Chivas Extra 13 Ετών: Ανακαλύψτε μια νέα, απρόσμενη γευστική εμπειρία, που πάει πίσω στο χρόνο…

Gazzetta team
Chivas Extra 13 Ετών: Ανακαλύψτε μια νέα, απρόσμενη γευστική εμπειρία, που πάει πίσω στο χρόνο…

bet365

Το μοναδικό blended whisky 13 ετών μας συστήνει μια νέα, ακόμη πιο πλούσια γεύση χάρη στο ότι ένα μέρος των whiskies που το αποτελούν έχει παλαιωθεί σε βαρέλια που είχαν φιλοξενήσει Oloroso Sherry από την Ισπανία.

Το Chivas Extra 13 Ετών, το μοναδικό blended whisky 13 ετών μέχρι και σήμερα, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε μια νέα γευστική εμπειρία, με όλη την παράδοση του Chivas αλλά…και κάτι παραπάνω!

Εμπνευσμένο από τους αδελφούς James & John Chivas, πρωτοπόρους στην τέχνη του blending, που εισήγαγαν και διέθεταν στο delicatessen τους στο Aberdeen εκλεκτά spirits, εξωτικά μπαχάρια και τρόφιμα πολυτελείας από όλο τον κόσμο, το Chivas Extra 13 Ετών είναι ένα εξαιρετικό blend από σπάνια malt & grain whiskies, που κάθε του σταγόνα έχει να μας διηγηθεί ιστορίες τουλάχιστον 13 χρόνων. Τόση είναι άλλωστε η ελάχιστη παραμονή στο βαρέλι για να μπορεί ένα whisky να φέρει τη συγκεκριμένη ηλικία.

Αλλά τα βαρέλια δεν είναι όλα ίδια… Κύριο χαρακτηριστικό του Chivas Extra 13 Ετών λοιπόν, είναι η ακόμα πιο έντονη και πολύ-επίπεδη γεύση του, που οφείλεται στο ότι ένας μέρος των whiskies που το αποτελούν έχει παλαιωθεί σε βαρέλια που είχαν φιλοξενήσει Oloroso Sherry από την Ισπανία. Έτσι, αποκτά γεύσεις και αρώματα που μόνο αυτά τα βαρέλια θα μπορούσαν να του δώσουν: νότες από ώριμα οπωροφόρα φρούτα, γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρύφαλλο, ώριμα κόκκινα φρούτα με κυρίαρχη τη σταφίδα και φυσικά αρώματα βρεγμένου ξύλου και ξηρών καρπών.

Αυτά τα αρώματα και τις γεύσεις του Chivas Extra 13 Ετών, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτοι ο chef Σωτήρης Κοντιζάς και ο whisky editor Μανώλης Μαθιουδάκης (The Whisky Beat), υπό την καθοδήγηση του Chivas Brand Ambassador, Μιχάλη Καγιάννη. Μύρισαν, γεύτηκαν και είπαν…πολλά! Μπορείτε να δείτε τι έγινε σε αυτή τη συνάντηση, στο παρακάτω video.

Με το Chivas Extra 13 Ετών, το Chivas ξαφνιάζει ευχάριστα, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά το εξαιρετικό Scotch whisky με ξεχωριστές γεύσεις και αρώματα από τα συγκεκριμένα βαρέλια που έχουν προέλευση από την Ισπανία. Αυτός ο συνδυασμός εκφράζεται και δημιουργικά στο σχεδιασμό της φιάλης και της συσκευασίας του, που επιμελήθηκε ο street artist Greg Gossel. Εικόνες από την ιστορία των αδερφών Chivas και του delicatessen τους στην King Street του Aberdeen συνδυάζονται με σύγχρονα στοιχεία σε κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις, εμπνευσμένα από την Ισπανία, την πατρίδα του Oloroso Sherry.

Για ακόμα μια φορά λοιπόν, το Chivas αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι καλύτερο να συνδυάζεις πολλά. Στη ζωή, αλλά και στο σκωτσέζικο whisky!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα