Η Samsung SmartThings με την Google προσφέρουν ενσωμάτωση των συσκευών Nest για ενισχυμένη εμπειρία «Έξυπνου Σπιτιού»

Gazzetta team
Η Samsung SmartThings με την Google προσφέρουν ενσωμάτωση των συσκευών Nest για ενισχυμένη εμπειρία «Έξυπνου Σπιτιού»

bet365

Η νέα ενσωμάτωση επιτρέπει στους χρήστες του SmartThings να ελέγχουν τις συσκευές Nest.

Η Samsung SmartThings συνεργάζεται με την Google, ενσωματώνοντας το χαρτοφυλάκιο προϊόντων Nest της δεύτερης στο SmartThings, ένα από τα μεγαλύτερα οικοσυστήματα IoT. Μέσω αυτής της ενσωμάτωσης, οι συσκευές Nest της Google, όπως θερμοστάτες, κάμερες και κουδούνια εξώπορτας, θα λάβουν πιστοποίηση «Works With SmartThings» (WWST). Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες θα μπορούν να διαχειρίζονται τις συσκευές Nest μέσω της εφαρμογής SmartThings, και να ελέγχουν τα έξυπνα σπίτια τους.

Για πρώτη φορά, οι χρήστες SmartThings θα μπορούν μέσω των έξυπνων συσκευών τους να προσαρμόζουν ένα θερμοστάτη Nest, να έχουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο με τις κάμερες εξωτερικού χώρου Nest και να ακούνε ποιος βρίσκεται στην εξώπορτα με το Nest Hello. Οι χρήστες SmartThings μπορούν επίσης να συνδέσουν τις συσκευές Nest σε δικές τους συσκευές τους με πιστοποίηση WWST, για να δημιουργήσουν «Σκηνές» (Scenes) και αυτοματοποιημένες εμπειρίες, ελέγχοντας τις λειτουργίες με απλές φωνητικές εντολές ή μέσω της εφαρμογής SmartThings. Σύντομα, οι χρήστες θα μπορούν να συνδέσουν τη Samsung τηλεόρασή τους ή το ψυγείο Family Hub απευθείας με τις Nest συσκευές τους.

Η τεχνολογία SmartThings παρέχει άπειρες δυνατότητες για την ενίσχυση της καθημερινότητας: Οι «Σκηνές» μπορούν να προσαρμόσουν το φωτισμό. Οι αυτοματισμοί μπορούν να δώσουν σήμα σε ένα θερμοστάτη Nest για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας ή αν ένα παράθυρο είναι ανοιχτό. Μπορούν να ρυθμίσουν τη βέλτιστη θερμοκρασία για τον ύπνο ενός μωρού ή για το κατοικίδιο που βρίσκεται μόνο του στο σπίτι, λαμβάνοντας υπόψη λεπτομέρειες όπως το είδος της γούνας του. Ακόμα, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τα φώτα μέσα και έξω από το σπίτι, πριν καν φτάσουν στο σπίτι.

«Η τεχνολογία SmartThings συνεχίζει να ενισχύει και να βελτιώνει τον τρόπο που βιώνουμε την έξυπνη ζωή. Χάρη στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας με τη Google και την ενσωμάτωση των προϊόντων Nest στο χαρτοφυλάκιο συσκευών μας, μπορούμε να προσφέρουμε στους χρήστες περισσότερους τρόπους για τον έλεγχο και την αυτοματοποίηση των σπιτιών τους», δήλωσε ο Ralf Elias, Global Vice President IOT/ Business Development & Partnerships στη Samsung Electronics. «Έχουμε δεσμευτεί να δημιουργήσουμε ένα καθολικό σύστημα, όπου όλες οι έξυπνες οικιακές συσκευές μπορούν να συνεργάζονται αρμονικά».

Μετά την πρόσφατη συνεργασία της με τη Mercedes-Benz για την ενσωμάτωση του Voice Assistant, η συγκεκριμένη κίνηση με τη Google ήταν το επόμενο βήμα της SmartThings προς το όραμα για τεχνολογική καινοτομία και για την συνεργατική ανάπτυξη ενός καθολικού «προτύπου» έξυπνου σπιτιού. Στόχος της εταιρείας είναι να απλοποιήσει την ανάπτυξη της έξυπνης τεχνολογίας για τους κατασκευαστές και παράλληλα να προσφέρει περισσότερα οφέλη συμβατότητας στους καταναλωτές.

Η SmartThings είναι ηγέτης στη βιομηχανία IoT τεχνολογίας και η ανοιχτή πλατφόρμα της συγκεντρώνει συσκευές, προγραμματιστές και υπηρεσίες, προσφέροντας ένα από τα μεγαλύτερα ολοκληρωμένα οικοσυστήματα. Με περισσότερα από 180 πιστοποιημένα brands και περισσότερους από 63 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην πλατφόρμα, το SmartThings διευκολύνει τις καινοτομίες στη συνδεδεμένη ζωή, για πληθώρα περιπτώσεων χρήσης.

Η τεχνολογία SmartThings θα είναι διαθέσιμη στα προϊόντα Google Nest από τον Ιανουάριο του 2021. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το SmartThings, επισκεφθείτε το www.smartthings.com

 

Τελευταία Νέα