Nerudia: Το καινοτόμο ερευνητικό κέντρο του myblu της Imperial Tobacco Hellas είναι στο Liverpool  

Gazzetta team
Nerudia: Το καινοτόμο ερευνητικό κέντρο του myblu της Imperial Tobacco Hellas είναι στο Liverpool  

bet365

Η πρόσφατη επίσκεψή μας στη Nerudia, τα Εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης του myblu στο Liverpool, μας έδωσε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις γύρω από τα Προϊόντα Νέας Γενιάς.

Η Imperial Tobacco Hellas, μέλος του κορυφαίου διεθνή Ομίλου Imperial Brands, εγκαινίασε προσφάτως και στην Ελλάδα μια νέα εποχή για τους ενήλικες καπνιστές με το λανσάρισμα της πρωτοποριακής συσκευής ατμίσματος myblu.

Με αφορμή λοιπόν το λανσάρισμα του myblu, η Imperial Tobacco Hellas μας προσκάλεσε σε ένα δημοσιογραφικό ταξίδι στο Ερευνητικό Κέντρο Nerudia στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, όπου είχαμε μια μοναδική φιλοξενία από την ομάδα της Imperial Brands, καθώς και την ευκαιρία να περιηγηθούμε και να ενημερωθούμε για όλες τις εξελίξεις γύρω από τα Προϊόντα Νέας Γενιάς.

Η πρώτη μέρα μας στο Liverpool ήταν αφιερωμένη σε μία σύντομη ξενάγηση στην όμορφη πόλη και ένα απολαυστικό, χαρακτηριστικά local δείπνο. Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με την επίσκεψη στη Nerudia. Πολύ κοντά από το κέντρο της πόλης, τα open-space γραφεία ήταν φωτεινά και μοντέρνα. Μετά από μία θερμή και φιλόξενη υποδοχή, ξεκινήσαμε το ταξίδι της ενημέρωσης.

Ξεκινήσαμε τη συζήτηση με τον Abid Khan Lodhi (Development Director, Innovation), o οποίος παρουσίασε την ιστορία και την εξέλιξη του Ομίλου Imperial Brands και του ερευνητικού κέντρου της Nerudia, καθώς και για την εξέλιξη του ατμίσματος χάρη στα Προϊόντα Νέας Γενιάς.

Η δημιουργία Προϊόντων Νέας Γενιάς αποτελεί ορόσημο για την Imperial Brands. Το 2013, απέκτησε το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ευρεσιτεχνιών για τις τεχνολογίες ατμίσματος και όρισε επικεφαλής της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης της Κίνας τον κ. Hon Lik, τον φαρμακοποιό και επιστήμονα, εφευρέτη του πρώτου ηλεκτρονικού τσιγάρου! Το 2017 ο Όμιλος ενδυναμώνει την ηγετική του θέση στην καινοτομία, επενδύοντας στην απόκτηση της Nerudia, της αγγλικής πρωτοποριακής εταιρείας στα Προϊόντα Νέας Γενιάς και ηγέτη στην έρευνα και ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στον χώρο του εναλλακτικού καπνίσματος.

Ακολούθησε η ομιλία της Dr. Sarah Weaver, Science Academy Senior Manager, που μας ενημέρωσε για τις διαφορές ανάμεσα στον καπνό, το κάπνισμα και τη νικοτίνη. Όπως εξήγησε, οι συσκευές ατμίσματος και ειδικά τα Προϊόντα Νέας Γενιάς, όπως το myblu, εκλύουν σημαντικά λιγότερες τοξικές βλαβερές χημικές ουσίες σε σχέση με τα κανονικά τσιγάρα και αποτελούν μια καλύτερη επιλογή για τους ενήλικες καπνιστές.

Μάλιστα, όπως σημείωσε σχετικά με τη σύσταση των υγρών myblu, έχοντας περάσει 30 ελέγχους ασφαλείας, συμμορφώνεται με την Πιστοποίηση CE, αλλά και τα πρότυπα που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ επιπλέον έχει αξιολογηθεί από ανεξάρτητο τρίτο φορέα στη Μ. Βρετανία. Οι κάψουλες myblu περιέχουν προπυλενογλυκόλη, φυτική γλυκερίνη που βρίσκουμε και σε τρόφιμα, φαρμακευτική νικοτίνη, αρωματικές ύλες και νερό. Τα υγρά κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και προγεμίζονται σε ειδικές κάψουλες για το myblu. Οι προγεμισμένες κάψουλες δεν ανοίγουν για να γεμίσει κανείς το υγρό, αλλά είναι σφραγισμένες και κάθε φορά που το υγρό τελειώνει θα πρέπει να αντικαθίσταται η κάψουλα με μία νέα. Αυτό εξασφαλίζει την ποιότητα τόσο των υγρών όσο και της εμπειρίας του ατμίσματος myblu.

Ταυτόχρονα, όλα τα εξαρτήματα του myblu που βρίσκονται σε επαφή με την κάψουλα, συμμορφώνονται με τα Πρότυπα των Προϊόντων που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, όπως ορίζει η ΕΕ.

Στη συνέχεια δόθηκε η δυνατότητα στους ατμιστές να δουν την τοπογραφία των πνευμόνων τους με την καθοδήγηση του Ola Salawu (Product Characterisation Scientist). Η συγκεκριμένη πρακτική επιτρέπει τη μελέτη της έντασης και της διάρκειας ατμίσματος και έτσι συγκεντρώνονται πολύτιμές πληροφορίες που είναι εξαιρετικά χρήσιμες κατά την ανάπτυξη των προϊόντων.

Το myblu είναι ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο νέας γενιάς, το οποίο λειτουργεί χωρίς κουμπιά και ρυθμίσεις (σύστημα κλειστού τύπου), ενώ το υγρό αναπλήρωσής του πωλείται σε προγεμισμένες κάψουλες ειδικά σχεδιασμένες για το myblu που κυκλοφορούν στα σημεία πώλησης καπνικών (1 πακέτο κοστίζει 5€ και περιέχει 2 κάψουλες myblu του 1,5ml).

Συνδυάζει υψηλή απόδοση και ευκολία σε μία διακριτική και κομψή συσκευή ατμίσματος. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν 6 γεύσεις myblu, δύο υψηλής έντασης νικοτίνης – η strawberry mint και το tobacco, τρεις γεύσεις χαμηλότερης έντασης – το tobacco, η vanilla και το blue ice, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρωτοποριακό blue ice 0%, που είναι η πρώτη κάψουλα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και δίνει πλέον την επιλογή στους ενήλικους καπνιστές να ατμίσουν με την ποιότητα και την εμπειρία του myblu χωρίς νικοτίνη. Και όσον αφορά τη διάρκεια της μπαταρίας, το myblu χρειάζεται περίπου 30 λεπτά φόρτισης και διαρκεί μία ολόκληρη μέρα για έναν μέσο ατμιστή.

Ποιες είναι όμως οι εξελίξεις γύρω από το άτμισμα; Μελέτες που έχουν διεξαχθεί από εμπειρογνώμονες σε ζητήματα δημόσιας υγείας έχουν δώσει ξεκάθαρη απάντηση: οι τοξικές ουσίες στον καπνό του τσιγάρου προκαλούν τις ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, όχι η νικοτίνη. Για αυτόν το λόγο, πολλοί Οργανισμοί Δημόσιας Υγείας υποστηρίζουν πως τα Προϊόντα Νέας Γενιάς θα έχουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση της χρήσης καπνού, ενώ ειδικότερα, έρευνες του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας δείχνουν ότι ο ατμός είναι κατά 95% λιγότερο τοξικός συγκριτικά με τον καπνό του τσιγάρου. Κλινικές μελέτες με ενήλικους καπνιστές που μετέβησαν στη χρήση του myblu δείχνουν επίσης ταχεία μείωση των επιπέδων βλαβερών τοξικών ουσιών στο σώμα.

Η επίσκεψη στο Ερευνητικό Κέντρο Nerudia στο Λίβερπουλ ήταν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Η επιστημονική ομάδα του myblu μας καλωσόρισε θερμά και έλυσε με προθυμία όλες τις απορίες μας, ενώ κατά την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις είδαμε από κοντά τον πρωτοποριακό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των προϊόντων. Από την πρώτη στιγμή είδαμε ότι ο καταναλωτής βρίσκεται στο επίκεντρο της καινοτομίας και της Έρευνας και Ανάπτυξης της Imperial Brands, που καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου ενήλικα καπνιστή και παράλληλα βρίσκεται στο πλευρό του για το επόμενο, καλύτερο βήμα του.

Αυτό που την κάνει ακόμα περισσότερο να ξεχωρίζει, πέρα απ’ υψηλή τεχνολογία και την καινοτομία στην έρευνα και την ανάπτυξη των προϊόντων, είναι οι άνθρωποί της αλλά και η δέσμευση να προσφέρουν την επιλογή στους ενήλικους καπνιστές για κάτι καλύτερο.

Πηγή: Reader

 

Τελευταία Νέα