Επιστολή FΙFΑ σε ΕΠΟ για Βόλο, Καβάλα

Gazzetta team
Επιστολή FΙFΑ σε ΕΠΟ για Βόλο, Καβάλα

bet365

Με επιστολή που απέστειλε στην ΕΠΟ, η FΙFΑ καλεί την Ελληνική Ομοσπονδία να την ενημερώσει αν υπάρχει πολιτική παρέμβαση στο θέμα των υποβιβασμών Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας.

Από την πρώτη στιγμή που η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε τον υποβιβασμό των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας και στις δύο ομάδες τόνιζαν πως αυτό έγινε μετά από πολιτική παρέμβαση. Οι Βολιώτες και οι «αργοναύτες» δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια και έστειλαν σχετική αλληλογραφία τόσο σε FIFΑ, όσο και σε UEFΑ, κάνοντας λόγο για παρέμβαση του κράτους.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία που σε τέτοια ζητήματα είναι κάθετη, απέστειλε επιστολή στην ΕΠΟ, ζητώντας της να την ενημερώσει για το αν τελικά υπήρξε ή όχι πολιτική παρέμβαση. Αξίζει να αναφέρουμε πως αν φανεί πως υπάρχει... δάκτυλος του κράτους, οι κυρώσεις για το ποδόσφαιρο της χώρας μας θα είναι μεγάλες.

Η επιστολή της FIFΑ

Αναλυτικά η επιστολή της FIFΑ έχει ως εξής:


«Αγαπητέ Πρόεδρε (της ΕΠΟ)


Παρακαλώ βρείτε εσωκλειούμενη την αλληλογραφία που στάλθηκε σε FIFA και UEFA από τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα στις 25 Αυγούστου 2011 σχετικά με φερόμενες πολιτικές παρεμβάσεις με αποτέλεσμα την αποβολή των ομάδων από την Σούπερ Λίγκα και τον υποβιβασμό τους σε ερασιτεχνική κατηγορία. Οι αποφάσεις υποθέτεται πως πάρθηκαν σχετικά με το πρόβλημα των "στημένων" παιχνιδιών του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Οι «διεκδικούντες» (Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα) ισχυρίζονται πως στις δύο περιπτώσεις οι πολιτεία ανέτρεψε αποφάσεις του πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ. Επιπλέον αναφέρονται δημόσιες δηλώσεις του υπουργού πολιτισμού ο οποίος αναφέρθηκε στην βούληση της κυβέρνησης να επιτύχει παρέμβαση σε ποδοσφαιρικά ζητήματα.


Επειδή αδυνατούμε να κατανοήσουμε το ζήτημα με δεδομένο την έλλειψη πληροφόρησης,παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν με γραπτή αναφορά».

 

Τελευταία Νέα