O Καρίμ... διόρθωσε τον Πίπεν

Γιάννης Ράμμας
O Καρίμ... διόρθωσε τον Πίπεν

bet365

Ο Σκότι Πίπεν έβαλε αρκετούς να τσακώνονται για το αν ο Μάικλ Τζόρνταν ή ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Ο αξεπέραστος Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ έχει άλλους υπ’ όψιν.

Ο έξι φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ με Μπακς και Λέικερς, αλλά και πρώτος σε πόντους στην ιστορία της λίγκας με 38.387, έσπευσε να δώσει τις δικές του προτιμήσεις για τον καλύτερο όλων των εποχών, με τον συγχωρεμένο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν και τη μεγάλη δόξα των Σέλτικς, Μπιλ Ράσελ να είναι οι δύο επιλογές του.

Αναλυτικά η επιστολή που δημοσίευσαν οι LA Times με αποδέκτη τον Σκότι Πίπεν:

«Αγαπητέ Σκότι,

Δεν έχω τίποτε άλλο παρά σεβασμό για σένα, φίλε μου, ως αθλητή και μπασκετικό μυαλό με γνώσεις. Αλλά έχεις πέσει πολύ έξω στην αξιολόγησή σου για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών κι ο μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών. Τα σχόλιά σου έχουν πέσει έξω λόγω των περιορισμένων παραστάσεών σου. Προφανώς δεν είδες ποτέ τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν να αγωνίζεται, που αναμφίβολα ήταν ο μεγαλύτερος σκόρερ που έχει υπάρξει στο άθλημα. Πότε έβαλε ο Μάικ Τζόρνταν 50,4 πόντους ανά αγώνα συν 25,7 ριμπάουντ; (Ο Γουίλτ το έκανε το 1962 όταν τα κοψίματα δεν καταμετρώνταν στη στατιστική). Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσα σουτ έκοψε ο Γουίλτ. Α, το 1967 και 1968 ο Γουίλτ είναι πρώτος σε ασίστ. Σκόραρε ποτέ ο Μάικλ Τζόρνταν 100 πόντους σε ένα παιχνίδι; Πόσες φορές έβαλε ο Μάικλ Τζόρνταν περισσότερους από 60 πόντους σε ένα παιχνίδι; Ο Μάικλ Τζόρνταν ηγήθηκε της λίγκας στο σκοράρισμα σε συνεχόμενες χρονιές για δέκα χρόνια, αλλά το έκανε σε ένα ΝΒΑ το οποίο εξελίχθηκε να έχει 30 ομάδες, ενώ όταν αγωνιζόταν ο Γουίλτ υπήρχαν μόνο 8 ομάδες...

Αναφορικά με τις νίκες, ο Μάικλ διέπρεψε συναισθηματικά κι ως σκόρερ, αλλά ο Μπιλ Ράσελ τον Σέλτικς κέρδισε 8 συνεχόμενα πρωταθλήματα. Ο Μπιλ έχει 22,5 ριμπάουντ καριέρας, η καλύτερη χρονιά του Μάικλ Τζόρνταν ήταν 8 ανά αγώνα (1989)... Ο Μπιλ έπαιξε σε συνολικά 11 πρωταθλήτριες ομάδες κι όπως πολύ καλά γνωρίζεις, Σκότι, το δαχτυλίδι είναι που μετράει, όλα τα άλλα είναι στατιστικά. Οπότε θα σε συμβούλευα να κάνεις λίγη έρευνα πριν χρίσεις τον Μάικλ ή τον ΛεΜπρον ως τους καλύτερους στην Ιστορία. Όσο κι αν κυριαρχεί, ο ΛεΜπρον δεν έχει ακόμα κανένα πρωτάθλημα. Πρέπει να πω πως το Μαϊάμι έχει επιτέλους μια ομάδα που θα διαφοροποιήσει την κατάσταση. Εύχομαι οι σημερινοί παίκτες να έχουν καλύτερη αντίληψη του τι έχει συμβεί στη λίγκα τις ημέρες του παρελθόντος.

Με στοργή

Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ,
Ο All-Time σκόρερ του ΝΒΑ».

 

NBA Τελευταία Νέα