Πάσχετε από τριχόπτωση; – Μερικοί τρόποι για να την καταπολεμήσετε

Gazzetta team
Πάσχετε από τριχόπτωση; – Μερικοί τρόποι για να την καταπολεμήσετε

bet365

‘’Όλο και περισσότερα άτομα παραπονιούνται καθημερινά για το πρόβλημα της τριχόπτωσης καθώς τα μαλλιά αποτελούν ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικό της εμφάνισης τους.

Aναφέρει ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης Διευθυντής της Derma Hair Clinic και τ. Διευθυντής της Δερματοχειρουργικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών σε αποκλειστική του συνέντευξη στο gazzetta.gr.

Ποια είναι όμως τα αίτια που οδηγούν στην τριχόπτωση και πως μπορεί να καταπολεμηθεί;

Εκτός από τα γονίδια, τις ορμονικές αλλαγές, το έντονο στρες, την έλλειψη σιδήρου και άλλες παθήσεις , οι περιβαλλοντικοί παράγοντες καθώς και η κακή διατροφή επηρεάζουν σημαντικά τα μαλλιά μας. Συγκεκριμένα, η ρύπανση σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο και τη χρήση χημικών προϊόντων κάνουν τα μαλλιά ξηρά και αδύναμα με αποτέλεσμα το φαινόμενο της τριχόπτωσης.

Ο Δρ Καραλέξης εξηγεί πως μία ισορροπημένη διατροφή μπορεί να ελαττώσει αισθητά την πτώση των τριχών και σε συνδυασμό με κάποια τοπική αγωγή ή θεραπεία να επαναφέρει το πρόβλημα οριστικά. Μία τέτοια διατροφή θα πρέπει να εμπεριέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που ευθύνονται για την καλή κατάσταση των μαλλιών, δηλαδή φαγητά που αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεϊνών, σιδήρου και βιταμινών A,C,D,E.

Μία υγιεινή και θρεπτική για τα μαλλιά διατροφή θα πρέπει να περιέχει οπωσδήποτε λιπαρά ψάρια, βρώμη ή καρύδια που περιέχουν ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και ενισχύουν την πυκνότητα των τριχών. Επίσης, λαχανικά όπως το καρότο και το σπανάκι τα οποία με τη σειρά τους περιέχουν βιταμίνη A ενισχύουν την τρίχα. Φρούτα όπως το πορτοκάλι που περιέχει βιταμίνη C και το αβοκάντο με βιταμίνη Ε είναι εξίσου σημαντικό να περιλαμβάνονται στη δίαιτα. Τόσο το κοτόπουλο όσο και το αυγό περιέχουν πρωτεΐνες και βοηθούν την ανάπτυξη των μαλλιών. Τέλος, το γιαούρτι αποτελεί πηγή βιταμινών D και B5.

‘’Για πλούσια και δυνατά μαλλιά η ένταξη των παραπάνω τροφών είναι απαραίτητη’’, τονίζει ο Δερματολόγος κ. Καραλέξης. Ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής αποφεύγεται το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου η ισορροπημένη διατροφή και οι τοπικές αγωγές δεν μπορούν να σταματήσουν το φαινόμενο της πτώσης των τριχών, τη μόνη λύση για την αποκατάσταση τους αποτελεί μία μεταμόσχευση μαλλιών. Σε κάθε περίπτωση εμπιστευτείτε το δερματολόγο σας.

Απόστολος Καραλέξης, Δερματολόγος

https://www.karalexis.gr/

https://www.dermahair.gr/

Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής), Αθήνα, 11528, 210 723 2932, [email protected]

 

Τελευταία Νέα