Φώτσης: «Να τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε»

Φώτσης: «Να τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε»

Gazzetta team
Φώτσης: «Να τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε»

bet365

Ο Αντώνης Φώτσης δήλωσε ότι η Εθνική Ελλάδος έχει κάνει τη μισή διαδρομή που απαιτείται ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και στόχος είναι η ομάδα να φτάσει ως το τέλος.

Όσα δήλωσε ο Αντώνης Φώτσης στην ιστοσελίδα της FIBA

Για το αν η Εθνική Ελλάδος πέτυχε τον στόχο της στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας: «Σίγουρα ο στόχος μας ήταν να προκριθούμε στο προ-ολυμπιακό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα καταφέραμε. Φυσικά, θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα και να φτάσουμε στην τετράδα».

Για την ήττα από τη Γαλλία: «Χάσαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Γαλλία. Έπαιξαν καλύτερα από εμάς, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Θα πρέπει να μάθουμε από αυτό και να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στο μέλλον».

Για την αυτοπεποίθηση και το μαχητικό πνεύμα που επέδειξε η ομάδα: «Όπως όλες οι ομάδες, είχαμε μερικά προβλήματα. Μερικοί παίκτες δεν ήρθαν ή ήταν τραυματίες, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Αυτό που μετράει είναι οι παίκτες που ήταν εκεί και οι οποίοι προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο παρκέ, έδωσαν το 100% και το αποτέλεσμα ήταν να προκριθούμε στο προ-ολυμπιακό τουρνουά».

Για το ότι έπρεπε να ηγηθεί της ομάδας ως ένας από τους βετεράνους της: «Προσπάθησα να κάνω τους νέους παίκτες να νιώσουν πιο άνετα στην ομάδα. Είχαμε καινούριους παίκτες και ήταν λίγο αγχωμένοι. Είναι σπουδαίο πράγμα να παίζεις για την εθνική ομάδα της χώρας σου. Τα νεαρά παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά στο παρκέ και αυτό είναι που μετράει».

Για το ποιοι θα πρέπει να αποτελούν το ρόστερ της ομάδας το επόμενο καλοκαίρι: «Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Προκριθήκαμε και θέλουμε μία από τις τρεις θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πολύ σημαντικό (σ.σ. η πρόκριση στους Αγώνες). Έχουμε κάνει τη μισή διαδρομή και τώρα θέλουμε να την τελειώσουμε».

 

Τελευταία Νέα