Το TAG Heuer Monaco του Steve McQueen πωλήθηκε για $2.208.000 σε δημοπρασία

Gazzetta team
Το TAG Heuer Monaco του Steve McQueen πωλήθηκε για $2.208.000 σε δημοπρασία

bet365

Το Heuer Monaco που ανήκε στον McQueen και το είχε δωρίσει στον μηχανικό του, πωλήθηκε στη δημοπρασία New York Watch Auction και έγινε το πιο ακριβό ρολόι χειρός Heuer στην ιστορία.

Το τελευταίο από τα Heuer Monaco που φορούσε ο Steve McQueen όσο πρωταγωνιστούσε στην εμβληματική ταινία αγώνων “Le Mans” (1971) πωλήθηκε για το ποσό ρεκόρ των $2,208,000 στη δημοπρασία Phillips RACING στη Νέα Υόρκη.

Ο Frédéric Arnault, CEO της TAG Heuer, δήλωσε: «Ο Steve McQueen και το Heuer Monaco του, συνέβαλαν στη δημιουργία της κουλτούρας της TAG Heuer. Μας εντυπωσίασε ο ενθουσιασμός της κοινότητας των φίλων του ρολογιού, με την ανακοίνωση της δημοπρασίας και αυτό το αποτέλεσμα με το ποσό – ρεκόρ είναι μια απόδειξη της ιστορικής σημασίας και της κληρονομιάς που αφήνει αυτό το ρολόι της Heuer».

Ο Paul Boutros, επικεφαλής της Phillips Watches για την Αμερική και Αντιπρόεδρος του Οίκου, δήλωσε: «Ήταν φοβερή η τιμή που μας έκανε ο κ. Altounian, ο μηχανικός στον οποίον είχε δωρίσει το ρολόι ο Steve McQueen, να μας εμπιστευθεί την πώλησή του. Παρ’ ότι από την αρχή γεννήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από συλλέκτες και φίλους του ρολογιού απ’ όλο τον κόσμο, και πάλι είμαστε εκστασιασμένοι με το ρεκόρ που σημειώθηκε. Το ιστορικό αυτό κομμάτι θα είναι πάντα συνδεδεμένο με τη λάμψη και την έκσταση των αγώνων ταχύτητα και μπορεί με σιγουριά να θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα Heuer όλων των εποχών».

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, το 1969, το Heuer Monaco άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού. Ήταν ο πρώτος τετράγωνος, αυτόματος, αδιάβροχος χρονογράφος της ιστορίας, είχε το μηχανισμό Calibre 11 στην καρδιά του και την κορώνα στα αριστερά της κάσας. Το ρολόι που δημοπρατήθηκε είχε δοθεί ως δώρο στον αρχιμηχανικό της ταινίας “Le Mans” και προσωπικό μηχανικό του Steve McQueen, Haig Altounian, στο τέλος των γυρισμάτων. Στην κάσα του ρολογιού είχε εγχαραχθεί η αφιέρωση του McQueen: “TO HAIG Le MANS 1970”.

 

Τελευταία Νέα