Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη

Φώτης Καρακούσης
Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη

bet365

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, ύστερα από σημερινή απόφαση της ΕΣΗΕΜΘ. Συγκεκριμένα την Πέμπτη θα απεργήσουν οι δημοσιογράφοι σε Μακεδονία και Metrosport και την Παρασκευή οι συνάδελφοι των Σπορ του Βορρά.

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στον Τύπο αθλητικό και μη. Σήμερα η ΕΣΗΕΜΘ με ανακοινώσεις που εξέδωσε, γνωστοποίησε μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων σε Μακεδονία, Μετροσπόρτ και Σπορ του Βορρά. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΜΘ έχουν ως εξής: «Συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ, ενώ από την πλευρά της εργοδοσίας δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το πότε θα γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων του Ιουλίου.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΤΗΠ-Θ μπροστά σ’ αυτήν τη συμπεριφορά, κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους ως εξής:
Οι δημοσιογράφοι απεργούν στην εφημερίδα Μακεδονία από τις 17.00 της Πέμπτης 18/8 έως τις 17.00 της Παρασκευής 19/8.
Στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη και στα Σπορ του Βορρά από τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής 19/8 έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου 20/8.
Οι υπάλληλοι και οι τεχνικοί της επιχείρησης απεργούν από τις 6 π.μ. της Παρασκευής 19/8 έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου 20/8.
Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΕΣΗΕΜ-Θ ΕΠΗΕΘ ΕΤΤΗΠ-Θ».


Για Metrosport


«Παραμένει ασυνεπής τόσο στις κατά το νόμο υποχρεώσεις του όσο και στις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους εργαζόμενους ο εκδότης της εφημερίδας Metrosport, Παύλος Ανδρώνης. Μετακυλύει επανειλημμένα μέσα στο χρόνο μισθοδοτικές υποχρεώσεις που θεμελιώθηκαν ήδη από το 2010, δεν ανταποκρίνεται με συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα διακανονισμού το οποίο είχε αποδεχθεί και εκ των πράξεών του έχει καταργήσει, ενώ σε μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων ακολουθεί την οδό της απαξίωσης, εκδίδοντας ένα φύλλο-φάντασμα, για το οποίο δεν δούλεψαν δημοσιογράφοι. Με αυτόν τον τρόπο δεν σέβεται την εφημερίδα, τους αναγνώστες της και τους εργαζόμενους σε αυτήν.
Αναπόφευκτη συνέπεια της συμπεριφοράς του αποτελεί η κλιμάκωση και η γενίκευση των κινητοποιήσεων.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΘ και η ΕΤΤΗΠ-Θ καθιστούν τον κ. Ανδρώνη υπεύθυνο για την υποβάθμιση της εφημερίδας και την τακτική που ακολουθεί. Εξαγγέλλουν απεργιακή κινητοποίηση από τις 16.30 της Πέμπτης 18/8 έως τις 16.30 της Παρασκευής 19/8, ενώ επιφυλάσσονται για περαιτέρω κλιμάκωση των κινήσεων και κινητοποιήσεων.
Ως μέλη της απεργιακής επιτροπής ορίζονται όλοι οι εργαζόμενοι στην Metrosport και ομάδα περιφρούρησης τα μέλη των Ενώσεων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΕΣΗΕΜ-Θ ΕΠΗΕΘ ΕΤΤΗΠ-Θ».

Αφού λάνσαρε έναν καινοτόμο υπερπλήρη οδηγό για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ, το Gazzetta ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για ένα NBA Tour χωρίς προηγούμενο. Ο Αντώνης Καλκαβούρας θα βρεθεί σε έξι διαφορετικές πολιτείες των Η.Π.Α. ακολουθώντας τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μείνετε συντονισμένοι, το περιεχόμενο θα είναι εντυπωσιακό!

 

NEWS FEED