Τι να τους κάνει τους δανεικούς, αν αποκλειστεί από τον ΠΑΣ;

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Τι να τους κάνει τους δανεικούς, αν αποκλειστεί από τον ΠΑΣ;

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την πενία που... δανεικούς κατεργάζεται στον Παναθηναϊκό, για τις "προδιαγραφές" των δύο νέων παικτών και για τα λάθη στην καλοκαιρινή μεταγραφική σεζόν.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ με σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πολύ κοντά, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός, στην απόκτηση του Μαροκινού Ανουάρ Τουχαμί. Στα 25, του, κυρίως “οκτάρι” που μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικός μέσος, μια χαρά επιλογή. Mε 30 συμμετοχές (11 εφέτος – 19 πέρυσι) στη La Liga, με 28 στη La Liga 2, με ματς εναντίον παικταράδων και πολύ καλών ομάδων στο ισπανικό πρωτάθλημα, λογικά θα βοηθήσει τους Πράσινους, οι οποίοι το προηγούμενο καλοκαίρι με συν-ευθύνη Δώνη – Νταμπίζα άφησαν το Τριφύλλι “γυμνό” στη μεσαία γραμμή μετά τη φυγή του Κάτσε.

“Γυμνό” διότι ούτε ο νεαρός Αλεξανδρόπουλος πήρε τελικά το χρόνο συμμετοχής που είχαν “προγραμματίσει” να πάρει, ούτε ο Φάουστο που είχε αποκτηθεί στην “παράταση” της μεταγραφικής σεζόν (χωρίς προετοιμασία και φιλικά) κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόουτς.

Ο Ισπανός, μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να... ισοφαρίσει ένα απίθανο ρεκόρ μεταγραφής, το οποίο διατηρείται από το 2004! Του Αλέν Ραγκουέλ, ο οποίος πήγε (από τον Πανιώνιο) και έφυγε (για τη Χαλκηδόνα) από την Παιανία μέσα σε έξι μήνες χωρίς να έχει αγωνιστεί ούτε μία φορά στο πρωτάθλημα!

Παίρνει, λοιπόν το περίφημο, πολυθρύλητο και χιλιοτραγουδισμένο “εξαρο-οκτάρι” ο Παναθηναϊκός, παίρνει και εξτρέμ! Ακλόνητο φαβορί ο Ούγγρος Nτόμινικ Νάγκι. Κι αυτός μια χαρά επιλογή φαίνεται για τα δεδομένα αυτού του Παναθηναϊκού! Στα 25 του, διεθνής, με 35 συμμετοχές / 5 γκολ /8 ασίστ πέρυσι στη Λέγκια Βαρσοβίας, η οποία έχασε τον τίτλο στα play offs, μοιάζει με παίκτη ο οποίος μπορεί να πάρει άμεσα θέση βασικού.

Όλα καλά, όλα ανθηρά λοιπόν. Παίρνει τέταρτο (!!!!) εξτρέμ ο Παναθηναϊκός μέσα σε έξι μήνες, ενώ στις θέσεις των ακραίων ο Δώνης χρησιμοποιεί τους δυο θεωρητικά πιο ταλαντούχους, εξελίξιμους και ανερχόμενους Ελληνες παίκτες του: Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη. Πήρε Μολό, Μπεκ, Κολοβό το καλοκαίρι (αλλά δεν ήθελαν να πάρουν έστω έναν χαφ!!!) και τώρα παίρνει και τον Νάγκι ο Παναθηναϊκός. Δανεικό! Για έξι μήνες. Και βλέπουμε… Δανεικό, όπως και τον Ανουάρ Τουχαμί. Ζήτωωωω, “ξύπνησαν” και κάνουν μεταγραφές!

Μισό λεπτό όμως. Αν αποκλειστεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναθηναϊκός, τι θα τους κάνει τους δανεικούς; Για εξάμηνους δανεισμούς μιλάμε. Με, ή χωρίς οψιόν αγοράς. Ούτε καν για δανεισμούς 1 1/2 χρόνου. Δηλαδή... μιας χρήσης παίκτες! Και γι' αυτό ασφαλώς δεν ευθύνεται ούτε ο Τσάβι Ρόκα, ούτε ο Γιώργος Δώνης, αλλά το ελάχιστο μπάτζετ μιας ομάδας της οποίας ο μεγαλομέτοχος πασχίζει να καλύψει την “τρύπα” που ο ίδιος γιγάντωσε!

Τι να τους κάνει λοιπόν τους δανεικούς αν δεν τα καταφέρει την Τετάρτη επί του ΠΑΣ στη ρεβάνς ο Παναθηναϊκός; Αν είναι καλοί, θα επιστρέψουν στις ομάδες τους. H' θα έχουν ρήτρες αγοράς υψηλές, οι οποίες θα είναι «απαγορευτικές» για τα οικονομικά δεδομένα του Τριφυλλιού. Όπως είναι του Ζαχίντ δηλαδή (ΑΠΟΕΛ), για του οποίου τη χάρη έχει εξοστρακιστεί στην πτέρυγα μια ολόκληρη σεζόν ο Γιάννης Μπουζούκης στην κρίσιμη για την πρόοδό του δεύτερη σεζόν της καριέρας του.

Αν, από την άλλη πλευρά, δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα, δεν θα υπάρχει καν λόγος σκέψης παραμονής ή διαπραγμάτευσης με τις ομάδες τους για την παραμονή τους στο Τριφύλλι. Συνεπώς;

Συνεπώς, καλές οι μεταγραφές που προγραμματίζει ο Παναθηναϊκός και μπράβο του, αλλά πρόκειται για παίκτες «μιας χρήσης». Για παίκτες οι οποίοι ΑΝ βοηθήσουν ΙΣΩΣ καταβληθεί προσπάθεια το καλοκαίρι για να... ανανεωθεί ο δανεισμός τους!

Και επειδή ουδείς οπαδός της ομάδας «ψήνεται» με την είσοδο στα play offs που λανθασμένα και αίφνης αναδεικνύεται σε… μέγιστο στόχο (ενώ θα έπρεπε να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ…), η μοναδική ουσιαστική συνεισφορά τους μπορεί να είναι στο Κύπελλο, προκειμένου να βοηθήσουν τους Πράσινους να φτάσουν όσο πιο «μακριά» είναι δυνατόν.

Προϋπόθεση αυτού, όμως, είναι το βράδυ της Τετάρτης οι Πράσινοι να αποχωρήσουν ανακουφισμένοι και όχι με σκυμμένα κεφάλια από το ΟΑΚΑ, όπως πέρυσι, μετά την επικράτηση της Λαμίας στα πέναλτι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...