Αμερικανικό ποδόσφαιρο: Η ΔΟΕ δίνει το «ΟΚ» για να ενταχθεί το Flag football στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Flag football

bet365

Το «αδερφάκι» του Αμερικανικού ποδοσφαίρου, το flag football ενδέχεται να ενταχθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του 2028 στο Λος Αντζελες.

Το πρώτο σημαντικό βήμα στην προσπάθειά του να ενταχθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, έκανε το Αμερικανικό ποδόσφαιρο.

Πήρε την έγκριση από την ΔΟΕ για να ενταχθεί στην συζήτηση ώστε να γίνει ολυμπιακό άθλημα έστω και δοκιμαστικά, το 2028 στο Λος Αντζελες. Η τελική απόφαση θα παρθεί τον Οκτώβριο στην Βομβάη.

Η ΔΟΕ αναγνώρισε την παγκόσμια ομοσπονδία του Αμερικανικού ποδοσφαίρου (IFAF) καθώς τα κριτήρια αναγνώρισης είναι η δημοφιλία του αθλήματος, αλλά και ένας συγκεκριμένος αριθμός ομοσπονδιών που καλλιεργούν το άθλημα. Αν και το σπορ είναι δημοφιλές λόγω του NFL στις ΗΠΑ, σε αρκετές χώρες ακόμη διεξάγεται, έστω και ερασιτεχνικά, ή με παραποιημένους κανονισμούς.

Το άθλημα που έχει συζητηθεί να μπει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, είναι το Flag football, το οποίο αφορά το Αμερικανικό ποδόσφαιρο, με την διαφορά ότι παίζουν 5 εναντίον πέντε και απαγορεύεται η σωματική επαφή.

Στις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και υπάρχει και λίγκα όπου συμμετέχουν ακόμη και επώνυμοι.

 

Τελευταία Νέα