Οι πρώτες δηλώσεις των τριών πρώτων του MotoGP Γαλλίας

Gazzetta team
Οι πρώτες δηλώσεις των τριών πρώτων του MotoGP Γαλλίας

bet365

Οι Τζακ Μίλερ, Ζοάν Ζαρκό και Φάμπιο κουαρταραρό μίλησαν για το πώς βίωσαν τον αγώνα λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό

Αμέσως μετά το πέσιμο της καρό σημαίας και λίγο προτού ανεβούν στο βάθρο, οι τρεις πρώτοι αναβάτες του 5ου αγώνα για το φετινό πρωτάθλημα MotoGP στη Γαλλία πάρκαραν τις μοτοσικλέτες τους στο Παρκ Φερμέ και έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις.

Ο νικητής του αγώνα Τζακ Μίλερ, που στη σέλα της εργοστασιακής Ducati πήρε τη 2η φετινή του νίκη, ήταν προφανώς εκστασιασμένος και είπε: «Ο αγώνας ήταν χαοτικός. Όταν ξεκίνησε η βροχή και μαζί της ήρθε ο αέρας, που ήταν τόσο δυνατός που ειλικρινά πίστευα ότι θα βγει κόκκινη σημαία. Ύστερα έπεσε σχετικά γρήγορα αλλά οι πρώτοι γύροι ήταν πραγματικά δύσκολοι με τα βρόχινα ελαστικά. Συνέχισα όμως και μετά είχα τις ποινές long lap. Δεν ήμουν σίγουρος γιατί, αλλά απ’ ότι φαίνεται για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στα pit. Συνήθως παίρνω κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα εδώ στη Γαλλία αλλά αυτές δεν τις ήθελα (γέλιο). Συνέχισα όμως και πέρασαν τον Φάμπιο (Κουαρταραρό). Όταν βρέθηκα μπροστά του ένιωσα πολύ άνετα και οδηγούσα όσο επέτρεπαν οι συνθήκες. Στους τελευταίους γύρους είδα ότι ερχόταν ο Ζοάν (Ζαρκό) και χρειάστηκε να επιταχύνω λίγο αλλά η πίστα ήταν στεγνή πια. Aναρωτιόμουν αν πρέπει να μπω στα pit αλλά εδώ χάνεις πολύ χρόνο στη διαδρομή από και προς τα pit και απλώς συνέχισα. Είναι απίστευτο, δεν μπορώ να πιστέψω ότι πήρα συνεχόμενες νίκες, είναι φανταστικό. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά την ομάδα μου, είναι καταπληκτικοί!».

Ο Ζοάν Ζαρκό έτρξε εντός έδρας και τερμάτισε στη 2η θέση με άλλη μία Ducati, που φάνηκε ότι είχε το πάνω χέρι σε αυτόν τον αγώνα. Ο Γάλλος μίλησε για τη χαμένη ευκαιρία να πάρει τη νίκη μέσα στην πατρίδα του: «Νιώθω πολύ ωραία που βρίσκομαι στο βάθρο στην πατρίδα μου. Μόλις ξεκίνησε βροχή κάναμε άλλον έναν γύρο γιατί ακόμα ήταν στεγνά αλλά ίσως αν έμπαινα και άλλαζα μοτοσικλέτα ένα γύρο νωρίτερα από τους υπόλοιπους θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Αλλά ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες ίσως ήταν πιθανό να κερδίσουμε αλλά είχαμε το μεσαίο πίσω ελαστικό και ο Τζακ (Μίλερ) είχε το μαλακό, οπότε μπορούσε να πάει πιο γρήγορα από εμένα στο ξεκίνημα. Μετά στέγνωσε και αυτές ήταν οι τέλειες συνθήκες για εμένα. Οπότε, οι 20 βαθμοί σήμερα ήταν πολύ καλοί για εμένα».

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό πριν από τον αγώνα ήταν απαισιόδοξος για τις πιθανότητές του σε περίπτωση που έβρεχε. Μετά το τέλος του όμως, ο νεαρός Γάλλος της εργοστασιακής Yamaha ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένος με την 3η θέση: «Δεν ξέρω τι ελαστικά είχαν οι άλλοι, αλλά ειλικρινά το δικό μου εμπρός ελαστικό ήταν τελειωμένο. Το ένιωθα πάρα πολύ μαλακό. Αλλά ήμασταν στη 19η θέση στο FP3 (σ.σ. στο βρεγμένο) και οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ δύσκολες. Είδαμε ότι ο Ρινς έπεσε σχεδόν αμέσως. Εμείς τα πήγαμε πολύ καλά και δεν φαντάζεστε πόσο χαρούμενος είμαι. Αυτό το αποτέλεσμα είναι σαν νίκη για εμένα, είμαι πολύ χαρούμενος».

Image credit: Red Bull
 

Τελευταία Νέα