Οι γιατροί το έμαθαν τελευταίοι...

Οι γιατροί το έμαθαν τελευταίοι...

Δημήτρης Τομαράς
Οι γιατροί το έμαθαν τελευταίοι...

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει το άγνωστο παρασκήνιο της υπόθεσης Φραν Γέστε. Πώς ο Βάσκος αγνόησε τις συμβουλές του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού και επέλεξε μόνος του να προχωρήσει σε επέμβαση, αλλά και ποιο το ιστορικό του σε τραυματισμούς.

Έντονο προβληματισμό έχει δημιουργήσει στον Ολυμπιακό η υπόθεση του Φραν Γέστε, ο οποίος από το... πουθενά και εν μέσω ενός ταξιδιού στην Ισπανία όπου επρόκειτο απλά να πάρει ιατρική γνωμάτευση, βρέθηκε να έχει χειρουργηθεί (εν αγνοία του ιατρικού τιμ των Πειραιωτών), με συνέπεια να μείνει... off για 40 μέρες! Πρόκειται αναμφίβολα για εξέλιξη που δεν περνάει απαρατήρητη από κανέναν στο λιμάνι, δεδομένου πως πρόκειται για ποιοτικό παίκτη, στον οποίο πόνταραν πολλά τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Παρότι το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού είχε συστήσει στον Γέστε να μην μπει στο χειρουργείο αλλά να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή, ο Ισπανός παίκτης επέλεξε να κάνει το αντίθετο. Χωρίς να ενημερώσει για τη συγκεκριμένη απόφαση, ξαφνικά επέλεξε να κάνει αρθροσκόπηση για να καθαρίσει το γόνατό του. Δεν είναι δε καθόλου τυχαίο ότι στον Ολυμπιακό πληροφορήθηκαν για την εξέλιξη αυτή το βράδυ της Παρασκευής, ενώ είχε κάνει την επέμβαση στην Ισπανία με δικό του γιατρό την Πέμπτη.

Σίγουρα σε ιατρικά θέματα ο ασθενής είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση τίθεται ζήτημα καθώς δεν υπήρξε η ανάλογη ενημέρωση από την πλευρά του παίκτη προς το ιατρικό επιτελείο. Παράλληλα ο Ισπανός άσος έδειξε να αγνοεί τις συμβουλές των γιατρών του Ολυμπιακού, θέτοντας τον εαυτό του 40 μέρες εκτός ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού τόνιζαν πως γνώριζαν ότι πήγε στην Ισπανία για να δει δικό του γιατρό και να πάρει γνωμάτευση και όχι για κάτι άλλο. Ξεκαθάριζαν δε ότι δεν ήξεραν πως θα έκανε επέμβαση και του είχαν συστήσει να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή για να λύσει το πρόβλημά του και όχι να μπει στο χειρουργείο. Παρ’όλα αυτά, έλεγαν πως εν τέλει έμαθαν τελευταίοι ότι έκανε αρθροσκόπηση.

To χρονικό των τραυματισμών

Ο Γέστε ήρθε στον Ολυμπιακό με αρκετά βεβαρημένο ιατρικό μητρώο. Πρόκειται για έναν παίκτη που αντιμετώπιζε προβλήματα προτού συνεχίσει την καριέρα του στους πρωταθλητές Ελλάδας. Στην Αθλέτικ Μπιλμπάο δε, ταλαιπωρούνταν κατά καιρούς από διάφορους τραυματισμούς.

Βάσει της επίσημης ενημέρωσης του Ολυμπιακού στις 20 Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό πως ο Γέστε, του οποίου έχουν αρχίσει να υποχωρούν οι ενοχλήσεις που είχε στα πλευρά, ακολούθησε πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο. Μία μέρα μετά όμως (στις 21 Σεπτεμβρίου) αναφέρθηκε (πάλι επίσημα από την ομάδα) ότι έκανε πρόγραμμα ατομικής προπόνησης, λόγω ενόχλησης στον έσω πλατύ μυ αριστερά.

Εκτός αυτού ο Γέστε είχε γίνει αλλαγή στο ματς με τη Μαρσέιγ εξαιτίας προβλήματος στη μέση. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι το πρόβλημα με το γόνατό του ο Γέστε το είχε πριν έρθει στο λιμάνι για να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μάλιστα, βάσει πληροφοριών είχε παραπονεθεί στους ανθρώπους του ιατρικού τιμ της ομάδας για ενοχλήσεις στο γόνατό του σχεδόν από το ξεκίνημα της ένταξής του στην πειραϊκή ομάδα.

Αυτό που απομένει τώρα είναι ποια θα είναι η αντίδραση των ανθρώπων των πρωταθλητών Ελλάδας απέναντι στον ποδοσφαιριστή. Υπενθυμίζεται πως βάσει εσωτερικού κανονισμού ο Ολυμπιακός δικαιούται να πάρει γνωμάτευση από δικό του γιατρό για το πρόβλημα του Γέστε και κατά πόσον ήταν απαραίτητο να κάνει χειρουργείο ή όχι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα