Άμεση ανταπόκριση του Δεσμού στον COVID-19

Gazzetta team
Άμεση ανταπόκριση του Δεσμού στον COVID-19

bet365

Υποστήριξη Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωφελών Φορέων σε όλη τη Χώρα με Δωρεές Ιδιωτών και Εταιρειών.

Ο Δεσμός από τις πρώτες μέρες της πανδημίας στη χώρα μας, έχει αναλάβει δράση για την ανταπόκριση στον COVID-19 και την ενίσχυση των πιο ευπαθών ατόμων.

Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί € 357,000 από 150 δωρητές ιδιώτες και εταιρείες, καθώς και χιλιάδες ευρώ από δωρεές σε είδος και υπηρεσίες, για την υποστήριξη περισσότερων από 120 φορέων σε όλη τη χώρα. Ήδη σε 3 εβδομάδες έχουμε καταφέρει να παραδώσουμε σημαντικά ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό, όπως συμπυκνωτές οξυγόνου, νεφελοποιητές και φορητο ακτινογραφο, χιλιάδες λίτρα απολυμαντικά επιφανειών, αντισηπτικό υγρό και μαντήλια χιλιάδες τεμάχια υγειονομικό και προστατευτικό υλικό, όπως μάσκες, γάντια, στολές μιας χρήσης, και πολλά ακόμα είδη πρώτης ανάγκης.

Ιδιαίτερη συγκίνηση μας δίνουν και οι αυθόρμητες, δημιουργικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του έργου μας. Ξεχωρίζει η πρωτοβουλία του Συνδέσμου Οινοποιών Σαντορίνης που οργάνωσε online δημοπρασία κρασιών στο Instagram και Facebook, συγκεντρώνοντας € 6.000 σε 3 ώρες, και η προσπάθεια του Υπερμαραθωνοδρόμου Θέμου Σγούρα, που αύριο Σάββατο 25/4, θα τρέξει 50 χλμ στην αυλή του σπιτιού του στο Μάτι, για να συγκεντρώσει χρήματα για το Δεσμό (Live stream link: https://youtu.be/ZD5HxY5g3y4)

Μέσα από τις συνεχείς εκκλήσεις μας προς ιδιώτες και εταιρείες, προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της άμυνας φορέων που φιλοξενούν τα πιο ευπαθή άτομα, ανάμεσά τους συνάνθρωποι όπως ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες, βρέφη και παιδιά χωρίς οικογένεια, άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και υποκείμενα νοσήματα, νοσοκομεία, ξενώνες αστέγων, κέντρα ημέρας, κ.α.

Μέχρι σήμερα εκατοντάδες ιδιώτες και εταιρείες μας εμπιστεύτηκαν προσφέροντας σημαντικές δωρεές, προϊόντα και πολύτιμες υπηρεσίες, όπως η Eurolife ERB, που μέσα από τη σημαντική δωρεά της έχει ήδη καλύψει τις ανάγκες των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας.

Διατηρώντας ανοιχτή επικοινωνία με περισσότερους από 800 φορείς κοινωνικής πρόνοιας, οργανώσεις και ευάλωτες ομάδες, η εικόνα των αυξημένων αναγκών τους διαμορφώθηκε από τις πρώτες κιόλας μέρες της κρίσης. Εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα, η θωράκιση των ευάλωτων ομάδων απαιτεί πολυτιμο υγειονομικό υλικό, ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, είδη καθαρισμού και απολύμανσης, τεχνολογικό εξοπλισμό, ακόμη και μεταφορικά μέσα.

Ο Δεσμός, ένας συνδετικός κρίκος που ενώνει την προσφορά με την ανάγκη εκεί που πραγματικά υπάρχει, νιώθει διπλά περήφανος, γιατί έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κοινωφελών οργανισμών της Ελλάδας αλλά και την εμπιστοσύνη και αγάπη όλων όσων έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ανακούφιση όπου υπάρχει ανάγκη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα