Η Novartis αναγγέλλει σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19

Gazzetta team
Η Novartis αναγγέλλει σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19

bet365

Παράλληλα, θα βοηθήσει τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ταμείου ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη των πληγέντων.

Το Ταμείο Απόκρισης στον COVID-19 της Novartis, θα προσφέρει έως και 1 εκατομμύριο δολάρια σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

  • Η Novartis θα ενώσει τις προσπάθειές της στο R&D με αυτές του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, της Wellcome και της Mastercard, στηρίζοντας τον επιταχυντή ανάπτυξης θεραπειών COVID-19 Therapeutics Accelerator, και ξεκινά επίσης μια συνεργασία με την Πρωτοβουλία για τα Καινοτόμα Φάρμακα (IMI).
  • Θα στηρίξει τη δέσμευση της Sandoz να διατηρήσει σταθερές τις τιμές των απαραίτητων φαρμάκων και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους ασθενείς και τα συστήματα υγείας.
  • Η εταιρεία δε θα σταματήσει λεπτό να εστιάζει στην προστασία της υγείας των υπαλλήλων της, στη διασφάλιση της προμήθειας φαρμάκων στους ασθενείς και στην ομαλή διεξαγωγή των κλινικών δοκιμών.

Ο Vas Narasimhan, CEO της Novartis, δήλωσε: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κρίση της δημόσιας υγείας που απαιτεί ιδιαίτερα αυξημένο βαθμό συνεργασίας και ενεργούς συμμετοχής των κυβερνήσεων, της κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου. Ως φαρμακευτική εταιρεία με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες, αναλαμβάνουμε δράση για να παρέχουμε πρόσθετη οικονομική στήριξη σε κοινοτικά ή εθνικά προγράμματα για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών της δημόσιας υγείας που είναι αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19. Αναγνωρίζουμε τη σημασία της συνεργασίας και για το λόγο αυτό συνεισφέρουμε με το ταλέντο και τις ικανότητες που έχουμε ως ηγέτιδα εταιρεία στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D) σε δύο πρωτοπόρες και πολύ σημαντικές συνεργατικές προσπάθειες R&D.

Βασιλεία, 17 Μαρτίου 2019. Η Novartis σήμερα ανακοίνωσε σειρά μέτρων για να στηρίξει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19. Τα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνουν τη δημιουργία παγκόσμιου ταμείου για τη στήριξη των κοινοτήτων που έχουν πληγεί από την πανδημία καθώς και την απόφαση της εταιρείας να συμμετάσχει σε δύο βασικές πρωτοβουλίες του φαρμακευτικού τομέα.

Το Ταμείο Απόκρισης στη νόσο COVID-19 της Novartis θα προσφέρει έως και 20 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη πρωτοβουλιών στον τομέα της υγείας, σχεδιασμένων να βοηθήσουν τις κοινότητες να διαχειριστούν καλύτερα τις τεράστιες προκλήσεις της πανδημίας. Η εταιρεία εφαρμόζει μια ταχύτατη διαδικασία αξιολόγησης σε παγκόσμια κλίμακα που θα επιτρέψει την ταχεία έγκριση και εκταμίευση μεμονωμένων επιδοτήσεων ύψους έως ένα εκατομμύριο δολάρια έκαστη. Το ταμείο δέχεται αιτήσεις χρηματοδότησης, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τις κατά τόπους θυγατρικές της Novartis. Το ταμείο θα επιδοτήσει πρωτοβουλίες που εστιάζουν μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:

  • Ενίσχυση της υποδομής των συστημάτων υγείας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για την πρόσληψη επιπλέον ιατρικού προσωπικού, την προμήθεια φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.
  • Ανάπτυξη ψηφιακών πλατφορμών για τη συλλογή δεδομένων που σχετίζονται με τη νόσο COVID-19, απομακρυσμένες παροχές ιατρικής φροντίδας και αποτελεσματική διάχυση σημαντικών πληροφοριών για την υγεία στο ευρύ κοινό.
  • Δημιουργία ή ενίσχυση νέων προγραμμάτων υγείας στις κοινότητες ειδικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συνεργασίες στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης

Η Novartis συμμετέχει επίσης σε νέες συνεργατικές ερευνητικές προσπάθειες όπως ο επιταχυντής για την ανάπτυξη θεραπειών COVID-19 Therapeutics Accelerator, που συντονίζει το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, οι Wellcome και Mastercard καθώς και μια συνεργασία για τον COVID-19 η οποία συντονίζεται από την Πρωτοβουλία για τα Καινοτόμα Φάρμακα (ΙΜΙ). Πρόκειται για δύο διατομεακές συνεργασίες στο πλαίσιο των οποίων ενώνουν τις δυνάμεις τους διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα σε συντονισμένα ερευνητικά προγράμματα, έχοντας ως στόχο την ταχύτερη δυνατή εξεύρεση των πολλά υποσχόμενων μορίων, ξεπερνώντας τα στεγανά μεταξύ των διαφόρων οργανισμών. Επίσης η Novartis ανταποκρίνεται στο επείγον αίτημα για έρευνα και ανάπτυξη σχετικά με τον κορονοϊό που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA) δίνοντας διάφορες ενώσεις από τα αρχεία της, που θεωρούνται κατάλληλες για αντιικές εργαστηριακές δοκιμές. Ακόμη η εταιρεία αξιολογεί με ταχύτατους ρυθμούς άλλα υπάρχοντα προϊόντα για να εξετάσει αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, εκτός των ήδη εγκεκριμένων ενδείξεών τους, και για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στηρίζουμε τους ασθενείς, τους επαγγελματίες και τα συστήματα υγείας

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Sandoz, η θυγατρική της εταιρείας που παράγει γενόσημα και βιοϊσοδύναμα, ήταν η πρώτη που δεσμεύτηκε να κρατήσει σταθερές τις τιμές μιας ομάδας απαραίτητων φαρμάκων που μπορεί να βοηθήσουν στην θεραπεία περιπτώσεων κορονοϊού, ειδικότερα τα αντιϊκά για τη μείωση του αντικτύπου του κορονοϊού και των αντιβιοτικών για την καταπολέμηση της πνευμονίας.

Ακόμη, η Novartis παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρωταρχική μέριμνα της εταιρείας είναι η υγεία και η ασφάλεια των συνεργατών της και των ασθενών σε όλο τον κόσμο. Συνεχίζει λοιπόν να προμηθεύει τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας με φάρμακα και προς το παρόν δεν αναμένονται διακοπές στη ροή της εφοδιαστικής αλυσίδας δεδομένων των αποφασιστικών κινήσεων μετριασμού και των αποθεμάτων. Η εταιρεία έχει θέσει επίσης σε ισχύ σχέδια περιορισμού του κινδύνου για να διασφαλίσει τη συνεχή ροή της εφοδιαστικής αλυσίδας φαρμάκων και την ομαλή λειτουργία των πάνω από 500 κλινικών μελετών. Μέρος των προσπαθειών για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, αποτελεί η απόφαση της Novartis να ζητήσει από τους υπαλλήλους της σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά να εργαστούν από το σπίτι. Εξαιρούνται μόνο όσοι δουλεύουν σε εργαστήρια, σε εργοστάσια και στο πεδίο. Η εταιρεία ενισχύει επίσης τη χρήση ψηφιακών εργαλείων για τη διευκόλυνση της εσωτερικής συνεργασίας αλλά και για την επικοινωνία με επαγγελματίες υγείας και πελάτες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα