ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Δύσκολα για Βόλο και Καβάλα

Δύσκολα για Βόλο και Καβάλα

Δύσκολα για Βόλο και Καβάλα

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να πάρουν οι δύο ομάδες το πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ που συνεδριάζει την Πέμπτη, όμως ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ένα μικρό προβάδισμα.  

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να αποφασίσει το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, όπου οι πιθανότητες και των δύο ομάδων να «σωθούν» είναι ελάχιστες. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, αυτό που θα κάνει η ΕΕΑ είναι ή να αποφασίσει την επανεξέταση του φακέλου τους (επομένως θα υπάρχουν κάποιες ελπίδες) ή δεν θα γίνουν δεκτοί για επανεξέταση και ως εκ τούτου θα ισχύσει η απόφαση της επιτροπής για μη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής και υποβιβασμό τους στη Δ’ Εθνική. 

Ο λόγος που οι δύο ομάδες δεν πήραν πιστοποιητικό είναι επειδή η ΕΕΑ έκρινε ότι είτε φανερά είτε όχι, στην μετοχική τους σύνθεση εμπλέκονται οι Μ.Ψωμιάδης και Αχ. Μπέος που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας με το ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Καβάλα τα τέκνα του Μ. Ψωμιάδη μεταβίβασαν το 20% στο ερασιτεχνικό σωματείο, όμως το υπόλοιπο 70% είναι άγνωστο σε ποιους ανήκει. Το πιθανότερο είναι οι μετοχές να ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα σε ποσοστό κάτω του 9%, ποσοστό το οποίο βάσει νόμου δεν ελέγχεται.

Στον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των Αργοναυτών, εμφανίζεται ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στον Αλμυρό, να κατέχει το 58% των μετοχών το οποίο μεταβιβάστηκε από τον γνωστό τραγουδιστή Βασίλη Καρρά. Στην ομάδα της Μαγνησίας τα πράγματα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δείχνουν να είναι πιο διαφανή και διατηρεί κάποιες πιθανότητες να λάβει το πιστοποιητικό συμμετοχής.