Α.Ε.Κ.: Με νέα ομάδα και στόχο το πρωτάθλημα!

Γιώργος Τσακίρης
Α.Ε.Κ.: Με νέα ομάδα και στόχο το πρωτάθλημα!

bet365

Η ΑΕΚ μπαίνει στη νέα σεζόν αλλαγμένη, με στόχο να αφήσει πίσω της την περσινή χρονιά και να μπει ξανά στην μάχη για το Πρωτάθλημα!

Καλό θα ήταν η χρόνια (η αγωνιστική) που πέρασε να μην ξανάρθει για την ΑΕΚ. Αυτός δεδομένα είναι και ο στόχος... Να μην υπάρξει ανάλογη σεζόν με την περσινή σε επίπεδο διεκδίκησης στόχων εντός συνόρων! Διότι ειδικά στο πρωτάθλημα μπορεί μόνο μια λέξη να περιγράψει την χρονιά: απογοητευτική... Η πρωταθλήτρια Ένωση έχασε τα πάντα σε διάστημα λίγων μηνών επηρεασμένη από την πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League και από μια κακή συνύπαρξη τεχνικού και συνεργατών με τους ποδοσφαιριστές. Μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης ανήκει στους παίκτες, όπως οι ίδιοι παραδέχονταν, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Το παρελθόν δεν μπορεί να απασχολεί πλέον. Η ΑΕΚ μπαίνει στη νέα σεζόν με ξεκάθαρους στόχους: να διεκδικήσει και αν δύναται να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Στη διάρκεια της χρονιάς που θα διανύει ελπίζει να 'χει δημιουργήσει τις βάσεις και το αγωνιστικό (αλλά και ποδοσφαιρικό τμήμα) που θα συνιστούν εγγύηση για την επιστροφή της ομάδας στα πατρογονικά της εδάφη, στην Νέα Φιλαδέλφεια, ως πρωταγωνίστριας (αν όχι πρωταθλήτριας) ξανά του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι που ισχύει και τώρα...

ΗΡΘΑΝ:

Παουλίνιο, Ολιβέιρα, Ζεράλντες, Βέρντε, Βράνιες, Αθανασιάδης, Σιμάο, Σαμπανάτζοβιτς, Ντέλετιτς, Μοράν, Γιακουμάκης.

ΕΦΥΓΑΝ:

Μπογέ, Πόνσε, Γιαννίκογλου, Λαμπρόπουλος, Άλεφ, Γκάλο, Μπακασέτας, Γιαννιώτας, Γιαννούτσος, Κορνέζος.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μιγκέλ Καρντόσο

Συνιστά τον προπονητή που έχει στηριχθεί στο κομμάτι της ενίσχυσης του ρόστερ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τη στιγμή που τις τύχες της ΑΕΚ έχει και πάλι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Δούλεψε αρκετά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και συνεχίζει να το κάνει με σκοπό να αλλάξει την αγωνιστική ταυτότητα της Ένωσης των τελευταίων ετών. Για να δείξει αποτέλεσμα το έργο του χρειάζεται υπομονή και μπόλικος χρόνος, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τη δουλειά του... Όμως στην Ελλάδα απαιτείται και το αποτέλεσμα τη στιγμή που η ΑΕΚ οφείλει να γίνεται όλο και καλύτερη. Φανερώνει επιμονή και σωστή δουλειά σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αλλάζει σε στιγμές έως τώρα το παιχνίδι της ομάδας προς το καλύτερο, αλλά όχι με διάρκεια. Θέλει να έχει τον έλεγχο των αποδυτηρίων, όμως μοιάζει να 'χει και τις εμμονές του (όπως οι περισσότεροι προπονητές) που δεν δικαιολογούνται πάντα και δημιουργούν το αίσθημα της αδικίας... Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η περίπτωση του Πορτογάλου τεχνικού που έχει έρθει με την ελπίδα της διοίκησης να τη δικαιώσει για την επιλογή της και να μπει στο νέο της γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια με αυτόν στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Νέλσον Ολιβέιρα

Με την αποχώρηση του Έκι Πόνσε πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν πως η ΑΕΚ δεν θα καταφέρει να βρει ισάξια, έστω το ίδιο σχετικά ικανή, λύση για την κορυφή της επίθεσης! Η αλήθεια είναι πως η Ένωση έχει αποδείξει πως ξέρει να ψωνίζει για την γραμμή κρούσης της και για τον λόγο αυτό δεν θα έπρεπε να περιμένουν το αντίθετο από το club. Η ομάδα προχώρησε στην απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή εξαιρετικής ποιότητας και μεγάλων ικανοτήτων, με παρουσία στην Premier League (και στην Championship), αλλά και διεθνή με την φανέλα της Πορτογαλίας. Ο Νέλσον Ολιβέιρα που είχε αρνηθεί να 'ρθει στην Ελλάδα πέρυσι για τον Ολυμπιακό, είπε το ναι στην ΑΕΚ, υπέγραψε συμβόλαιο για 2 χρόνια και πλέον συνιστά τον νέο ηγέτη και το αστέρι της Ένωσης για την επίθεσή της και όχι μόνο. Ισχυρή προσωπικότητα, έχει ήδη γίνει ο... αρχηγός της πορτογαλικής μίνι αποικίας και αποτελεί δεδομένα το βαρύ όπλο των «κιτρινόμαυρων» για να κάνει τη διαφορά στην επίθεση σε μια ομάδα που θα βασίζεται πολύ (ή τουλάχιστον αυτό επιδιώκει ο προπονητής της) σε αυτήν (σ.σ.: στην γραμμή κρούσης ντε). Μη ξενχνάμε όμως πως υπάρχει πάντα και ο Μάρκο Λιβάια!

