Ο ΜVP, o σκόρερ και ο… άφωνος!

Gazzetta team
Ο ΜVP, o σκόρερ και ο… άφωνος!

bet365

Για τις καλές και τις κακές στιγμές της σεζόν, αλλά και τον τρόπο που βίωσαν τους πανηγυρισμούς του πρωταθλήματος από τον Παναιτωλικό, μίλησαν ο Γιώργος Θεοδωρίδης, ο Στάθης Καραμαλίκης και ο Λουίτζι Τζενάμο!

Μάλιστα ο αρχηγός των πρωταθλητών Γιώργος Θεοδωρίδης, παρουσιάστηκε με… κλεισμένη φωνή αφού στα πανηγύρια της περασμένης Κυριακής πρωτοστάτησε, ενώ δική του ήταν και η ιδέα να ανέβει μαζί με τους συμπαίκτες του στην κορυφή του πούλμαν!
Αναλυτικά τα όσα είπαν οι τρεις πρωταγωνιστές του πρωταθλητή της Football League, Παναιτωλικού, στο ΑΧΕΛΩΟΣ ΤV και στην εκπομπή «ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ», έχουν ως εξής:

Θεοδωρίδης: «Απελευθερώθηκα ποδοσφαιρικά εδώ»

Για δεύτερη σερί σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Όμως αυτή την φορά τα γκολ του είχαν και αντίκρισμα καθώς οδήγησαν τον Παναιτωλικό στην άνοδο και τον τίτλο. Ο Θεοδωρίδης τόνισε πως απελευθερώθηκε ποδοσφαιρικά τα δύο τελευταία χρόνια στο Αγρίνιο, ενώ όσο αφορά το θέμα του συμβολαίου του που ολοκληρώνεται στο τέλος του Ιούνη, τόνισε πως τον πρώτο λόγο έχει ο Παναιτωλικός και άφησε να εννοηθεί πως θα φορέσει το περιβραχιόνιο της ομάδας και στην Σούπερ Λίγκα!


Για το μυστικό της επιτυχίας: «Οι παρέες είναι που πετυχαίνουν και γράφουν ιστορία. Αυτό κάναμε και εμείς. Από την αρχή ήμασταν μαζί όλα τα παιδιά. Για καφέ, για φαγητό, όχι μόνο στα αποδυτήρια. Αυτό το δέσιμο έπαιξε ρόλο. Ακόμη και τους ξένους τους κάναμε να μπουν στην παρέα μας»!

Για τον τρόπο που πανηγύρισαν το βράδυ της Κυριακής: «Δεν μπορούσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες να ξεσπάσουμε γιατί ο στόχος δεν είχε επιτευχθεί. Θέλαμε να βγούμε πρώτοι. Δικαιωθήκαμε, τα δώσαμε όλα και υπήρξε η μεγάλη χαρά. Άλλος να ανεβαίνεις ως δεύτερος και άλλος ως πρωταθλητής. Γι’ αυτό εκδηλωθήκαμε έτσι».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Δεν συζήτησα ακόμη. Τον πρώτο λόγο έχει ο πρόεδρος. Εγώ αγαπώ την ομάδα και με αγαπάει κι ο κόσμος όπως κι εγώ αυτόν. Απελευθερώθηκα ποδοσφαιρικά εδώ. Υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, αλλά τον πρώτο λόγο έχει ο Παναιτωλικός και νομίζω όλα θα πάνε καλά στο τέλος»!

Το μήνυμα προς τον κόσμο: «Είμαστε περήφανοι ως άτομα που δίνουμε τόση χαρά σε ένα κόσμο με πολλά προβλήματα που έχει την σημερινή εποχή. Κάναμε χαρούμενο ένα ολόκληρο νομό και όλη την Ελλάδα να μας συμπαθεί. Πήρα από Βόρεια Ελλάδα πολλά τηλεφωνήματα και μου λένε ότι χαίρονται για τον Παναιτωλικό. Είναι σημαντικό το οικονομικό, αλλά αυτά είναι ακόμη πιο σημαντικά στην ζωή. Ο πρόεδρος προσέφερε τα μέγιστα έτσι ώστε ο Παναιτωλικός όχι μόνο να ανέβει στην Ά εθνική αλλά να έχει η ομάδα και ένα τόσο καθαρό όνομα»!

Για το αν φοβήθηκε κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά: «Πάντα πιστεύαμε στην ομάδα. Ακόμη κι όταν χάσαμε στο Αγρίνιο από τον Εθνικό. Εγώ θέλω να ξεχάσω γρήγορα την χρονιά. Έχουμε τόσο καλή ομάδα και οργάνωση και δεν θέλω να θυμάμαι τίποτα».

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή στην σεζόν: «Αρνητική στιγμή ήταν αυτή με τα Γιάννενα. Δεν τηρήθηκε ο κώδικας τιμής που υπάρχει μεταξύ των παικτών. Ήμασταν αμήχανοι με τον τρόπο που δεχτήκαμε αυτό το γκολ, αλλά δεν αντιδράσαμε με βία και δεν έπρεπε. Θα μπορούσαμε να καταδικάσουμε την ομάδα εκείνη την στιγμή. Μείναμε ψύχραιμοί και αυτό μας δυνάμωσε περισσότερο. Γι’ αυτό τώρα είναι διπλή η χαρά μας».

Για τους συμπαίκτες του: «Ο Μάκης (σ.σ Μπελεβώνης) είναι όχι μόνο αναγκαίος αλλά απαραίτητος για μένα στην ομάδα. Αλλά και όλα τα παιδιά που είναι στην ομάδα βοήθησαν. Κι ο Καούνος που έβαλε πολύτιμα γκολ και τα παιδιά στην άμυνα που βοήθησαν και όλοι».

Για τον πρόεδρο: «Στα δύσκολα είναι πιο αγχωμένος αλλά δεν είναι στο στυλ του να μας απειλεί όπως κάνουμε άλλοι. Αυτό είναι που μας έχει κερδίσει κιόλας. Απλά μας λέει ότι αφού είστε καλύτεροι δείξτε το. Τίποτα πιο σκληρό».

Για την Σούπερ Λίγκα: «Θεωρώ ότι είναι πιο εύκολη κατηγορία από την Β΄εθνική που πέφτει πολύ ξύλο. Τα ματς που κάναμε με Ηρακλή και Πανιώνιο ήταν από τα καλύτερα. Υπάρχει ποιότητα στην Σούπερ Λίγκα αλλά θα πρέπει να είσαι περισσότερο αποτελεσματικός».


Καραμαλίκης: «Ευλογημένη ομάδα ο Παναιτωλικός»


Ο άνθρωπος των… χρυσών γκολ του Παναιτωλικού. Στα χρόνια της Γ΄εθνικής με το γκολ του στα Γρεβενά έστειλε τους Αγρινιώτες στο μπαράζ και στο ματς της Νέας Σμύρνης ισοφάρισε πριν την λύτρωση από τον Παλαιολόγο! Φέτος πέτυχε μερικά σημαντικότατα γκολ με αυτά κόντρα σε Βέροια και Εθνικό να είναι στην κορυφή της λίστας. Ο Στάθης Καραμαλίκης περιμένει να ζήσει μεγάλες στιγμές και στην Σούπερ Λίγκα με τον Παναιτωλικό!

Για τα γκολ που πέτυχε και τα όσα είχε πει μετά το ματς στα Γιάννενα: «Δεν έκανα κάτι μόνος μου. Αν δεν υπήρχαν οι συμπαίκτες μου να μου δίνουν την μπάλα εκεί που πρέπει δεν θα τα είχα πετύχει όλα αυτά! Είναι η ώρα της δικαίωσης για όλους μας. Μετά την ήττα στα Γιάννενα στην συνέντευξη τύπου μας είχαν ειρωνευτεί. Προσωπικά θίχτηκα και όχι μόνο εγώ επειδή ξέρω όλα τα παιδιά. Έθιξαν τον εγωισμό όλης της ομάδας και είπα καλύτερα γελάει ο τελευταίος. Πάντα πίστευα ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Έγινε την τελευταία αγωνιστική αλλά πάλι μετράει».


Για τους πανηγυρισμούς της περασμένης Κυριακής: «Ακόμη και μετά τον Διαγόρα δεν μπορούσαμε να πανηγυρίσουμε όπως θέλαμε γιατί είχαμε τον κρυφό στόχο της πρώτης θέσης. 34 χρόνια ήταν αρκετά για όλο τον νομό. Υπήρχε δίψα, αγάπη και θέληση να δουν την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Γι’ αυτό άνθρωποι κάθε ηλικίας είχαν βγει σε δρόμους και πανηγύριζαν! Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα»!
Για το πώς νιώθει όταν σκοράρει κόντρα σε πρώην ομάδες του: «Μόνο κόντρα στην Ζάκυνθο ένιωσα περίεργα όταν σκόραρα κι αυτό λόγω καταγωγής. Με τις άλλες ομάδες απλά μπήκα στο γήπεδο και έκανα την δουλειά μου».


