεδο ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα.

Το πρόβλημα δεν προκύπτει από τα τελικά αποτελέσματα στους αγώνες που προαναφέρω, αλλά από την απόδοση της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ δεν πείθει σαν ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχει εμφανείς ελλείψεις, οι οποίες δικαίως προκαλούν ανασφάλεια στους φιλάθλους του.

Μπορώ εν μέρει να δικαιολογήσω τις αναιμικές εμφανίσεις επικαλούμενος τις σοβαρές ελλείψεις. Ο Γκαρσία, ο Ίβιτς, ο Αθανασιάδης, ο Λίνο ακόμα και ο Μπαλάφας αποδεδειγμένα λείπουν από την ομάδα, η οποία αναζητά την ταυτότητά της μέσα στο γήπεδο.

Οι απουσίες σε συνδυασμό με την παρατεταμένη αγωνιστική κάμψη που διανύουν βασικά στελέχη όπως ο Σαλπιγγίδης και ο Βιεϊρίνια έχουν αφοπλίσει τον Δικέφαλο.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι σε κανένα σημείο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ δεν κατόρθωσε να απειλήσει. Να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Μια ολόκληρη ομάδα έγινε έρμαιο των ορέξεων και των διαθέσεων του Λέτο, ο οποίος νόμιζες ότι έχει απέναντί του μαθητές γυμνασίου και έκανε πλάκα.

Αυτή είναι η αλήθεια. Πικρή αλλά αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια. Ο Χαλκιάς έκανε δώρο το πρώτο γκολ στους φιλοξενούμενους και οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν ψυχολογικά. Δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν.

Θεωρώ ότι το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Τι να σχολιάσω για την απόδοση του ΠΑΟΚ όταν από το ξεκίνημα του αγώνα ο Κοντρέρας έψαχνε με μπαλιές 40 μέτρων τον Παπάζογλου για να δημιουργήσει ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ;

Εντελώς ανορθόδοξη ανάπτυξη. η οποία καθιστούσε τον Δικέφαλο εντελώς ακίνδυνο επιθετικά και παράλληλα αμυντικά ευάλωτο, καθώς σχεδόν σε κάθε επιθετική τους προσπάθεια οι Πράσινοι είχαν παίκτη παραπάνω.

Πώς μπορεί ο Δικέφαλος να κερδίσει τον Παναθηναϊκό με κορυφαίο παίκτη τον Μαλεζά; Ερώτημα ρητορικό...

Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να σταθώ περισσότερο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, Μπόλονι και διοίκηση να πάρουν αποφάσεις για την επόμενη μέρα.


Είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού ότι ορισμένοι παίκτες δεν μπορούν και κάποιοι άλλοι δεν… θέλουν. Και στις δύο περιπτώσεις είναι ώρα η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία να λάβουν αποφάσεις. Θεωρώ δεδομένο ότι η ομάδα χρειάζεται αγωνιστική αναδιοργάνωση.

Επιμένω ότι ακόμα και μετά την οδυνηρή ήττα από τον Παναθηναϊκό δεν χάθηκε απολύτως τίποτα. Στο πρωτάθλημα υπάρχει χρόνος για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, ενώ στην Ευρώπη με μια νίκη στο Δουβλίνο την Πέμπτη θα αποκτήσει ρόλο φαβορί για τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Για να συμβούν αυτά χρειάζεται επανεκκίνηση. ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ! Γενναίες αποφάσεις και σκληρή τακτική από την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση. Η ομάδα μοιάζει να βρίσκεται σε λήθαργο. Απουσιάζουν στοιχεία όπως η μαχητικότητα, το πάθος, η δίψα για επιτυχίες, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις απουσίες βασικών παικτών.

Η αλλαγή τακτικής απέναντι στους παίκτες είναι μονόδρομος τόσο για τον Μπόλονι όσο και για τους Ζαγοράκη-Βρύζα-Κωνσταντινίδη. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, για να μη χαθεί και η χρονιά πριν φθάσουμε στα Χριστούγεννα.

ΥΓ. Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα που προηγήθηκαν του αγώνα έξω από την Τούμπα, τα πράγματα είναι απλά. Τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων για να αναχαιτίσει εκατό κουκουλοφόρους που καμία σχέση δεν έχουν με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οφείλει η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να τον παύσει ΑΜΕΣΑ. Πρόκειται για άνθρωπο άσχετο και επικίνδυνο, ο οποίος έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων που συνόδευαν μικρά παιδιά στο γήπεδο. Έθεσε παράλληλα σε κίνδυνο και τη σωματική ακεραιότητα των ανδρών του. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.