Διά περιπάτου για την κούπα!

Διά περιπάτου για την κούπα!

bet365

Έτσι κι αλλιώς ήταν το φαβορί και το απέδειξε άλλη μια φορά! Ο Ολυμπιακός χωρίς να «ιδρώσει» κέρδισε 10-3 τον Παναθηναϊκό και πέρασε στον τελικό του final four πόλο στην Κάλυμνο!

Τι κι αν έμεινε 16 ολόκληρα λεπτά χωρίς τέρμα! Το 4-1 της πρώτης περιόδου ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό να κρατήσει το προβάδισμα και να φτάσει σε εντυπωσιακή νίκη στο τέλος. Σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των δύο ομάδων στο κολυμβητήριο της Καλύμνου, χωρίς έκτροπα, οι Ερυθρόλευκοι ήλεγχαν από την αρχή το ματς, έστω κι αν δεν χρειάστηκε να βάλουν στο φουλ τις μηχανές για όλη τη διάρκεια.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε, κυνήγησε το σκορ όμως πέραν του να πλησιάσει σε 4-3 δεν κατάφερε περισσότερα. Ο Ολυμπιακός σκόραρε πάλι στην τρίτη περίοδο και από εκεί κι έπειτα άρχισε το… επιθετικό κρεσέντο. Με ένα σερί 6-0 οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου επιβεβαίωσαν τον τίτλο του αδιαφιλονίκητου φαβορί και το Σάββατο (4/6. 4.15 μ.μ.) κόντρα στον Πανιώνιο -στην τέταρτη συνάντησή τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια- θα διεκδικήσουν το έκτο διαδοχικό τρόπαιο και 14ο συνολικά στην ιστορία τους.

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά περάσαμε μια ...νεκρή περίοδο δυόμισι οκταλέπτων και δώσαμε την ευκαιρία στον ΠΑΟ να μπει στο παιχνίδι. Δεν σας κρύβω ότι στο 4-3 η εμπειρία μου έλεγε ότι θα είχαμε πολλά προβλήματα μέχρι να λήξει η συνάντηση, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις το φαβορί ...μικραίνει και το αουτσάιντερ ...μεγαλώνει όσο περνούν τα λεπτά. Κάναμε όμως ένα εξαιρετικό τέταρτο οκτάλεπτο και δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γι’ αυτό», δήλωσε μετά το τέλος του ματς ο Βαγγέλης Πάτερος.

Και συμπλήρωσε: «Παρά τα προβλήματα κατάφεραν να φέρουν τον Ολυμπιακό σε έναν ακόμη τελικό. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο, να παίξουμε καλύτερα απ' ότι σήμερα και ας κερδίσει ο καλύτερος. Δεν δέχομαι τις διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία. Άλλη άμυνα παίζαμε εμείς και άλλη αυτοί. Δεν μπορώ να ακούω εδώ και 6 χρόνια ότι ο Ολυμπιακός ευνοείται από τη διαιτησία. Είναι αστεία όλα αυτά».

Από την άλλη, ο Φάνης Κουντουδιός είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα και το έχει αποδείξει μέσα στην χρονιά. Όμως, γιατί οι διαιτητές δεν μας αφήνουν να ...κλέψουμε το παιχνίδι από μια καλύτερη ομάδα; Γιατί δεν μας δίνουν ένα δικαίωμα στην έκπληξη; Στο 4-3 δεν μας σεβάστηκαν. Έγιναν αποβολές που δεν πήραμε, ενώ οι αντίπαλοι έπαιρναν ποινές χωρίς την μπάλα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, αλλά....»

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 0-1, 1-1, 5-0.
Ολυμπιακός (Β. Πάτερος): Κολόμβος 1, Αφρουδάκης 1, Ντόσκας 3, Φουντούλης 2, Δελακάς 1, Μυλωνάκης 1, Θεοδωρόπουλος 1.
Παναθηναϊκός (Φ. Κουντουδιός): Τσόκας 1, Φαναριώτογλου 1, Γ. Αφρουδάκης 1.

 

Τελευταία Νέα