Για τις υποδομές του Παναιτωλικού: «Η ομάδα είναι ευλογημένη που έχει αυτό τον πρόεδρο. Βάσεις και υποδομές που δεν έχουν άλλες ομάδες Ά εθνική. Εμείς έχουμε πράγματα που θεωρούνται πολυτέλεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, άρα είμαστε και εμείς ευλογημένοι».
Για το που κρίθηκε το πρωτάθλημα: «Ήταν σημαντικό ότι κάναμε καλό ξεκίνημα και από την αρχή καπαρώσαμε την πρώτη δυάδα και είχαμε απόσταση ασφαλείας μέχρι να καταλάβουν οι άλλοι τι έχει γίνει. Ο ΟΦΗ και ο Λεβαδειακός δεν ξεκίνησαν καλά και έκαναν καλό δεύτερο γύρο».


Για το ματς με τον ΠΑΣ στο Αγρίνιο: «Δεν με πείραξε τόσο το γκολ του Φουρτάδο όσο η συμπεριφορά των συμπαικτών του. Το τι έκαναν αμέσως μετά το τέρμα της ισοφάρισης. Έγινε μια αδικία. Το έκανε και πέρσι ο Φουρτάδο αλλά τότε δεν σκόραρε. Η καλύτερη στιγμή σίγουρα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος»!


Τι έψαχνε μετά το γκολ με τον Διαγόρα: «Τον Βαγγέλη Καούνο. Μου είχε πει πριν το ματς ότι θα σκοράρω και ήθελα να του αφιερώσω το γκολ».

Τζενάμο: «Είμαστε όαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς! Δικαιότατα. Μερικές από τις επεμβάσεις που έκανε ήταν πιο σημαντικές κι από γκολ! Γι’ αυτό και το «Λουίτζι Τζενάμο» ακούστηκε φέτος ουκ ολίγες φορές. Ο ίδιος πάντως αν και πρωταθλητής πλέον δεν έχει βγάλει ακόμη από το μυαλό του τον τρόπο που δέχτηκε το γκολ στο Αγρίνιο από τον Φουρτάδο στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αν και τόνισε πως μετάνιωσε για κάποιες δηλώσεις που έκανε εν θερμώ!

Για τον τίτλο του MVP της χρονιάς: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα ο τίτλος αυτός. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου. Όλοι ήμασταν από την αρχή της χρονιάς ενωμένοι. Είμαι ευχαριστημένος που έβαλα το λιθαράκι για να πετύχουμε αυτό το σημαντικό επίτευγμα»!

Για τα όσα είπε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο: «Είχαμε θυμό και καλώς τον βγάλαμε. Είπα και πράγματα που δεν έπρεπε και ανακάλεσα. Η ουσία είναι πως αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Στα αποδυτήρια μέσα είχαμε δική μας βαθμολογία που μας έβγαζε πρώτους. Αυτό που έγινε στο τέλος! Ήταν θέμα εγωισμού. Θέλαμε να ξεπληρώσουμε τον τρόπο που πήγε ο ΠΑΣ Γιάννινα να μας πάρει το πρωτάθλημα».

Για τις υποδοχές του κόσμου: «Αυτά που ζήσαμε ήταν ανεπανάληπτα. Είμαστε μια όαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με όλα όσα γίνονται με κασέτες και άλλα αριστερά δεξιά. Είμαστε στην κατάλληλη ομάδα την κατάλληλη στιγμή. Όλα είναι ιδανικά»!

Για το ματς με την Ηλιούπολη: «Η διοίκηση είχε φροντίσει να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Είχαμε προστασία και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια και δεν νιώσαμε στιγμή ότι κινδυνεύαμε».

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή στην σεζόν: «Δεν πρόκειται να ξεχάσω το unfair. Κανείς δεν κοιμήθηκε εκείνο το βράδυ μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ και θα μας μείνει για καιρό στην σκέψη. Αυτό ήταν το αρνητικό. Η θετική στιγμή ήταν αυτή που πήραμε το πρωτάθλημα! Ίσως να είναι ακόμη καλύτερη στιγμή την Παρασκευή το βράδυ»!

Για την πρωταθλήτρια ομάδα νέων: «Είναι παιδιά που έχουν όρεξη και ταλέντο και όταν τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν στην μεγάλη ομάδα να αρπάξουν την ευκαιρία. Ο Γιάννης Πασάς είναι ένα παράδειγμα. Σε αυτή την ηλικία είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν ποδοσφαιρικές παραστάσεις».

 

Τελευταία Νέα