ΘΑ... ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ:

Αν με την ολοκλήρωση της σεζόν κατακτήσει το πρωτάθλημα! Νομίζω ότι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό προς όλους και σε όλους. Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τον τίτλο και θέλει να το πετύχει ξανά μετά την κάκιστη παρένθεση στη διάρκεια της περσινής σεζόν. Προφανώς λοιπόν και θα ανοίξουν σαμπάνιες και θα το γλεντήσει ξανά στα πατρογονικά της εδάφη αν φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου! Εννοείται πως δεν θα είναι εύκολο, δεν είναι άλλωστε το φαβορί για να το πετύχει, ωστόσο όσες φορές πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πότε δεν ήταν το φαβορί και δεν είχε το μεγαλύτερο μπάτζετ. Με την προοπτική την επόμενη σεζόν, έστω στα μισά της και μετά, να επιστρέψει στην ΝέαΦιλαδέλφεια, είναι λογικό να έχει μια ακόμη μεγαλύτερη επιθυμία να το κάνει σαν πρωταθλήτρια...

ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ:

Πολύ εύκολη η απάντηση. Μα φυσικά αν η χρονιά είναι ανάλογη της περσινής και ειδικότερα στο πρωτάθλημα όπου η ομάδα έμεινε εκτός έστω διεκδίκησης του τίτλου από τα τέλη Οκτωβρίου! Δεν χωράει συζήτηση δεύτερη... Προφανώς και δεν θα πανηγυρίσει και θα υπάρξει ικανοποίηση επειδή θα βρεθεί στη δεύτερη θέση και μπορεί να χάσει με μικρή διαφορά τον τίτλο, αλλά είναι πολύ μεγάλη διαφορά να παίζεις και να διεκδικείς το πρωτάθλημα έως το τέλος των πλέι οφ με αξιώσεις, από το να βρίσκεσαι 20 και βαθμούς πίσω από τους ανταγωνιστές σου... Επίσης απογοήτευση θα προκληθεί στο εσωτερικό της ομάδας αν δεν πετύχει και ο Μιγκέλ Καρντόσο. Διότι θα έχει αποτύχει ξανά (και ξανά) η διοίκηση στην εύρεση ενός τεχνικού που θα μπορέσει να ηγηθεί της ΑΕΚ και του πάγκου της στο come back της στην Νέα Φιλαδέλφεια και γενικά να υπάρχει στη τεχνική της ηγεσία για περισσότερο από ένα με δύο χρόνια!

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ:

Μελλοντολόγοι δεν είμαστε... Θα το θέλαμε σίγουρα να είχαμε λίγο από την ικανότητα του Νοστράδαμου για παράδειγμα, αλλά δεν... Ωστόσο συμφωνώ με τον Τσαμπά που όταν μας έστειλε το mail για το αφιέρωμα μας έγραφε να κάνουμε πρόβλεψη πριν την έναρξη με το ενδεχόμενο να εκτεθούμε από λίγο έως πολύ να είναι μεγάλο. Έχουμε την ευλογία να κρίνουμε από το αποτέλεσμα, την εύκολη δουλειά κοινώς, ας εκτεθούμε ντε και λίγο. Θαρρώ πως η ΑΕΚ θα καταφέρει να διεκδικήσει τον τίτλο και ίσως τον κατακτήσεις στα πλέι οφ αρκεί να έχει βρει το μυστικό στα αποδυτήρια ο Καρντόσο. Φαβορί για μένα είναι ο ΠΑΟΚ όπως ισχύει πάντα με τους κατακτητές της προηγούμενης σεζόν, ωστόσο απαιτείται διάρκεια πλέον και φορμάρισμα τη κατάλληλη εποχή αφού υπάρχουν και τα πλει οφ. Για μια νέα ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ ο χρόνος είναι σύμμαχος όπως ίσχυε με τον Ολυμπιακό πέρυσι που έκανε εκπληκτικό δεύτερο γύρο και αν υπήρχαν πλέι οφ ίσως να ειχε άλλη κατάληξη το πρωτάθλημα (που κατέκτησε πανάξια ο ΠΑΟΚ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα